Točno tako so mi naredili ja. Kaj je s tem narobe? Prej je bil suhi sifon in je smrdelo, zdaj je pretočen.
pri tuše še nebo tak problem -bane so hujše -verjetno pa imaš čist navaden pretočni sifon brez protismradne zapore bo verjetno malo smrdelo ko bo slabo vremeTuš kad je, ne banja, v njej pa ta sifon: https://www.ideo.si/Sifoni_za_tus_kadi/sifon_za_tus_kad_fi_90_925870_KOLPA_SAN
Ko bo prvič udarila voda čez, bodo prišli, ga vrgli ven in plačali pečarja.
Imam konstanten problem točno s tem.
Tudi, ko bo zasmrdelo bom moril, ker so vztrajali pri sifonu, češ da se zaradi višine tlakov brez sifona ne da položiti kadi. PM daš 4k za novo kopalnico pa je vse nekaj u PM!
Jaz sem dal v kuhinjo pod pomivalca, v WC pod omarico in v kopalnici pod pralni stroj HL nepretočni sifon s protismradno zaščito. Se nisem pustil prepričati mojstrom, da se to danes pač ne dela. Imam skoraj po celi hiši parket, razen v prostorih kjer so ti sifoni in si res ne želim poplave po celi hiši zaradi kake slabe cevi ali fitinga.
cevi in fitingi so navadno v AB plošči in zidovih -talni ne pomaga
sem se zatipkal na AB plošči dva razloga ki si jih naštel pa ne držita -sem pa že v prejšnjih komentarjih omenjal da je to stvar naročnika .Delam v Grazu naredili preko 1000 stanovanj pa nikjer talnega sifona tudi če je montirana kad ne pa kanaleta ali sifon v tušu -to jr stvar odločitne .Kakor mi je znano pride ponavadi do izliva zaradi kakšnih kotnih ventilov, slabih fleksi cevi, iztaknjenih cevi, pip, napak strojev... kar pa je vse nad višino sifona. V AB plošči pa še nisem videl vodovodnih cevi, ponavadi so nad AB oziroma pod estrihom, kar seveda ne spremeni težave, če bi kaj popustilo na inštalaciji. Sifonov se pa ne vgrajuje iz 2 razlogov: ker je grd in ker ima vodovodar/keramičar s tem ekstra zafrkancije in te poskuša prepričati da je brezveze.
vstavi tulec bo boljeZdajle ko je hud naliv čez sifon piha in se sliši pretakanje vode. WTF!? Tudi smrdi iz njega, res pa da voda stoji že par dni v njem. Ko se v zgornjem nadstropju spusti vodo v odtok se čez njega sliši glasno pretakanje, tulec še ni vstavljen. Upam, da bo po tem kaj bolje.