Tako se dela s cigani!!!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Evo, kolega povedal - 20 cigotov je enega svojega preteplo do nezavesti, preden je padel v nezavest je policijo poklical, policistki sta sli not zato da bi zascitli tega ki je ze nezavesten lezal na tleh. No ker sta jim pac onemogocali brcanje tega na tleh je zacelo padat se po njima in sta se nekak ubranle tko da sta uporable solzivec.
Med brcami je z zadnjimi močmi potegnil mobitel, natipkal 112 in povedal kaj in kje?
Elvis je bil zraven?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.511
7.710
113
jaz z jezusom sta poslusala rock...

Lej tip je klical na 113 in povedal da je bil napaden. Zdaj ti ko si odprte glave mi pa lahko razlozis da se motim, da se tisti ki so bli na kraju motijo in poves kako je bilo v resnici prosto po steinovo

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Glej, tak kot si ti napisal je precej fantastično.
Jaz nisem bil tam in nimam pojma kaj je bilo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je že tema...

Kako to, da noben naci, skin, domoljub itd.
Ne gre (v skupini, jasno) in malo reda naredi pri rjavokožcih?
Ali se to dogaja, pa se ne poroča? (razen onega incidenta z ročno bombo) ?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.511
7.710
113
mene tud ni blo tam, jaz sem povzel to kar so mi povedali. Je pa to redna praksa da se med sabo stepejo in pol klicejo policijo. To 80% vseh posredovanj v taborih.

Skini so ritke, oni se isto napijejo in pol nadlegujejo ljudi po mestu. Kot drugo so pa cigoti bolj utrgani in bi jih pomoje s sekirami obdelali noter.... Ne upajo skini, ne upajo

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Skini so ritke, oni se isto napijejo in pol nadlegujejo ljudi po mestu. Kot drugo so pa cigoti bolj utrgani in bi jih pomoje s sekirami obdelali noter.... Ne upajo skini, ne upajo
Hmm, noben ne zanika?
wink-1.gif

Se strinjam s tabo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.598
5.182
113
Francoske politike ne podpiram...
Če imajo res samo 15.000 ciganov, si lahko Francija privošči, da ima vsak svojega policista, ki pazi nanj in niso potrebni nobeni drastični ukrepi. Ni cilj Sarkozyja, da reši romsko vprašanje, temveč da zamolči, da imajo Nemci bistveno večjo gospodarsko rast kot Francija.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
zakaj bi morala francija ali pa slovenija ali pa xy država ahtat na nezakonite priseljence in jih ne izgnati nazaj v džunglo iz katere so prišli ?
kaja bi jaz moral plačevati davke za cigane ?
če tebi paše idi pa jim nakaži celo plačo, ali pa jim idi bajte graditi
podpiram francosko politiko
enako italijansko, kjer je nezakonitzo priseljevanje kaznivo dejanje

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.598
5.182
113
Če lahko Francozi svoje mleko pri nas prodajajo, potem lahko naši cigani živijo pri nas ali pri njih. Kakšno nezakonito priseljevanje? Kje je prost pretok ljudi in kapitala? Sami so forsirali taka pravila v EU, sami naj žanjejo sadove te politike.
Jaz ne bom ciganom nič nakazal, država bi mi pa z njimi ali brez njih enako pobrala. Enkrat sem jim pa plačal nekaj tolarjev, ker jih je pet (dobro) delalo en dan. So pa imeli probleme preden so prišli do mene s policisti, čeprav so se povsem normalno peljali kot vsak drug. Nisem pa slišal za mnogo primerov, da bi se kdo uspešno zmenil, da bi dobro delali daljše obdobje. Delajo, ko rabijo. Potem porabijo in spet malo delajo.
Nekateri pa kradejo ko rabijo. Ampak zame še zmeraj velja, da so v Sloveniji temni cigani pokradli precej manj kot beli cigani. samo tisti so bolj znajdljivi in delajo z večjimi zneski. Preko države in raznih pomoči bankam itd... pa so mi gotovo pokradli že več kot za ene bakrene žlebove.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
sedaj je res prost pretok ljudi in kapitala
so pa vseeno neka pravila. in ne moreš kar nekje postaviti tabora in tam živeti . in to so nelegalna naselja, 50 % pa jih je itak tja prišlo še preden so bili v EU
in za nekatere države veljajo prehodna obdobja. se ne moreš naseliti nekje če nima sredstev za preživljanje
kar pa se kriminala tiče, eni kradejo državi eni pa večinoma povprečnim ljudem, ki morajo trdo delati

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.598
5.182
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:eni kradejo državi eni pa večinoma povprečnim ljudem, ki morajo trdo delati
Tu ni nobene razlike. Na koncu dobijo zmeraj račun "povprečni ljudje, ki morajo trdo delati".
Zakaj imajo maso nelegalnih naselij? Ker očitno država ni funkcionirala do dneva X, ko so se odločili to na horuk pospraviti, kar so leta svinjali. Kdo je svinjal? Predvsem državni organi, ki niso ukrepali, ko se je pojavil prvi plevel nelegalnega naselja. Ni ravno neko vzorno obnašanje.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kolikšen je % ciganov, ki resnično delajo?

Nočno zbiranje barvnih kovin ne spada pod to kategorijo.

Sicer pa se marsikdo, ki je razmišljal tako kot ti, zdaj tolče po glavi...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Francoske politike ne podpiram...
Če imajo res samo 15.000 ciganov, si lahko Francija privošči, da ima vsak svojega policista, ki pazi nanj in niso potrebni nobeni drastični ukrepi. Ni cilj Sarkozyja, da reši romsko vprašanje, temveč da zamolči, da imajo Nemci bistveno večjo gospodarsko rast kot Francija.
"Če ne bi bilo Židov, bi si jih morali izmisliti."

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.598
5.182
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Kolikšen je % ciganov, ki resnično delajo?
Nisem s "ciganskega" območja, tako da me te številke niti ne zanimajo. Poznam pa Slovence, ki so po poklicu "profesionalna brezposelna oseba" in živijo že desetletje na račun raznih pomoči in občasnega dela na črno. Poznam tudi takega Slovenca, ki je vlomil kar nekaj 10 vikendov in zbiral razne stvari, sedaj pa dela kot prej opisan profesionalec. Ampak zaradi teh posameznikov ne mislim, da so vsi Slovenci taki.
Mislim, da je problem nesposobnosti državnih organov, da ni v stanju izločiti kriminalcev iz določene skupine ljudi. Ampak stvari je potrebno delati sproti, ne pa s horuk akcijami.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.701
3.239
113
v lokalni ostariji
težava je tudi da ciganov noben noče zaposlit...

je pa tako da to je malo drugačna kultura kot naša... ampak PRAVI cigani so face:) oddojk spečejo tko da lahk softiæ sam gleda...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.598
5.182
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi: težava je tudi da ciganov noben noče zaposlit...
je pa tako da to je malo drugačna kultura kot naša... ampak PRAVI cigani so face:) oddojk spečejo tko da lahk softiæ sam gleda...
Delodajalcu ne moreš oporekati, ker noče zaposliti cigana. Kolikor sem bil jaz v stiku z njimi in takimi, ki so jih za kako delo najemali, obstajajo taki, ki sicer pridno delajo, ampak ne vsaki dan. Noben si ne želi delavca, ki ga kak dan preprosto ni na delo.
Zadnjič sem preko enega obrtnika skoraj dobil za neko delo Romuna. Po izgledu je bil cigan. No potem se je na dogovorjeni dan prikazal obrtnik sam in bentil, ker se je Romun prejšnji dan napil in je moral sam priti narediti tisto, kar sva se zmenila. Plača ga pa verjetno tudi tako, da se mu ga vseeno še splača imeti zaposlenega.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.598
5.182
113
Smešno je, da daš nekomu, ki dela proti zakonu 300€, da odide. Ali dela proti zakonu ali ne? Ali se jim zakon zdi krivičen, ali pa je prezahteven, da bi ga izvajali?
Med izgnanimi bodo verjetno taki, ki so delali konkretno sranje in jih noben ne bo obtožil. In taki, ki ga niso delali. Naredila pa se bo uravnilovka. Saj vem, da je za državo to najcenejše in čisto razumem zakaj se to gredo, ampak ni pa "vzgojno".