Pozdravljeni
Prijatelj mi je naznanil, kakšne zgodbe se odvijajo na FB in na Alteru, pa sem pogledal forum , in me je skoraj sezulo kakšno laž piše Ga. Maja.
Naj se vam predstavim; moje ime je Marko, in sem zaposlen na Avtoservisu Silvo Dajčman, torej sem jaz tisti ki je razstavil motor. Bom kar napisal vso zgodbo od začetka pa do konca.
Res je, da se je Ga. Maja pripeljala na servis z avtom, ki se je pregreval, ni pa napisala da se je pripeljala brez hladilne tekočine. Tudi točen predračun se ni mogel postaviti, saj že prvi pogled pod pokrov motorja ni napovedoval nič kaj dobrega. Od tega, da so bile cevi hladilnega sistema napihnjene in mehke kakor spužva, do tega, da je bila raztezna posoda črna od saj kakor dimnik (hladilni sistem je bil predolgo izpostavljen izpušnim plinom), da o od dušku motorja sploh ne govorimo, saj se je iz njega bolj kadilo, kot iz stare lokomotive. Ko sem demontiral glavo motorja je bilo na glavi in bloku motorja toliko slabih točk, da se je šef odločil za najbolj smiselno in varno potezo- zamenjavo motorja. Najprej se je Ga Maja strinjala z zamenjavo, kar bi jo prišlo 1300€ (delo+ komplet sklop jermenov+sklopka po potrebi + vsi filtri +termostat + vodne cevi + katalizator ker ga ni bilo+ motor z garancijo po katerega bi šla Ga Maja sama, ampak je vštet v ceni). Vendar, si je še isti dan premislila, in rekla da bo avto prodala po delih. V nobenem primeru pa G. Dajčman ni hotel odkupiti avta. Čez čas si je Ga. Maja še enkrat premislila, in rekla da se naj motor sestavi za silo , da se bo lahko vozila nekaj časa, potem pa avto prodala. Žal ženska ne razume, da se pri takem defektu ne da za silo sestavit.
Avto je odpeljala na drug servis, ti so ji sestavili motor za silo , in po nekem čudežu je motor metal vodo ven in delal pritisk na od dušek. Motor so ponovno razstavili in ugotovili, da je počen blok motorja, da pa bo sranje popolno, so dali blok popravljat. Tako je še zdaj avto v delih, koliko stroškov bo imela pa ve samo…………
Pa še nekaj; 100€ in dve do tri ure dela si je izmislila sama, ali pa so ji tako napumpali njeni prijatelji, ki ji želijo najboljše.
Lep pozdrav
Mehanik Marko