take imamo

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Glej, da ne boš še enkrat glave dol jemal, pol bo pa mehanik kriv
grims-1.gif

V "Prodam" je objavljen oglas: "Prodam odlično ohranjenga Leona, prevoženih 120.000 km"
grims-1.gif

Bo čas pokazal ali me je nategnil ali ne.
tongue-1.gif

PS: še vedno ne vem kako se odpre FB profil!?

PPS: a cucek v zgodbi nobenega ne moti?
confused-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.505
10.733
113
jaz tudi ne, ampak 1 minuta brskanja po spletu ti vrže ven dihtungo od 28 € naprej...mehanik bi jo moral dobiti še ceneje.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Na "vstopni testni vožnji" na povratku

priden.gif

A ta mehanik je pa ziher gurenc...tm so zdej iznajdl "vstopno-izstopne točke"
smile-1.gif

Ja ampak to trditev potem negira stem ko mehanik kao vprasa...a si ze menjal jermen...a mu ga ni lihkar mehanik zamenjal
sprasujem se.gif

Zato pa pravm da avtor piše še mal v šoku...ker se je nad njegovo VAG kapelco zgodilo nasilje
smile-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.737
113
vstopna testna voznja....to je pol avtomobilski, pol vlakovni izraz, nic za zastopit....pol pa se nekega cucka vtika zraven in sprasuje...kako naj to kdo zastopi

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
Mater si trd.

Avta ne vozim redno sam (čeprav je "moj").

Avto sem odpeljal na servis - da se zamenja olje in kar se pač menja na 180k (da ne boš iskal - filter kabine, olja in goriva .- drugo ni predvideno). Pa namen je bil pogledati kaj vse je morda treba še narediti.

Na poti do mehanika sam ugotovim:
- zadaj desno tuli - očitno šel lager f [cenzura]
- iz klime smrdi - pa nekako ne dela najbolje - pomislim in ugotovim, da se s klimo nisem "ubadal" že eno 4-5 let
- radio hrešči, na večih postajah - se spomnim, da antena čudno postrani stoji - očitno "polomljena"
- ročna "ma lufta" - čeljusti štekajo
- v tistem mi šine, da bi bilo dobro pogledati kdaj je bil zobati (in pritikline) menjan ozr. kdaj je naslednji rok (mimogrede - 120k ali 5 let, kar prej pride)

Ko sem prišel do mehanika, sva se vsedla v avto in je on "potegnil" en krog - da sam sliši in vidi, ter kot "kontrola" če bi slučajno jaz sam kaj preslišal.

In kot že navedeno je na poti nazaj iz testne javil pomankanje hladilne. Vzrok - dihtunga na glavi.

Zdaj si pa predstavljaj, da sem Maja in iz predvidenega stroška 50,- EUR za menjavo olja*, na koncu nabije ceno 800,- EUR.
rolleyes-1.gif

*o ceni "malega" servisa se sploh pogovarjala nisva - cena 50,- navedena, da zgodba teče enako kot Majina. Kaj več kot 50,- EUR tak ne more biti 5 l olja po 5,- EUR in ena urca dela.
rolleyes-1.gif

Ker pa nisem Maja, sem se mehaniku (ki je mimogrede moj dober prijatelj) zahvalil in mu z veseljem plačal kar je hotel imeti, dodal sixpack pa čevape.

Lahko bi pa tudi odprl FB profil (BTW - zakaj mi nihče tu noče pomagati) in objavil zgodbo o nategunskem mehaniku.

Zdaj jasno? Ali ti raje narišem? Ker še sedaj mi ni jasno od kje si razbral, da sem v šoku zaradi zarote VAGa in mehanika?

Aja - ne, sploh ne pizdim, da mi je prepihalo dihtungo. Vzrok mi je več kot znan.

jello

Guru
22. sep 2008
10.153
3.873
113
Ampak pyzda no, ti si mehaniku pripeljal avto z dovolj hladilne! Samo olje je bilo za menjat.

Če/ko ti uspe prit na fejsbuke sporoči še meni da si ga dam nataknit (FB) da bom lahko spremljal nadaljevanje drame. Hvala.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.560
1.086
113
Titograd
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Kaj to lahko ena prtegnjena baba naredi sranje. Po moje je sama sklepala, da menjava dihtunge ne bo prišlo več kot 100€.
Za 100 ti noben mehanik tega ne naredi, seveda brez dihtunge in
Morebitnega brušenja.
Danes sem slišal po radiu, si je tega mehanika ena moderatorka malo privoščila.
Jaz sem za tega mehanika same pohvale čul.

Resnica je pomoje nekje vmes, baba si je verjetno po svoje predstavljala kaj pomeni "menjava dihtunge glave", ded pa ji tudi ni povedal kakšen je lahko strošek v najslabšem scenariju. Obojestranska komunikacija v riti.

Imeli pa smo opravka z njim pred kar nekaj leti, predvidevam da ji ni povedal nič kar jo lahko čaka, ker če ne vlečeš besedo po besedo iz njega, ne pove kaj bo za narediti, niti ne pokliče če bi odkril kak nepredviden strošek, kot je to v navadi pri večini mehanikov. Če bi, bi si marsikateri neprijeten trenutek lahko prihranil. Mešan občutek imam glede njega, zavor ni znal zrihtati, z enakim izgovorom da so neki amaterji po avtu že delali, računal pa je. Na drugem avtu pa je en drug problem z zavorami in dihtungo glave rešil čisto ok. Je pa bil za tiste čase precej drag, ko so k nam prišli €, je imel urno postavko skoraj 30 €... kako je zdaj, ne vem. Ni pa to delal na mojem avtu.

Suma sumarum? Svojega avta mu za delati verjetno ne bi dal.

Prijatelj je na FB prav tako delil tole zgodbo..... od osebe, ki je v tej temi že omenjena kot zvesta zadovoljna stranka (Lynda Dokler-verjetno fake profil od mehanika) je dobil privat sporočilo, če ve kakšno napako dela. Tak, malo prikrita grožnja.
grims-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ampak pyzda no, ti si mehaniku pripeljal avto z dovolj hladilne! Samo olje je bilo za menjat.

Če/ko ti uspe prit na fejsbuke sporoči še meni da si ga dam nataknit (FB) da bom lahko spremljal nadaljevanje drame. Hvala.

Saj zato sem ga vprašal, če ima dovolj visoko zavarovano odgovornost iz dejavnosti.
tongue-1.gif

B81

22. jul 2007
36.943
10.505
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Prijatelj je na FB prav tako delil tole zgodbo..... od osebe, ki je v tej temi že omenjena kot zvesta zadovoljna stranka (Lynda Dokler-verjetno fake profil od mehanika) je dobil privat sporočilo, če ve kakšno napako dela. Tak, malo prikrita grožnja.
grims-1.gif

uu, kriminalka...zaradi 100 eur
evil.gif

Samo na alteru
uf-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
grims-1.gif

uu, kriminalka...zaradi 100 eur
evil.gif

Samo na alteru
uf-1.gif

Ziher mu je grozil, da mu avto razsraufal.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Lahko bi pa tudi odprl FB profil (BTW - zakaj mi nihče tu noče pomagati) in objavil zgodbo o nategunskem mehaniku.

Če je številka v tvojem nicku tvoja starost, ti bom pomagal, drugače ne. Ok ti bom vseeno..v google napišeš facebook, klikneš prvi link, potem pa so navodila v slovenščini.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
jaz tudi ne, ampak 1 minuta brskanja po spletu ti vrže ven dihtungo od 28 € naprej...mehanik bi jo moral dobiti še ceneje.
Kdor menja samo in izključno dihtungo je [cenzura]. Škoda cajta.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Mater si trd.

Avta ne vozim redno sam (čeprav je "moj").

Avto sem odpeljal na servis - da se zamenja olje in kar se pač menja na 180k (da ne boš iskal - filter kabine, olja in goriva .- drugo ni predvideno). Pa namen je bil pogledati kaj vse je morda treba še narediti.

Na poti do mehanika sam ugotovim:
- zadaj desno tuli - očitno šel lager f [cenzura]
- iz klime smrdi - pa nekako ne dela najbolje - pomislim in ugotovim, da se s klimo nisem "ubadal" že eno 4-5 let
- radio hrešči, na večih postajah - se spomnim, da antena čudno postrani stoji - očitno "polomljena"
- ročna "ma lufta" - čeljusti štekajo
- v tistem mi šine, da bi bilo dobro pogledati kdaj je bil zobati (in pritikline) menjan ozr. kdaj je naslednji rok (mimogrede - 120k ali 5 let, kar prej pride)

Ko sem prišel do mehanika, sva se vsedla v avto in je on "potegnil" en krog - da sam sliši in vidi, ter kot "kontrola" če bi slučajno jaz sam kaj preslišal.

In kot že navedeno je na poti nazaj iz testne javil pomankanje hladilne. Vzrok - dihtunga na glavi.

Zdaj si pa predstavljaj, da sem Maja in iz predvidenega stroška 50,- EUR za menjavo olja*, na koncu nabije ceno 800,- EUR.
rolleyes-1.gif

*o ceni "malega" servisa se sploh pogovarjala nisva - cena 50,- navedena, da zgodba teče enako kot Majina. Kaj več kot 50,- EUR tak ne more biti 5 l olja po 5,- EUR in ena urca dela.
rolleyes-1.gif

Ker pa nisem Maja, sem se mehaniku (ki je mimogrede moj dober prijatelj) zahvalil in mu z veseljem plačal kar je hotel imeti, dodal sixpack pa čevape.

Zdaj jasno? Ali ti raje narišem? Ker še sedaj mi ni jasno od kje si razbral, da sem v šoku zaradi zarote VAGa in mehanika?

Aja - ne, sploh ne pizdim, da mi je prepihalo dihtungo. Vzrok mi je več kot znan.

Haha, lep primer kako babnica sliši avto. Iz podobnih razlogov se z avtom moje soproge sam občasno peljem.

Sem pa kak mesec dva nazaj kupoval avto za mojo gospo. Rabljenega kakopak in seveda sem iskal prvega lastnika in slovensko poreklo. Pa mi zasveti en s kar bogatimi kilometri in ženska prodaja, prva lastnica. Avto srednje ohranjen, mal pobutan, zadaj ko bi vozila krdelo slonov. Vsi servisi narejeni na amotozvezi, vse lepo poštempljano, še celo parabole so ji šli obnavljat, mašina mastna v PM, doda, da ji že kako leto ne dela klima, ampak ostalo poštimano. Cena tko za 500 dražje od najcenejših, pa da ga pod 3500 ne da. Se mi je kar malo zasmilila, ker so jo očitno nategovali cel čas in je bila res v dobri veri, da je avto tip top, sam brez klime. Cena klime pa odvisno lohk je 200 lohk pa 1000, sam glede na to, da je blo prižhano in je šibalo brez plina je prej 1000.
Pa ta je bla še vestna in je redno vozila na servis, kaj šele kaka, ki servisa ne vidi prej ko takrat, ko kolo stran pade.

netko

Guru
25. jul 2007
6.949
2.249
113
Klima brez plina ne dela takocda je vseeno ce je prizgana al ne... Edino kar je problem takega stanja so tesnila ki zaradi susenja lahko spustijo