Talni sifon da ali ne

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.525
1.109
113
Majstri ponavadi jamrajo, da se potem ti odločiš, da nečesa ne rabiš, zato da bo on imel manj dela. Vsak majster naredi vse. In more rešit vsak problem. Z malo improvizacije se vse zaščiti. Samo ne bit površen in padet na to, da bo pazil. Naj zaščiti in pika. Jaz bi tudi dal sifon. Danes dobiš zelo lepe pokrovčke. Lahko imaš tudi preprogo preko.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Imam talni sifon v kopalnici, ker sem ga pač hotel imeti. Vodovodar mi je rekel, da močno dvomi, da mi bo kdaj kaj koristil v primeru konkretnega izliva (denimo, da poči vodovodna cev). V času bivanja v kopalnici imamo lahko na tleh nekaj, kar bo priplavalo do sifona in ga zamašilo. Denimo kaka preprogica, kaka nepospravljena nogavica, brisača, itd. Pa še to mi je napovedal. Najverjetneje bom imel prvi izliv vode pri pomivalnem stroju. V kuhinji pa sifona nisem dal.

vodovodne cevi so navadno na AB plošči delno v stenah -kaj če ti talni - v praksi jih ne montiramo več razen na željo stranke

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ja ... ja... vodovodarji rečejo marsikaj, sam da ni treba naredit. S sifonom je mal več dela. Pepe, da ti priplava do sifona nogavica, brisača itd, moraš imeti že prav deročo vodo, ki pa jo sigurno še nobeden ni imel. Tako da ta tvoj mojster verjetno ni zaslužil naziva "mojster".
Sifon v kopalnici je potreben oz priporočljiv. Pa ne samo zaradi počenih vodovodnih cevi. te redko počijo. Razni pralni stroji ali če se polije iz banje, tuš kabine, gibljive cevi....itd. Naprimer 20l vode ni veliko, da jo moraš pa s krpo vn nosit jo je pa ogromno. Če je pa še večji izliv.... hmmm.
Skratka, tam, kjer je vodovod oz. pralni stroji, toplotne črpalke, kopalnice.... je imeti priporočljivo. No, v kuhinji se redki odločijo. Iz drugih razlogov.

se ne strinjam več stabo prijatelj

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
AB plošči? Kopalnica bo v isti višini kot laminat hodnika, zato mi daje dobr občutek, če je, pomagal pa vem, da ne bo ob poku cevi.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Majstri ponavadi jamrajo, da se potem ti odločiš, da nečesa ne rabiš, zato da bo on imel manj dela. Vsak majster naredi vse. In more rešit vsak problem. Z malo improvizacije se vse zaščiti. Samo ne bit površen in padet na to, da bo pazil. Naj zaščiti in pika. Jaz bi tudi dal sifon. Danes dobiš zelo lepe pokrovčke. Lahko imaš tudi preprogo preko.

ne razumem kaj jamramo -vse se naredi prej -groba montaža po pollaganju in fugiranju ploščic pa finomontaža -vstvari nimam kaj zaščitit razen po tleh kako deko da se ne poškodujejo talne ploščice

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Bi se moral ja..in bi tudi se, če ne bi monter prišel ob istem času kot pečar. Je kar je..stvar je treba rešiti. Se da cevi tako napeljati kot sem narisal na sliki zgoraj al je treba rezati tudi glavno cev (zgoraj)? Če mi dela bakreno ne bomo uničili ploščic ob ustrezni zaščiti? S čim priporočaš zaščititi steni? Stanje keramike je kot na sliki (do vrha stene), po tleh jih še ni.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Bi se moral ja..in bi tudi se, če ne bi monter prišel ob istem času kot pečar. Je kar je..stvar je treba rešiti. Se da cevi tako napeljati kot sem narisal na sliki zgoraj al je treba rezati tudi glavno cev (zgoraj)? Če mi dela bakreno ne bomo uničili ploščic ob ustrezni zaščiti? S čim priporočaš zaščititi steni? Stanje keramike je kot na sliki (do vrha stene), po tleh jih še ni.

če nočeš imeti teh črnih cevi jih lahko zgoraj odrežeš ,natežeš navoj in naprej baker -vse pa res mora zaščititi po moje se bo vse lotalo tako da mora š mesta lotanja zaščitit z tkanino ki se da kupiti v trgovinah z materialom za ogrevanje ta glih nipoceni je pa nekakšna zmes steklenih vlaken in nevem kaj še -v glavnem ne gori in tudi toplote ne spusti kaj dosti preko -drugače pa kak pleh i mokro krpo tudi gre -saj lotanje ni tako hud problem kot varjenje -majster vse ve tako da neboš imel problemov

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Se pravi je mesto odreza lahko tukaj kot sem označil? Koliko tanjše od obstoječih cevi so potem bakrene? Ne vem zakaj imam občutek, da bo kakšna iskra sigurno ušla na ploščico. :/ Lahko še utemeljiš zakaj ne sifona, kljub temu, da imam kad z robom in vode ne morem splakovati kot pri kanaleti? Hvala.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Se pravi je mesto odreza lahko tukaj kot sem označil? Koliko tanjše od obstoječih cevi so potem bakrene? Ne vem zakaj imam občutek, da bo kakšna iskra sigurno ušla na ploščico. :/ Lahko še utemeljiš zakaj ne sifona, kljub temu, da imam kad z robom in vode ne morem splakovati kot pri kanaleti? Hvala.

cev je fi 15 je tanjša od črne -lažje je lotat kot varit se ne poškodujejo ploščice -glede sifona najprej zakaj ga sploh rabiš ? vse novogradnjew ki jih delamo po Avstriji ne montiramo več talnih ker so nepotrebni - tako vsaj pravijo projektanti -k

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Ja, ampak vi verjetno dajete na vse novogradnje kanalete, ki so najnižja točka, jaz pa imam kad z 2cm robom, kopalnica pa bo na isti višini kot hodnik. Sedaj iščem neko lepo varianto pokrova 15x15. Obstaja kaj takega kot je to, ampak da ima utor in se na pokrov prilepi kar ploščico? Upam, da je razumljivo..

https://www.amazon.de/dp/B01N0PWWRQ/ref=psdc_2076848031_t1_B00503ZRW8

Plastični so sicer za zunaj, ampak ga lahko verjetno dam tudi v kopalnico? Siv bi se lepo zlil s ploščicam.

https://www.amazon.de/dp/B00503ZRW8/ref=psdc_2076848031_t2_B01N0PWWRQ

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Ja, ampak vi verjetno dajete na vse novogradnje kanalete, ki so najnižja točka, jaz pa imam kad z 2cm robom, kopalnica pa bo na isti višini kot hodnik. Sedaj iščem neko lepo varianto pokrova 15x15. Obstaja kaj takega kot je to, ampak da ima utor in se na pokrov prilepi kar ploščico? Upam, da je razumljivo..

https://www.amazon.de/dp/B01N0PWWRQ/ref=psdc_2076848031_t1_B00503ZRW8

Plastični so sicer za zunaj, ampak ga lahko verjetno dam tudi v kopalnico? Siv bi se lepo zlil s ploščicam.

https://www.amazon.de/dp/B00503ZRW8/ref=psdc_2076848031_t2_B01N0PWWRQ

žal takšnih nisem videl ne pri nas ne v Avstriji mogoče se dajo kje kupiti -tudi kje ne montiramo kanalet daje mo v tuš HL sifone z protismradno zaporo

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Sem govoril še z enim mlajšim vodovodarjem in je rekel, naj ga gladko fu.knem vn, ker ne bo imel popolnoma nobene vloge. Sedaj pa problem..kad so mi že položili, ga lahko še vseeno vržem ven? Skrbi me zaradi padca, saj je moj vodovodar nekaj govoril, da je zaradi sifona dobil mislim da 2cm.

img20180605065522.jpg

Iztok iz kadi:
img20180604145425.jpg

Iztok v kanalizacijo:
img20180604145434.jpg

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Sem govoril še z enim mlajšim vodovodarjem in je rekel, naj ga gladko fu.knem vn, ker ne bo imel popolnoma nobene vloge. Sedaj pa problem..kad so mi že položili, ga lahko še vseeno vržem ven? Skrbi me zaradi padca, saj je moj vodovodar nekaj govoril, da je zaradi sifona dobil mislim da 2cm.

img20180605065522.jpg

Iztok iz kadi:
img20180604145425.jpg

Iztok v kanalizacijo:
img20180604145434.jpg
ne mi samo rečt da imaš sifon vezan preko kadi

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Točno tako so mi naredili ja. Kaj je s tem narobe? Prej je bil suhi sifon in je smrdelo, zdaj je pretočen.