Tehnični pregled - veljavnost?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Kako je z veljavnostjo tehničnega pregleda za "posebna" vozila kot je avto za avtošolo?

Da povem zgodbo:

Vozilo je bilo prvič registrirano v RS 2-2007 (ni bilo uvoženo, kupljeno pri nas). Takrat se ga je registriralo na avtošolo, ki ga je uporabljala do 9-2010. Če se ne motim je morala delati avtošola tehnični pregled na pol leta.

Skratka, jaz sem ga kupil lani septembra od avtošole, ker so pobrali dol pripomočke za avtošolo in je moral avto čez tehničnega da so to potrdili.

Zdaj pa imam na prometni napisano, da imam tehničnega 9-2011, torej ta mesec. Zakaj bi moral še enkrat čez tehničnega, če je pa avto star šele 4 leta?

Kakor vem za nova vozila v RS velja, da do starosti 4let ni treba opravljati tehničnega pregleda, potem pa na dve leti. Se kaj motim? Ker po tej logiki mi letos ni treba delati tehničnega, ker so ga že lani.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.643
113
Marlbor
Kaj pa ti piše v prometnem dovoljenju pod vrsta vozila? Avtošole imajo namreč prehomologirana vozila.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
M1 osebni avtomobil.

Ja sej pravim, da smo ga morali pre-homologirati septembra 2010 nazaj v navaden avto, ker je imel prej pedalke pri sovozniku in ostale pripomočke.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Kokr vem se teh. dela po sistemu 4-2-2 tko da zdej bi mogu met teh. pa pol čez 2 leti... (neglede na to da si ga delu ob nakupu)
Btw: men je tud tko pisal pa sm se zapelu na stezo pa me je kr vrata pokazu
redface-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Da ne odpiramo nove teme.

Danes mi poteče registracija imam pa problem da nism še auspuh zamenu. Zavarovanje mam že samo tehničnega ne pa me zanima če še kak teden vseeno vozim brez da bi me skrbel če me ustavijo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Ahaha. A ti tut? Zadn lonc, kljuko na soferski strani zamenjam in to je to na 18 let stari 19-ki. Bremze so, gume nove, tank poln in to je to za eno leto. Razen bencina

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Avto je lahko v prometu, če ima veljavno prometno dovoljenje..vse ostalo je prekršek. Je pa res, da lahko 30 dni po poteku prometne še podaljšaš le to, vendar to ne pomeni, da se lahko voziš. Policaji kakšen teden dni po poteku samo opozarjajo, potem poberejo dokumente in tablice.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Tko da morm vseen tja pa pač tehničnega ne naredim pa mam nevem neki cajta za zamenat

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.130
113
To da greš na tehnični ti nič ne pomaga ker se čas ne podalša. Poleg tega mislim da puščajo odprt papir samo en dan, če ne popraviš v istem dnevu boš moral 2x plačat pregled.

Kaj imaš luknjo v auspuhu? Pelji do enga majstra da ti zašvasa za silo pa potem na tehnični. (načeloma če ne pušča toliko da lahko opravijo meritve plinov ne težijo, samo opozorijo).

Pa tehnični se lahko opravi 1 mesec pred iztekom, ne vem kaj čakate s podrtijami. Jst vedno peljem par dni prej zato da če kaj sfali lahko popravim brez da bi mi potekla registracija.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Citat:
Uporabnik voznikvozniku pravi:
Avto je lahko v prometu, če ima veljavno prometno dovoljenje..vse ostalo je prekršek. Je pa res, da lahko 30 dni po poteku prometne še podaljšaš le to, vendar to ne pomeni, da se lahko voziš. Policaji kakšen teden dni po poteku samo opozarjajo, potem poberejo dokumente in tablice.

Dokler ni 1 mesec mimo ti nimajo kaj pobirat tablic in dokumentov ampak ti izrečejo opomin ali pa skasiraš kazen v višini cca.120€ (torej 60 polovička), po preteku enega meseca neregistracije pa dobiš obvestilo iz UE, kjer te pozovejo k vrnitvi tablic in če te po tem datumu srečajo policaji, ti pa res vzamejo tablice + spišejo kazen za 500€. Naj me Apollo popravi, če sem se kje zmotil kar se višine kazni tiče......

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pregled če ga ne opraviš velja več kot en dan, mislim da tri dni. Pol se pa še enkrat plača.

axeton

Fizikalc
28. feb 2011
324
118
43
da, če v treh delovnih dneh odpraviš vse napake na vozilu ti pregleda ni potrebno še 1x plačevati.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
ksz... moj je 2009 letnik.

Letos še ne rabim tehničnega ali se je kaj spremenilo že?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
A se da tehničnega narediti par dni prej, velja ti pa potem tistega datuma ko ti poteče, tako kot pri zavarovanju = ? Problem je da nimamo pri manjšem avtomobilu časa za te zadeve (tujina....) pa bi uredili par dni prej.