Tablica

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik AvtoR pravi:
Meni deluje z nameščenim Flash Playerjem, vendar se tega izogibam, ker imam občutek, da mi baterijo pobere 2x hitreje kot sicer...
Sicer imam tušev Tpad.
Še o MXPlayerju. Uporabljam ga zato ker zelo enostavno preklapljam med HW in SW dekodirnikom. Nekateri filmi mi s HW dekodirnikom ne tečejo gladko. V tem primeru enostavno preklopim na SW dekodirnik ta pa ima večjo rabo procesorja in s tem večjo porabo baterije. Vem da ima to tudi BSPlayer, vendar je preklapljanje v MXPlayerju izvedeno hitreje in enostavneje...
In kako to preklapljaš?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik boruti pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Pravkar sem kupil "Tuševega" TPada in prvi vtisi so super. Zelo solidna tablica za spodoben denar.
Zanima pa me, katere video playerje uporabljate za gledanje filmov, da prikazujejo podnapise.

Hvala

kje pa si kupil tablico (kraj) in koliko si dal?
tudi sam uporabljam mx player... sam sem ga tudi upgrade-ov
Tablico sem kupil v Tuševi trgovini v Radvanju v MB. Cena 189€

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoR pravi:
Meni deluje z nameščenim Flash Playerjem, vendar se tega izogibam, ker imam občutek, da mi baterijo pobere 2x hitreje kot sicer...
Sicer imam tušev Tpad.
Še o MXPlayerju. Uporabljam ga zato ker zelo enostavno preklapljam med HW in SW dekodirnikom. Nekateri filmi mi s HW dekodirnikom ne tečejo gladko. V tem primeru enostavno preklopim na SW dekodirnik ta pa ima večjo rabo procesorja in s tem večjo porabo baterije. Vem da ima to tudi BSPlayer, vendar je preklapljanje v MXPlayerju izvedeno hitreje in enostavneje...
In kako to preklapljaš?

Med predvajanjem klikni na zaslon, desno zgoraj se ti pojavi par ikonc...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Očitno imajo detekcijo za iPhone/iPad in ponudijo ustrezen format. Piši jim, da naj isto naredijo za android, ali pa upgradajo jwplayer.

očitno imajo res detekcijo.
Sem v browserju spremenil, da se naj predstavlja ali kod iPad ali kot PC in potem video dela.
Sicer ni še čist tako kot bi moglo bit, za silo bo.

Zanimivo mi je to, da mi na SGS2 z istim browserjem in istimi programi pa super dela, pa imam browser naštiman na android. Še celo reklame preskoči
grin1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Evo včeraj dobil Iconi A510. Moram rečt, da je prvi vtis zelo korekten, pravzaprav čist hudo :) Zaslon mi je čisto v redu, odzivnost je tudi super, teh android aplikacij je pa itak preveč. Sem se pa zajebaval:
1. Facebooka nekako nisem mogel 'utišat' razen tako, da sem dal log off.Tudi če sem zaprl aplikacijo, sem bil še vedno online, sprejemal obvestila itd.
2. Stream filmov preko mreže gre brez težav, ne najdem pa še rešitve kako bi naredil, da bi streamal preko network diska tudi slike. Vse galerije ki sem jih sprobal, ne podpirajo tega network streaminga. Če grem preko file managerja mi pa sliko odpre v nekem privzetem view-erju ki sploh ne vem kaj je. probal sem zamenjati privzeti viewer za slike, pa zaenkrat še nisem našel sploh kje bi to bilo. Ima kdo kako idejo?

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Kupil sem to tablico za otroka in sicer lepo hitro dela in je zelo odzivna pri premikanju po nastavitvah.
Sedaj, ko sem naložil nekaj programo in igrc mogoče malo manj ampak glede na ceno mislim, da dela zelo zadovoljivo.
Na to ceno je bilo še ~20€ dajatev in poštnine tako, da je bila končna cena nekaj pod 90€.

1335399208391-P-270261.jpg

Moti me edino, da ne morem namesti gtalk aplikacije.
Baterija je tako tako in ob dokaj intenzivni uporabi potrebuje polnenje še čez dan ne samo čez noč.
Polnilec je bil seveda US in priložen adapter ni ok saj nima pinov v centru vtikača tako, da sem kabel predelal na USB in jo polnim z EU polnilcem, ki ima izhod USB vtič 5V/1A.
Celotna tablica deluje plastično in rob je nekoliko oster na dotik (plastika ni obdelana na spoju). Je pa zelo lahka za držanje v roki in tudi tanka je tako, da je sama uporaba dokaj prijetna.
Zaslon je na dotik bolj mehak in ne deluje zelo gladko kot na brand znamkah. Najbrž tudi ni najbolj odporen na padce in praske.
Slika je na prizanih znamkah bolj ostra in se opazi malo zamika pri igranju igric pri potegu na touch screenu.

Zeenkrat je mnenje pozitivno. Glede na ceno bi najbrž lahko dobil v tušu ceneje samo sem že pred tem naročil to na spletu.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Očitno imajo detekcijo za iPhone/iPad in ponudijo ustrezen format. Piši jim, da naj isto naredijo za android, ali pa upgradajo jwplayer.
Ali pa če si sam spremeniš user agent na ipad-ovega. Dela super in žre minimalno baterije...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
prihaja nov model PRESTIGIO 5197D ULTRA...isto kot 5097C PRO s tem, da ima dodatno kamero, usb in več diska.

Zase si bom verjetno vzel ACER A510 saj jo dobim izredno ugodno
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Zase si bom verjetno vzel ACER A510 saj jo dobim izredno ugodno
cheer.gif
Kaj pa je to ugodno? Dobrih 300 € + ddv? A se ne splača za tak denar vzet TAB2? Sicer samo 16GB pa brez 3G.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
ugodneje :D

samo ACER A510 ima quad procesor....hehe....

edino bad je da nima slo androida
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
A lahko poveš kaj več o ceni A510 na PM? Seveda, če je možno še kakšno dobit? Da naredimo group buy, hehe...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Rabim hiter nasvet. Potrdit moram naročilo enega od teh
Acer Iconia Tab A510 http://www.gsmarena.com/acer_iconia_tab_a510-4642.php
Samsung Galaxy Tab II http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_tab_2_10_1_p5100-4567.php
Asus Transformer TF300 (brez tipkovnice) http://eee.asus.com/eeepad/transformer-300/features/

Najbolj me mika A510, ki je tudi po performansih najboljši.

Pa vendar me malo mikata še druga dva. 3G sicer ne rabim, ker itak nimam nobenega podatkovnega paketa na ločeni kartici, če rabim na terenu si naredim wi-fi hotspot na telefonu, edino zanimiva je opcija, da bi kje v tujini vstavil lokalno podatkovno sim. Pa še to je mogoče uporabno par dni na leto. Tukaj je v prednosti Tab 2. Prav tako se mi dobro sliši gorila glass na zaslonu (koliko je asus scratch resistant?), je pa precej manj zmogljiv. Pri Acerju me malo moti, da nima USB priklopa na tablici, ki mi je precej pomemben zaradi fotoaparata (vem da se da to rešit z adapterjem), pa baterija mu manj zdrži kot pri Acerju, drugače sta po testih zelo primerljiva.

Kak (argumentiran) predlog katerega vzet?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Meni ni najbolj jasna razlika med temi transformerji:

Asus Transformer Pad 300: NVIDIAŸ TegraŸ 3 T30L Quad-Core @1.2GHz
http://eee.asus.com/eeepad/transformer-300/specification/

Asus Transformer Pad TF300T: NVIDIAŸ TegraŸ 3 Quad-core @ 1.4GHz (nekje imajo napisano 1.4GHz, drugje pa 1.2GHz)
http://www.asus.com/Tablet/Transformer_Pad/ASUS_Transformer_Pad_TF300T/#specifications

TF300 serija obstaja v treh verzijah:
- Wi-Fi only (TF300T)
- 3G-enabled (TF300TG)
- LTE (TF300TL)

Tudi Asus ima opise na ločenih sajtih.

Pa oba imata tikovnice. Model TF300T lahko kupiš s tipkovnico ali brez ampak še vedno je to TF300T in ne TF300...
tongue-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
sej imaš micro usb- usb konverter dx pa mirna bosna :p
Eno vprašanje glede tega adapterja. Na DX gledam in je malo morje teh adapterjev. Zanima me, kakšen mora biti (micro to male/female)?