TDi 85kw:96kw

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Khm, po napisanem bo to 23cm. Lahko bi kaj pripomnil koliko je vse 23cm, pa ne bom...
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sorry, nisem vedel da je govora o muzejskem primerku Galaxyja...
Zamenjal sem ga s trenutno.
Zunanjost (mm) 5 vrat
Skupna dolžina 4820
Skupna širina brez ogledal 1884
Skupna širina z ogledali 2154
Skupna višina nenaloženega vozila 1691-1736
Medosna razdalja 2850

Od tega je pa še moj GrandScenic krajši za samo dobra 2 cm, pa je kao razred manjše vozilo...

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
KSZ
Zgolj vprašanje, ker se gre o prejšnjih Sharanih in Galaxyih.
A ste gledali slučajno tudi S-Max-a in kakšna je kaj razlika v ceni?
Namreč razlika v vožnji, dizajnu, notranjosti, itd. med S-Max-om in tema dvojčkoma je vesoljska. Sem se zadnjič peljal s tem Sharanom s ta boljšo opremo (še senzorje je imel spredaj, zadaj, itd.) in je dobesedno gajba proti S-Max-u.
Da niti ne začnemo o legi na cesti.
Recimo zgolj droben detaljček: zadnji sedeži v S-Maxu so dejansko avtomobilski: udobni, lepo primejo, ravno prava višina, prostora za noge dovolj. Pri Sharanu pa sediš zelo nizko, kar pomeni izredno neudoben položaj za noge in dejansko je za daljše razdalje zadaj kar muka. Z S-Maxom nobenih težav.
Je pa res, da je Ford
grin1.gif
, ampak morda bi potem zato cena bila tam tam in pri meni ni niti najmanjšega dvoma, kaj bi vzel.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ah ah. S-Max in Galaxy sta dvojčka. Slednji ima drugačen (nižja streha) zadnji del in v osnovi samo 5 sedežev, Galaxy pa je že v osnovi 7-sedežnik.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
predvsem pa ne mešajte Fordovega Galaxya od letnika 2007? naprej in "VW" galaxyja do tega letnika. Pri starem je imel ford najbrž bolj malo prstov zreaven

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.528
1.129
113
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
KSZ
A ste gledali slučajno tudi S-Max-a in kakšna je kaj razlika v ceni?
Namreč razlika v vožnji, dizajnu, notranjosti, itd. med S-Max-om in tema dvojčkoma je vesoljska. Sem se zadnjič peljal s tem Sharanom s ta boljšo opremo (še senzorje je imel spredaj, zadaj, itd.) in je dobesedno gajba proti S-Max-u.
Da niti ne začnemo o legi na cesti.
Recimo zgolj droben detaljček: zadnji sedeži v S-Maxu so dejansko avtomobilski: udobni, lepo primejo, ravno prava višina, prostora za noge dovolj. Pri Sharanu pa sediš zelo nizko, kar pomeni izredno neudoben položaj za noge in dejansko je za daljše razdalje zadaj kar muka. Z S-Maxom nobenih težav.
Je pa res, da je Ford
grin1.gif
, ampak morda bi potem zato cena bila tam tam in pri meni ni niti najmanjšega dvoma, kaj bi vzel.

Seveda je gajba, saj je bil zasnovan med letoma '91 in '95, ko je dejansko šel v proizvodnjo. Se pa avto odlikuje ravno z vožnjami na daljavo in zato ne bo nič s prenovljenim Sharanom tja nekje do leta 2010. Forda ne poznam, s Sharanom sem se pa že daleč vozil in nikakor ni neudoben.

1. serije do leta 2000 so imele cel kup težav, po letu 2000 pa je ta avto postal zelo zanesljiv in danes se jih na cesti opazi vedno več in več.

Primerjava s S-maxom je zato neumestna.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
A si na teh dolgih furah sedel zadaj?
In kaj je neumestno, ce primerjas isti rang vozila, podoben letnik in s podobno ceno? To, da je en star ze 15 let me prav briga.
Sicer pa probaj enkrat Smaxa, pa ti bo takoj jasno zakaj je Sharan dobesedno gajba.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
S-Max ni isto kot Sharan. Galaxy je isto kot Sharan. Fordov Galaxy je na voljo vsaj od 2006 če ne preje (kot S-MAX). Pa kaj tako navijaš za S-MAXa? V bistvu ni ne tič ne miš; v osnovi 5 sedežni, povišan karavan (Mondeo). Če bi že potem izbiral bi vzel Galaxyja (sem se s tanovim kar nekaj prevozil) raje kot S-Maxa...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Se strinjam, res eden "lepih" fordov ampak kaj ko me potem odžene tista plastična notranjost... Sicer znotraj ni grdo zasnovan ampak tista srebrna plastika
bonk.gif
Nekaj morjo zaje***.....

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ah ah. S-Max in Galaxy sta dvojčka. Slednji ima drugačen (nižja streha) zadnji del in v osnovi samo 5 sedežev, Galaxy pa je že v osnovi 7-sedežnik.
Eh, branje zna biti res problem za nekatere. Sicer ti je pa Hanzi že odgovoril.
Citat:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
ČAkte še par let, pa se bo še garancija za rjo uveljavljala al bo pa kak vpoklic za štrihanje Forda
smile-1.gif

Samo ne pa tupit Kihkotu, ki si je dejansko vzel cajt sprobat razliko. S-Maxa prodaja ravno lega na cesti. Placa ljudje niti ne rabijo toliko, nočejo pa da vozijo kombi. Tle je S-Max terna. Še vsak ki si je vzel cajt da je sprobal Forda mal zapeljat je bil presenečen, če ni prej že pobegnil iz avta zaradi plastike al pa se obrnil zaradi izgleda. In ker se glede zadnjih 2 zadev popravljajo zadnja leta, jih je kr dost več na cesti videt.

S-Maxov se je ponavadi mesečno prodalo več kot vseh drugih večjih enoprostorcev skupaj - SLO statistika ga pač šteje med Galaxy, Sharan, Espace razred....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
S-Max in Galaxy imata identično notranjost v stilu plastik-fantastik. Še renault v Scenicu nima toliko plastik-fantastik. Vozil sem (se) z Galaxy z Ghia opremo pa moram reči da so merilniki bogi BC pa tudi. Nasplošno je bogastvo tega sklopa povzeto po Focusu, pričakoval pa bi Mondeo...
Na zunaj pa je avto lep...

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
S-Max in Galaxy imata identično notranjost v stilu plastik-fantastik. Še renault v Scenicu nima toliko plastik-fantastik. Vozil sem (se) z Galaxy z Ghia opremo pa moram reči da so merilniki bogi BC pa tudi. Nasplošno je bogastvo tega sklopa povzeto po Focusu, pričakoval pa bi Mondeo...
Na zunaj pa je avto lep...
Hm, ne vem kaj si ti vozil, ampak Titanium ima med rmerilci barvni ekran z vsem živim sranjem gor.
Kvaliteta plastike res ni primerljiva s Sharanom, ampak bi pa rekel, da je precej pred Senikom
tongue-1.gif
.
Še glede placa: sicer ne vem kaj vi potrebujete, ampak S-Max ima morje prostora povsod. Za prtljažnik sicer žal ne vem, za potniško kabino lahko mirno rečem, da je na nivoju Sharana. Pa prtljažnika se mi zdi, da ima tudi več kot dovolj za normalno družino.
Sicer pa bo verjetno bolje, da nehamo, ker je tema o TDI-jih. Ampak vseeno še enkrat rečem vsem, kateri mislijo kupiti Sharana in derivate, naj gredo vsaj preizkusit S-Max-a. Če jim bo gajba še vedno boljša, jo še vedno lahko vzamejo. Problemček bo bil le, če bodo kupili gajbo, pa potem enkrat se peljali z S-Maxom.
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo še toliko:
tisti, ki prisegajo na konceren VAG bodo kupili Sharan/Alhambra ne glede na ostale voze. Tisti ki iščejo konkretnega enoprostorca bodo kupovali C8/Peugot/Lancia, Renault , Chrysler, Ford Galaxy in ostale krače. S-MAX pa je glede na videno ne tič ne miš...
Pa off.

Nazadnje urejeno: