TČ zrak-voda

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Takole je pravilno
IMG002.JPG

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
jaz sem si za osnovo izbrala tegale: http://www.alpod.si/data/PDF_MAJ_2010/talno_ogrevanje.pdf. spustila sem 5., 6., 7., 21., 22. 23. dan. Torej končna je bila pri meni 40 stopinj, ker ni šlov višje in sem tam držala 10 ali 12 dni potem pa spuščala, kot tu piše. Načeloma gre povsod za enako zadevo, počasi narašča do maksimuma, držiš tak kaki teden in potem počasi spuščaš. skupaj naj traja 2-3 tedne.

Načeloma:
- počasi jačaš T in počasi spuščaš. Naj estrih poči, če že mora, ampak ni potrebe, da prav izzivaš
- na najvišji T pustiš vsaj teden, da res estrih doseže tisto max T. saj voda v talnem jo že, ampak jo mora tudi estrih
- vse skupaj to vzame vsaj 3 tedne, prej pa 4

Nisem še slišala, da bi to bilo potrebno delati 2x, škodi pa sigurno ne.

EDIT: dodala link, ki mi je prej ušel

Nazadnje urejeno:

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
eh, članki...

konkretne informacije iz prve roke me zanimajo... to si lahko sam poiščem netu...

To niso članki, ampak navodilo kako se pravilno izvaja protokol.

Če pa iščeš strokovno pomoč na alterju, ti pa bog pomagaj.
Recimo Vincent, ki velja na alterju za "top" strokovnjaka, ti je svetoval, da zadeve sploh ne rabiš.

In kaj bo, ko boš poslušal kvazi nasvete na forumu in ti bo po enem letu počil estrih? Ti bo kdo iz alterja dal kaj € za sanacijo?
Vsi se bodo poskrili in iskali 1001 izgovor.

Tam si preberi, kako bi moralo biti. Če narediš po tej metodi, je zelo visoka verjetnost, da ne bo nič narobe.
Kar boš delal manj od tega, se moraš sam zavedat, da se s tem veča možnost, da lahko pride kasneje do kakšne razpoke v estrihu. Če bo takrat že položen parket, bo pač potrebna sanacija.
Ni pa rečeno, da bo do tega prišlo, če ne boš nič naredil. Vendar se občasno zgodi, zato so pa predvideli to metodo, da se estrih pred nadaljno obdelavo obremeni prekomerno, da poči takoj, če ima namen in ne kasneje, ko je zaključni sloj že gor.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Narobe. Jaz mu nisem ničesar svetoval. Zgolj napisal sem svojo dejansko izkušnjo.

Velika razlika.

Če in kako bo izvedel protokol je na koncu njegova odločitev.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
No sej jaz že grejem estrih skoraj 1 teden,trenutno gre 40stopinj v njega...bom pa še zvišal postopoma. Kaj me skrbi je koliko bo to elektrike za plačati :) hehe

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Jaz sem zagnal program, ki ga ima peč. In je za čas protokola (en mesec) povozil vse nastavitve. Ko je končal, je bilo tako kot prej...

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
956
93
28
Ljubljana
Jaz sem enakega mnenja, da je preblizu.

Zakaj pa si zabetoniral tudi spodnjo stran? Jaz sem delal samo venec, spodaj pa pustil šoder, da ima kam odtekati.