take imamo

nacek

Guru
13. okt 2012
2.937
572
113
iz facebooka
shocked-1.gif

Maja Roman Kapun se počuti jezen v/pri Selnica ob Muri.
4. april ob 15:04 ·

Kaj pa to ko pripeljes avtu "mehaniku "ker se dviguje temperatura. Pa ti rece da bo dihtungo na glavi zamenjal ( ok to je 2,3 ure dela in okoli 100€ z dihtungo )...potem pa je naenkrat cela masina adijo in ti rece da se ne splaca popravljat da ko je glavo dol vzel da je not videl in da je predracun 1400€ ...pa mu reces da naj NIC NE DELA NA AVTU,ker ne ves kaj bos z avtom .Ko pa prides do njega pa je avto na dvigalu brez koles in je cela masina razsraufana.Potem ga ti se poskusa odkupit za 600€ , ko pa reces da ga bos domov odpeljal ( ker je bil avto vozen in sem se do njega sama pripelala ) ti rece da avta NE BOsestavil nazaj ( ker nima te dni casa in da se ne splaca , in te vrze ven ter rece da ga naj samo odpelas da ga vec ne vidi , ko prides po njega z avtovleko pa ti ga noce dat iz garaze !!!!!Poklicala sem policijo in po njenem posredovanju sem avto lahko odpelala z avtovleko in polno prikolico delov !!!! S tem da sem placala 100€ za to kar sva se zmenila da pogleda in naredi ( tudi ce ni popravil dihtunge)On je hotel da placam vse kar je kao pogledal ,ceprav mu nisem narocila nic drugega !!! Naj se dodam da sem se pred kratkih preselila v te kraje in mi je gospod dal res lepo dobrodoslico ! To je gospod mehanik SILVO DAJČMAN iz Selnice ob Muri 55b .

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Priseljenka ne razume lokalne govorice, nemško najbrž tudi ne zna, da bi se lahko normalno zmenila z mehanikom in je pač prišlo do šuma v komunikaciji
smile-1.gif

Vendar zato ne razkrivaš osebnih podatkov. Upam, da ji informacijski pooblaščenec stopi na rep.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.914
113
v lokalni ostariji
tale maja je pa res...

ja kako pa naj glavo dol potegne drugače... ta pojma nima... seveda ne bo nazaj sestavljal ker potem bo pa pizdila da ni ok narejen da ne laufa... jao jao...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Pol bi naj kar skup zašraufal. Brez ravnanja in menjave tesnil...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.914
113
v lokalni ostariji
ja in bi puščalo bilo še slabše... pa bi na fejstbuk pisala da jo je opeharil da je prej avto bil bolši... zanima me mehanikova plat medalje. da ni priletela in se drla da ji je obljubil, da ji bo zrihtal avto za 100€ zdej pa je reku da 1400€ in da jo hoče nategnt... pa je prišlo do spora...

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Naredil bi kot je rekla in ce ne bi blo ok je kriva sama. Lahko tudi na racun da opombo da je se v pisni obliki. Ne pa da razmontira potem pa tako pusti. Vprasanje ps res kaj se je dogajalo v resnici.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.914
113
v lokalni ostariji
da bi izvedel resnivo bi bilo treba prisluhnt še mehaniku.

ponudil ji je 600€ za avto ali pa popravilo za 1400€. ker pa so vsi pametni kako bi moralo biti je začela jebat mehanika...

najbrž mu tud 100€ ni hotla plačat za delo zato ni hotu avta dat ven. pa je prišla polcija in rekla vi plačite vi pa avto ven.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Čakte, čakte

Torej, če bi se vi pripeljali z avtom, ki je vreden cca 500€ - in potem dobili predračun za 1400€ popravilo - a bi vi to kar popravljali oz plačali, ker je mehanik tako rekel, ali bi mu rekli, da naj samo zloži nazaj pa adijo? (Zanemarimo, da je hotel avto odkupiti)

Meni je to mimo, ne glede na to, da je priseljenka. Tako se pač ne dela. Če je ugotovil, da bo strošek večji, kot je rekel, in da stranka reče naj potem ne popravlja je zgodba zaključena. Pač ga sestavi nazaj, na račun dopiše, da je ugotovljena večja napaka in je zadeva rešena. Ne pa da noče vrniti avta in da reče da sedaj ga pa nima časa nazaj sestavit (a prej ko je rekel da bo dihtungo menjal je pa mel čas??)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pri tej okvari je čisto prav naredil. Tistih 100€ je več kot zaslužil, skup pa nima smisla sestavljat za xyz dodatnih eur in nekaj delov, ker je zadeva zaribana.

Nimaš druge kot avto odpeljat po kosih, razen če mu plača zgoraj omenjeno delo in kose, motor pa ne bo ok laufal.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ta mehanik je drugače v tistih koncih kar cenjen, tako da verjamem, da tukaj obstaja še druga plat zgodbe.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Če je vzel glavo dol, ker je le tako lahko videl razlog, potem ne moreš kar v obratnem vrstnem redu sestaviti nazaj. Rezultat bo dejansko nevozen avto, ker je treba z glavo še nekaj pred tem narediti. Za ravnanje glave pa marsikateri mehanik uporabi tujo storitev, kar traja nekaj dni.
Mehanik ni kriv, da je avto pokvarjen. To je zasluga proizvajalca in uporabnika vozila.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Se strinjam, 100€ + delo (omenjeno v prvem postu) si je mehanik zaslužil - brez dvoma.

Se pa ne strinjam z tem, da ji avta ni želel vrniti in sestavit nazaj. Če ga je odpru in videl da ni kriva dihtunga, se pač pokliče, da je okvara večja ter vpraša kaj naredi. Če stranka reče da ne bo popravljala, zapre zadevo nazaj (pa četudi brez nove dihtunge), zaračuna vso delo in je rešeno. Ne pa da ji avta ne želi vrniti, noben mu niti ni rekel, da naj avto še naprej razstavlja (kolikor je razbrati).

Se pa strinjam, zanimivo bi bilo slišati drugo plat od mehanika.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.505
10.733
113
Čakaj, da daš glavo dol ne vem če je treba cel avto razdret ali?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.737
113
Po moje je bilo malo sovinizma in je babnca popizdila. In jo je poslal nekam.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz
Ne vidim problema, mehanik je razdrl do te mere, da je sploh lahko ocenil kaj je narobe. Kolikor sem pogledal na FB, gre najbrž za Scenica (dCi verjetno) in je najverjetneje mašina samo za v smeti - ali obnovo, kar pa košta jebiga. Sem po prebranem mislu, da je tole pisala kakšna 18-letna smrklja , ko vidiš da gre za babo okrog abrahama, pa samo še
bonk.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Me pa resno zanima, kaj bi naredili. če pripeljete avto vreden 500€, potem pa tole. Bi plačali? Odpeljali avto domov po delih?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Čakaj, da daš glavo dol ne vem če je treba cel avto razdret ali?

Na sliki se vidi, da je bila glava vzeta dol z ostalimi pritiklinami. Kako boš pa drugače "dihtungo" zamenjal? Skozi pokrov za dolivanje olja?

129331261144258422260542.jpg

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.505
10.733
113
Tak ti vsak mehanik reče...pol pa pripelješ pa se začne. Pust ti nategune