Tablica

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Citat:
Uporabnik AvtoR pravi:
Hrbet tablice je plastičen in ne alu kot je omenjeno v prospektu.

Zgleda da so bili zadnji dnevi tako vroči, da se mi je zdel hrbet tablice TpaD iz plastike( ni bila hladna na otip). Danes je malo hladneje in dejansko ugotavljam, da je iz aluminija....
aplauz.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Ja že uporabljam cca en teden in sem zelo zadovoljen z nakupom.

Uporabniška izkušnja je odlična (izjemno hitro delovanje, brez kakršnegakoli zatikanja), nekaj je sicer asusovega crapware-a gor ampak tistega pač ne uporabljam.
Je dovolj lahka za uporabo na kavču in za nošnjo na balkon in nazaj.
grin1.gif

Tipkovnica je dovolj velika, ampak čisto odveč in če bi še enkrat kupoval bi vzal raje model brez tipkovnice in prišparal okoli 100€.
Virtualna tipkovnica na zalonu ima namreč tako velike tipke, da se da brez napak hitro napisati dosti teksta.

HDMI dela kot mora, sem hkrati nabavil microHDMI na HDMI cheap kabel in dela brezhibno.

Wifi dela dobro, tudi če sem povsem na drugi strani hiše, kjer so 3 stene vmes. Baterija tudi dobro drži, vsakih par dni jo dofilam do 100%, ker te dni imam veliko dela zunaj hiše in tablico uporabljam max 1h na dan.

Fajn je tudi za ogled Siol.tv na njej, lepo na izi na balkonu.
zmaga.gif

Našel sem tudi zelo enostaven način za ogled filmov s pc-ja. Dal sem jih v navaden windows share, potem pa jih na tablici poiščeš z ES file explorer, ki zna prikazat share folderje na mreži. Je ql ker ne rabiš komplicirat s streamanjem ali konvertiranjem.

LCD ima na parih koncih bleeding ampak to se pozna samo, če imaš čisto črno statično ozadje.
Če nebi že od prej vedel za to, potem tudi opazil nebi.

V glavnem IMHO zelo dobra tablica, glavno mi je to, da je delovanje tako brezhibno, da se mi ne bo treba jeb** z rootanjem in custom romi.

Dober video review:

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik Perica pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Na amazon.de:
http://www.amazon.de/EeePad-Tr...1346&sr=8-1

Ima zraven že tipkovnico in me bo prišel 510€ s poštnino. (naročil sem ga v soboto; danes je očitno že 14€ cenejši)

Si morda že dobil? Tudi pri meni je prišel v ožji izbor (sicer brez tipkovnice) in me zanima kakšni so prvi vtisi.?

Ne vem, kaj se matrate z amazonom? A ni pri nas ceneje?
http://www.enaa.com/oddelki/ra...nsformer_tf300t

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Mogoče zato ker ni matranje? Par klikov in čez 3dni je že doma.
V enaa je takrat niso imeli po tej ceni, pa rok dobave je 14dni. Na amazonu je zdaj 490€, čez 14dni bo pa verjetno že 450€...

Zune

Zelenc'
23. jun 2012
9
0
1
Živjo.
Meni v navodilih za Tpad pise, da je zraven poleg polnilca, slusalk in usb kabla, prilozen tudi OTG. Jaz ga v skatli nimam. Ste ga vi dobili zraven?

Danes so jih imeli v Planet Tus Kranj. Jaz sem engea vzel, ostala sta pa se vsaj dva.
Ima market, zadnji del je alu. Ker je nekdo spraseval; tista dolga tipka je tudi za glasnost ampak jo moras tiscat in ne samo pritisniti.

Prosim za odgovor glede OTG.

Vnaprej hvala in lp! Zune

Zune

Zelenc'
23. jun 2012
9
0
1
Update

Ta tablica je po specifikacijah in izgledu popolnoma enaka Mono 11 Bird version. Upam, da to poemni' da delajo tudi upgradi. Instaliral sem Apex launcher in mislim, da dela se nekoliko hitreje. Video, youtube dela vse perfektno. Igre v glavnem delajo. Glede browserjev ima pa enake tezave kot omenjeni Momo namrec pri brskanju po netu se browser zatika.

Problem z dometom wifi signala je pa hardwerski. Na googlu poiscite navodila za popravilo wifi za Momo 11. Prestaviti je treba anteno in se sprejem drasticno izboljsa.

Tado mogoce bi lahko tole sporocil uvozniku, da bodo vedeli kaj narediti v primeru reklamacij zaradi wifi, ki pa jih bo sigurno nekaj.

Lp Zune

MI5Ek

Zelenc'
11. nov 2007
18
0
1
Katero tablico izbrati izmed teh treh:
WayteQ xTAB-100is
Yarvik GoTab Zetta 9.7" (TAB468EUK)
Prestigio MultiPad PMP5097 PRO

Koliko sem gledal specifikacije tablic dokaj podobne. Prestigio ima 16GB notranjega spomina, WayteQ in Yarvik 8GB. Prestigio ima 6000mAh baterijo, WayteQ in Yarvik 8000mAh. WayteQ nima HDMI izhoda, Prestigio in Yarvik ga imata. Mislim da tudi Google Play deluje na vseh treh tablicah.

Je že imel kdo opravka s katero izmed teh tablic? Kako mnenje? Mogoče katero drugo 9.7" tablico v rangu do max. 250EUR.

Zoho

Pripravnik
6. apr 2012
33
0
6
Pozdrav !

Nič ne namigujem kaj izberi, ker je to vedno nehvaležno. Sam imam WayteQ xTAB-100is in sem zelo zadovoljen, seveda za tablico v rangu do 250€. Deluje vse brezhibno in tablica je zelo odzivna.

LP

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Tablice so si zelo podobne. Sam imam Tuševo tablico TpaD IPS97 in sem zelo zadovoljen. Če jo še kje imajo, ti jo toplo priporočam. Cena je 190€. Za to ceno dobiš tablico z ips 9,7 inč zaslonom'1,2 ghz procesorjem, 1gb rama in 16gb prostora plus sd kartico. Ima hdmi, usb in kar je najvažnejše zadnjo verzijo androida z android marketom.

Nazadnje urejeno:

MI5Ek

Zelenc'
11. nov 2007
18
0
1
Zoho in AvtoR malo mi napišita kako se kaj obnaša baterija? Koliko časa zdrži baterija v ripravljenosti in koliko časa zdrži ob obremenitvi (brskanje poi internetu, branje eknjig,...)? Kako dolgo se polni?

AvtoR Tale TpaD IPS97 se mi zdi dokaj zanimiva tablica. Mi lahko pošlješ kake slike tablice?

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Baterija zdrži 5-6ur, ob branju še kako uro več. Če imaš svetilnost zaslona na minimumu tudi pridobiš nekaj časa. Glede slik pogooglaj za MID970 android tablet. Hrbet tablice je iz matiranega aluminija. V zadnjem monitorju je test Yarvikove tablice. Gre za fizično enako zadevo, s tem da ima tuševa tablica 16gb in android market, poleg tega je pa še 90€ cenejša...

Zune

Zelenc'
23. jun 2012
9
0
1
Citat:
Uporabnik MI5Ek pravi:
Zoho in AvtoR malo mi napišita kako se kaj obnaša baterija? Koliko časa zdrži baterija v ripravljenosti in koliko časa zdrži ob obremenitvi (brskanje poi internetu, branje eknjig,...)? Kako dolgo se polni?

AvtoR Tale TpaD IPS97 se mi zdi dokaj zanimiva tablica. Mi lahko pošlješ kake slike tablice?

Popolnoma enaka tablica:

http://en.ployer.cn/mid_detail.php?id=4&p=cs

Lp

Zoho

Pripravnik
6. apr 2012
33
0
6
Oj !

Ne vem čisto točnih podatkov ampak tablica se napolni res zelo hitro. Pri brskanju po internetu brez problema zdrži cca 6 ur.

Zune

Zelenc'
23. jun 2012
9
0
1
Jaz sem pri Tpadu ze prvi dan opazil, da je konektor na polnilcu zelo slab. Vceraj je bil ze tako razmajan, da ni vec polnil. Danes sem sel k uvozniku po novega in so mi ga zamenjali brez problemov. Je pa ta 3A original je bil pa 2A in bo tablica prej polna. :)

Stock browser in Dolphin HD sta se oba zatikala. Zdaj sem nalozil Puffin Web Browser in leti ko sus.

Narocil sem se en najcenejsi silikonski ovitek od iPada prve generacije in pase gor. Edino luknje za prikljucke so pa vse sfaljene.

Aja pa poleg Ployer Momo 11 bird, je hardversko enaka se Gemei G9.

Toliko v vednost.

boruti

Zelenc'
12. jul 2012
8
0
1

Citat:
Uporabnik Zune pravi:
Update

Ta tablica je po specifikacijah in izgledu popolnoma enaka Mono 11 Bird version. Upam, da to poemni' da delajo tudi upgradi. Instaliral sem Apex launcher in mislim, da dela se nekoliko hitreje. Video, youtube dela vse perfektno. Igre v glavnem delajo. Glede browserjev ima pa enake tezave kot omenjeni Momo namrec pri brskanju po netu se browser zatika.

Problem z dometom wifi signala je pa hardwerski. Na googlu poiscite navodila za popravilo wifi za Momo 11. Prestaviti je treba anteno in se sprejem drasticno izboljsa.

Tado mogoce bi lahko tole sporocil uvozniku, da bodo vedeli kaj narediti v primeru reklamacij zaradi wifi, ki pa jih bo sigurno nekaj.

Lp Zune

Pozdravljen!

Si že update-ov to tablico z MOMO11 firmware-om?

Zune

Zelenc'
23. jun 2012
9
0
1
Živjo!

Nisem, ker mi tablica zadovoljivo dela in nebi riskiral. Kljub temu, da tablice izgledajo enako in imajo enak hardware bi bil vseeno previden, ker kaka malenkost je vseeno lahko drugačna.
Zakaj bi pa update delu? Maš kake težave s tablico?

Lp!

Tocko

Zelenc'
3. jul 2012
3
0
1
Jaz sem delal update na Momo11 FW. (0522) Stvar dela veliko boljše, hitrejše, edino primarna particija je velika samo 300M, tako da hitro zmanjka prostora za aplikacije, ki jih potem potrebno prestavljati na "SD kartico".
Na koncu sem naložil Cyanogenmod9. Navodila:

Download Updatetool (livesuit): http://en.ployer.cn/downdetail.php?id=5
Flash tablice z Gemei G9 FW (pridobimo 2GB primarno particijo) http://dl.dropbox.com/u/46089136/G9_A4.0.3_V4.15-2GB_CHS-456.zip

Namestitev Superuser:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.noshufou.android.su
Namestitev Terminal Emulator: https://play.google.com/store/apps/details?id=jackpal.androidterm

Namestitev CWM: http://www.slatedroid.com/topic/31501-rom-pwn3d-momo11907cs9000/ (brave varianta
smile-1.gif
)
Namestitev CM9: http://www.slatedroid.com/topic/33373-rom-cm9-nightlies/