Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Mater si trd.
Avta ne vozim redno sam (čeprav je "moj").
Avto sem odpeljal na servis - da se zamenja olje in kar se pač menja na 180k (da ne boš iskal - filter kabine, olja in goriva .- drugo ni predvideno). Pa namen je bil pogledati kaj vse je morda treba še narediti.
Na poti do mehanika sam ugotovim:
- zadaj desno tuli - očitno šel lager f [cenzura]
- iz klime smrdi - pa nekako ne dela najbolje - pomislim in ugotovim, da se s klimo nisem "ubadal" že eno 4-5 let
- radio hrešči, na večih postajah - se spomnim, da antena čudno postrani stoji - očitno "polomljena"
- ročna "ma lufta" - čeljusti štekajo
- v tistem mi šine, da bi bilo dobro pogledati kdaj je bil zobati (in pritikline) menjan ozr. kdaj je naslednji rok (mimogrede - 120k ali 5 let, kar prej pride)
Ko sem prišel do mehanika, sva se vsedla v avto in je on "potegnil" en krog - da sam sliši in vidi, ter kot "kontrola" če bi slučajno jaz sam kaj preslišal.
In kot že navedeno je na poti nazaj iz testne javil pomankanje hladilne. Vzrok - dihtunga na glavi.
Zdaj si pa predstavljaj, da sem Maja in iz predvidenega stroška 50,- EUR za menjavo olja*, na koncu nabije ceno 800,- EUR.
*o ceni "malega" servisa se sploh pogovarjala nisva - cena 50,- navedena, da zgodba teče enako kot Majina. Kaj več kot 50,- EUR tak ne more biti 5 l olja po 5,- EUR in ena urca dela.
Ker pa nisem Maja, sem se mehaniku (ki je mimogrede moj dober prijatelj) zahvalil in mu z veseljem plačal kar je hotel imeti, dodal sixpack pa čevape.
Lahko bi pa tudi odprl FB profil (BTW - zakaj mi nihče tu noče pomagati) in objavil zgodbo o nategunskem mehaniku.
Zdaj jasno? Ali ti raje narišem? Ker še sedaj mi ni jasno od kje si razbral, da sem v šoku zaradi zarote VAGa in mehanika?
Aja - ne, sploh ne pizdim, da mi je prepihalo dihtungo. Vzrok mi je več kot znan.