take imamo

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Skratka, ni naredil, kar je obljubil za 100€, pa je vseeno zahteval 100€?
Sem mislil, da znaš tudi brat, ne le pisat članke...
Citiram njen zapis:
Citat:
Pa ti rece da bo dihtungo na glavi zamenjal ( ok to je 2,3 ure dela in okoli 100€ z dihtungo )...
Meni je jasno, da je ona sama sklepala o 2-3 urah dela in 100€ z dihtungo vred, mehanik ji po zapisanem sodeč ni omenil cene 100€.
rolleyes-1.gif

Citat:
potem pa je naenkrat cela masina adijo in ti rece da se ne splaca popravljat da ko je glavo dol vzel da je not videl in da je predracun 1400€ ...
Ja logično, da ji je potem omenil tole ceno, ko je dejansko videl, kakšno je stanje mašine. Sploh, ker je očitno v preteklosti že imel probleme s tem avtom - pregret avto brez hladilne tekočine, ker baba pač ne zna preverit stanja tekočin v vozilu -olje, hladilna, zavorna, ipd.

Pišem laho le na podlagi tega, ker se je dalo prebrat. Iz tega je sklepat, da je obljubil menavo tesnila za 100€.

Ampak kot sem zgoraj napisal: tudi če je 200 ali 300, to še vedno ni 1400€.
Da je omenil to ceno, ni nič narobe - pravilno, da strani napove ceno popravila. AMpak: če stranka reče ne, je ne. Za pvo ceno zapreš nazaj, daš za podpisat, da vedo, da je v k... in adijo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tukaj se je mogoče zaplezal...preveč je razkopal, sestavljat ni smiselno.

Misliš, da bi bila una vsa happy in nič pisala na FB, če bi ji rekel, da želi še npr. 50-100€ da ta klump skup sestavi, laufal pa itak ne bo?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Ne bi se rad postavljal na katerokoli stran, ker nimam pojma, kaj je v resnici bilo, a vendar - aftermarket tesnilo glave za ta motor je v rangu 40-50 EUR. Dodamo še brušenje za minimalnih 20 EUR in smo recimo na 60 EUR. Do 100 EUR manjka samo 40 EUR. Za ta denar ne bo nihče tega šel delat, niti "kozolčarji", kot jim tukaj pravite.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.897
104
63
mb+ -20km
Kaj to lahko ena prtegnjena baba naredi sranje. Po moje je sama sklepala, da menjava dihtunge ne bo prišlo več kot 100€.
Za 100 ti noben mehanik tega ne naredi, seveda brez dihtunge in
Morebitnega brušenja.
Danes sem slišal po radiu, si je tega mehanika ena moderatorka malo privoščila.
Jaz sem za tega mehanika same pohvale čul.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Ne pozabi, da navaja, kako mu je v delavnico pripeljala popolnoma vozen avto, le da se je malo pregreval ...
bonk.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Skratka, ni naredil, kar je obljubil za 100€, pa je vseeno zahteval 100€?
Sem mislil, da znaš tudi brat, ne le pisat članke...
Citiram njen zapis:
Citat:
Pa ti rece da bo dihtungo na glavi zamenjal ( ok to je 2,3 ure dela in okoli 100€ z dihtungo )...
Meni je jasno, da je ona sama sklepala o 2-3 urah dela in 100€ z dihtungo vred, mehanik ji po zapisanem sodeč ni omenil cene 100€.
rolleyes-1.gif

Citat:
potem pa je naenkrat cela masina adijo in ti rece da se ne splaca popravljat da ko je glavo dol vzel da je not videl in da je predracun 1400€ ...
Ja logično, da ji je potem omenil tole ceno, ko je dejansko videl, kakšno je stanje mašine. Sploh, ker je očitno v preteklosti že imel probleme s tem avtom - pregret avto brez hladilne tekočine, ker baba pač ne zna preverit stanja tekočin v vozilu -olje, hladilna, zavorna, ipd.

Pišem laho le na podlagi tega, ker se je dalo prebrat. Iz tega je sklepat, da je obljubil menavo tesnila za 100€.

Ampak kot sem zgoraj napisal: tudi če je 200 ali 300, to še vedno ni 1400€.
Da je omenil to ceno, ni nič narobe - pravilno, da strani napove ceno popravila. AMpak: če stranka reče ne, je ne. Za pvo ceno zapreš nazaj, daš za podpisat, da vedo, da je v k... in adijo.

Ona sklepa, ti sklepaš ...
rolleyes-1.gif

Dejstvo je, da se ne ve kaj je bilo dogovorjeno - najverjetneje samo: "Bom pogledal, glede nato da ni vode - mimogrede a je avto zakuhal?", ona "Neeee", "je verjetno treba zamenjati samo dihtungo na glavi. Več bom vedel ko odprem. A je tako vredu?", ona "Ja".

Samo sklepam ....

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
Pa še to - prejšnji teden sem odpeljal svojega Leona na "redni servis na 180 k" - pa naj se pogleda, če je treba še kaj narediti. Prekleta p.izda od mehanika je imel avto dva dni in me na koncu opalil za več kot 800,- EUR za redni servis. Olje njegovo.
rolleyes-1.gif

Cela zgodba - avto sicer vozi moja - zelo malo km na leto - z avtom sem sam naredil 150 km do servisa (dolga zgodba - ima pa pot svoj smisel). Po poti ugotovim: zadaj desno "tuli", klima "šteka", radio hrešči, damn - kdaj je bil menjan zobati ....

Na "vstopni testni vožnji" na povratku naredi avto "piiiing" (vozil mehanik - podatek važen za zaključek) - na sredi se prižge "Prüfen sie den Kühlmittelstand". Mehanik me gleda, jaz njega - on "A je to že kdaj naredil?", "Neee", "A veš kaj to pomeni?", "Ja, upam da si ustrezno zavarovan!".
Mehanik: "Zakaj?"
Jaz: "Glej - ko sem jaz avto pripeljal je bilo vse v redu. Odkar ga ti voziš je samo sranje."

Na koncu sem bil vesel, da je vse končal v nepolnih dveh dneh!

Za one, ki jim ni potegnilo - med drugim je prepihalo dihtungo na glavi. Razlog - nepopoln vpis v register psov.
Auto Emotion je čipiran.

Edit: typo

Edit2: typo + autocorrect
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Popolnoma razumljiva.

Za popolno razumljivost nam fali na koliko km ima Leon glavnio servis......da vemo a je zbilo glavo ker je odtrgalo jermen zato ker ni bil menjan pri 150kkm ali je pač mehanik imel to nesrečo da ga je utrgalo njemu.....

Al pa podverzija...ga je menjal pri 180kkm...pa ni nekaj zategnil do konca pa je šla glava.....

Avtor piše še malo v šoku zgleda
smile-1.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.897
104
63
mb+ -20km
" zadaj desno "tuli", klima "šteka", radio hrešči, damn - kdaj je bil menjam zobati ...."

Pod tole jaz razumem veliki servis komplet, servis klime, kak ležaj na koli pa smo takoj na 800€.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.897
104
63
mb+ -20km
Malo sem se zakalkuliral, [cenzura] ga prsti hitrejši od misli, pa malo emšo doda, pa smo tu.

Tu še je verjetno kaka dihtunga na glavi, pa ravnanje oz. brušenje glave.
"Velik servis" je relativen pojem.
Jaz na velikem servisu menjam:
- zobati jermen z vsemi rolcami, napenjalci, vodna pumpa, antifriz
- mikro jermen, rolce, napenjalec
- olje, vsi filtri

Po potrebi pa še kak sklop zavor. Pa komplet podvozje se preveri.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
Saj - samo zdaj ravno poskušam FB profil odpreti in mehanika popljuvati.
evil.gif

Za ostale - zobatega bi moral menjati na 120k ali 5 let - prvič je bil menjan 4,5 leta nazaj. Dihtunga na glavi - k sreči zmanjkalo code pravi čas, prepihnjena je bila že mesec, dva nazaj - svoje sem dodal jaz, ko sem cucka (k cucku kasneje) po dolgem cajtu spet malo pognal po AC. Lager se je pač "oglasil" - ozr. drugače - moja je gluha. Antena - jebena guma pač pa 10 letih preperi. Klima - nazadnje nafilana 6 pet nazaj. Zadnjih 6 let povprečni km na leto 5.000 km, prej 50k / leto.

A je mehanik kriv, da jaz babe ne morem prepričati, da za te km na leto ne rabiva še en avto pri bajti?

Aja - plačal "samo" 800,- in bil vesel kot radio.

PS: kako se odpre FB profil?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
" zadaj desno "tuli", klima "šteka", radio hrešči, damn - kdaj je bil menjam zobati ...."

Pod tole jaz razumem veliki servis komplet, servis klime, kak ležaj na koli pa smo takoj na 800€.

Ja ampak avtor je tko skupaj zmetal.....da ne vemo a je bil veliki servis narejen al samo "narejen" pa je počlo...

In pa a je mehaniku počlo temu ki je delal kao servis al .......spisano ko kurja čreva
smile-1.gif

Ker iz napisanga je več možnih scenarijev

a) kao velik servis narejen pa ni bil realno.....pa je počlo na testni

b) mehanik dementen pa na testni se zagovori kdaj je bil pa velik servis narejen.....a ubistvu mu ga je on delal 2 dni....