Cisto odvisno od potreb in navad.
Zame je klasicna tablica (kot npr ipad) najmanj uporabna zadeva. Kot si ze ti zapisal. Za nekoga, ki bi rad bil produktiven je ipad zanic, popolnoma nepotreben. Za samo browsanje je tudi prevec kompromisov. Doma imam PCja, kjer imam odprtih vec 10 tabov in vec oken na dveh monitorjih, zadaj pa se kaksen visual studio.
Ce se mi zjutraj se ne da vstati in samo iz firbca zelim pogledati kaj je novega na telefonu odprem 24ur aplikacijo in startam nextgen reader. Ne bom polnil se ene naprave, za katero bi dal nekaj 100e, da zazenem 24ur in nextgen reader.
Ko sem na poti, mi je tablica prevelika, da jo vlacim sabo, ce vem, da ne bom delal nic resnega. Samo za browsanje in prebrati kak email imam v zepu telefon, ki ga moram tako ali tako obvezno imeti pri sebi.
Ce rabim kaj resnega (grem k stranki), je tablica spet neprimerna kot si ze sam ugotovil. Nosim prenosnik, ki je sicer tezek in zasede veliko prostora, vendar rabim dolocene programe in fizicno tipkovnico. Za nekaj skodirati, skompajlati in postaviti na njihovo okolje je prenosnik minimum.
Tole pa zgleda odlicno nadomestilo za prenosnik. Gor lahko dam programe, ki jih imam na prenosniku. Zaslon je sicer nekoliko manjsi, ampak za terensko delo dovolj velik, verjetno pa lahko priklopis tudi zunanji monitor?
Tipkovnico lahko puscam na firmi, v hotel vzamem samo tablico, ce bi zelel zvecer klicati domov. Ce bi delal v hotelu, tudi tipkovnica ne zgleda prevelika in pretezka, da jo spakiram, verjetno pa ce se odlocim delati lahko delam tudi brez tipkovnice, saj programe imam vse gor. Bilo bi nekoliko bolj nerodno, ampak vseeno dalo bi se.
Torej. Zate, ki nimas nobenega namena biti produktiven je iPad povsem primeren, zame, ki bi rad bil produktiven, je najboljsa izbira zadnji surface.