Tekmovanje v varčni vožnji

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
grin1.gif

Sicer pa je po moje AC brez veze. Vsaj običajno naj bi na takih tekmovanjih dosegal nizko porabo, to pa je (vsaj za večino
evil.gif

Kully

Pripravnik
6. sep 2007
694
0
16
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
grin1.gif

Sicer pa je po moje AC brez veze. Vsaj običajno naj bi na takih tekmovanjih dosegal nizko porabo, to pa je (vsaj za večino
evil.gif
To pa ne bo držalo...
Za mojo karjolo piše v navodilih, da je za njio 4. prestava pri 90km/h najbolj ekonomična vožnja...
Vem, da bi bila ta trasa za tjunane karjole problem.. za njihove šoferje, ki so na AC navajeni furat v povprečju čez 150km/h.
Na neki tekmi v varčni vožnji čas in najvišja hitrost nista v prvem planu
smile-1.gif

467716-post_slo.gif

Kully

Pripravnik
6. sep 2007
694
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
hahaha in ker pacient zdrži to relacijo brez da bi skuru 3mm gum.
bonk.gif
Bo pač kandidiral za zadno mesto za katero bo dobil klobaso in hren.
cheer.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Kully pravi:Za mojo karjolo piše v navodilih, da je za njio 4. prestava pri 90km/h najbolj ekonomična vožnja...
Pri 90 km/h naj bi bilo razmerje coxt/benefit najboljše. Sicer pa manj žre pri 50 km/h
grin1.gif
.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
hahaha in ker pacient zdrži to relacijo brez da bi skuru 3mm gum.
bonk.gif

Bolj se mi zdi da je pacient obratno. Ce ti to rata je nekaj močno narobe z avtom ali voznikom. Pa ne da bi se sedaj kregal al pa kej.
wink-1.gif

No tole dogovarjanje bo prišlo v eno hudo mejo. Vejretno je že sam naslov topica malo zgrešen. Jaz govorim zase, kako sem si to zamislil. Tako kot je rekel mtl. Da se pelje po razgibanem terenu, da je treba vmes tudi kako brzino zamenjat, gas spustit, pospeševat. Ker potem na konc ne bojo več tako hude razlike. Tako kot sem jaz šel na trip s kolegom z 320D.

Stardec ti bi se tut lahko pridružil, ker se bomo očitno vozili tako kot se jaz vozim vsakodnevno, da me končno spoznaš. Veš, meni je zelo hudo, da berem po forumu o meni zelo grde stvari pa sploh poznaš me ne.
frown-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
torej;
višnjegorski klanec v smeri proti LJ, 150km/h (po tempomatu) po računalniku 10,8 + 0,5 (korekcija) = 11.3.
Lahko kdo primerja?
C4 1.6HDI 110KM, 5vrat, BVMP

lp

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
grin1.gif

Jaz lahko primerjam sam ne pol popizditis fasat, če bo 20 let star bencinar posekal tvoja nova kola.
wink-1.gif

Preden se razjeziš, še ene parkrat preberi zgornji stavek in razberi hec. Jaz sem bolj slab v temu
jezen.gif

Kaj majo C4 sam 1.6 motorje. Turbo je tut le 1.6. Bolj bogo vseskupi.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, samo tvoja kantica ima koliko? Kakšnih 900 kg, tale stvar pa verjetno krepko preko tone
wink-1.gif
.

Enkrat bova midva morala udarit ta test, pa da vidimo
evil.gif
.

Aja, pa če še nimaš notranjega kroženja zraka, predlagam, da si vgradiš
tongue-1.gif
.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Lej ga lej ga lej ga. Tipični dizlaš. Ga že nekaj skrbi. Sedaj so že kg krivi jebovas.
grin1.gif
Človeka nekaj zanima iz firbca, je treba takoj začet komlicirat. Sej res mal boli, ce šolaš ljudi po pisti ko majo po ( lih da ne ) 100 konjev več in 2 leti stara tehnologija.

Jebovas
grin1.gif

Midva se bi pa res mogla zment. Ne boč verjel, ti si bil edini, kdor koli je vozil moj avtomobil v teh dolgih letih vožnje, da se je točno videlo, da ene stvari treniraš in so ti domače
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ej, sebe nič ne izgovarjam.
wink-1.gif
.
Citat:
Ne boč verjel, ti si bil edini, kdor koli je vozil moj avtomobil v teh dolgih letih vožnje, da se je točno videlo, da ene stvari treniraš in so ti domače
Hebat ga, izgleda gorenjska kri
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Itak da je biu sarkazem, zgleda da sem premalo pretiraval.

Sam se pa še nisem peljal tam čez brez da bi gume konkretno načel pa dvignil porabo.
cheer.gif

Sicer pa tolk dolg roadtrip po moje ni potreben, strokovnost tankanja je pa tko tko...
confused-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ma da si prišel do podzavesti je bilo prej treba trening. Vsaj jaz sem ga imel
grin1.gif

Malecky sej si spet pri sarkazmu z natančnostjo točenja.
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ej, sebe nič ne izgovarjam.
wink-1.gif
.

ma teb kanta kuri 5l, men pa gajba stara vse pretegnjena, ko gre pol bencina zravn pa pol mim in mam še vedno jajca it z vami. Samo da je zabava.

Nazadnje urejeno:

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
grin1.gif

Jaz lahko primerjam sam ne pol popizditis fasat, če bo 20 let star bencinar posekal tvoja nova kola.
wink-1.gif

Preden se razjeziš, še ene parkrat preberi zgornji stavek in razberi hec. Jaz sem bolj slab v temu
jezen.gif

Kaj majo C4 sam 1.6 motorje. Turbo je tut le 1.6. Bolj bogo vseskupi.

nisi zatopil. meni je čisto vseeno koliko komu kuri avto. Zanima me le za ta moj avto, da vidim kje je.
Ta ideja, da bi se z nekimi X ljudim vozakal po Sloveniji, da bom videl koliko mi kuri, mi pa ni domača. :p

lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Kully pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In k rezultatu (porabljeno gorivo v €, manj je seveda bolje) se na koncu doda še časovna razlika (recimo preračunana v € na podlagi SLO povprečne plače) ...
In končni rezultat bo filozofska razprava namesto preprostega rezultata X,X l/100km kar je bistvo takšnega tekmovanja...
A res? Ker če je to bistvo, lahko jaz avto rinem 3 tedne do cilja in imam porabo 0.
A ja vprašanje absolutno najnižja poraba ali najnižja realna poraba?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hehe, samo tvoja kantica ima koliko? Kakšnih 900 kg, tale stvar pa verjetno krepko preko tone
wink-1.gif
.
Pri 150 km/h so od mase bolj pomembni aerodinamika, motor, gume ...

Kully

Pripravnik
6. sep 2007
694
0
16
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
torej;
višnjegorski klanec v smeri proti LJ, 150km/h (po tempomatu) po računalniku 10,8 + 0,5 (korekcija) = 11.3.
Lahko kdo primerja?
C4 1.6HDI 110KM, 5vrat, BVMP

lp

Seveda ti vsi verjameno
smile-1.gif