Ta veseli dan ali prispevki bodo višji

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kateri SPjevc pa cist zmer izda racun? Tist verjetn, ki ga neka firma, kjer dela noce redno vzet, pa more prek sp-ja delat....ostali pa na crno sopajo vzporedno. In pol se ti jajcajo, da morjo visje prispevke placvt? Ja me zanima, ce bi davke znizal, ce bi pa zmer racun izdal...? Itak ja, sam nasmeh do uses, zdej nam bo pa se vec ostal!!!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
no no

ko bi prišlo do tega, da bi se ti splačalo račune izdajat (nizki davki, olajšave... ter na drgi strani hude kazni) bi jih vsi izdajali.. dokler pa ima nekdo en kup problemov s papirologijo itd na koncu ga pa še ful štrafnejo je bolje da ne izdaja...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Mojih izdelkov ti ne moreš kupit,ja ?

Spet si pokazal, da si popolnoma nepismen. Kje sem napisal, da bi kupoval tvoje izdelke?? Verjetno so pa ti izdelki vgrajeni v nekaj, kar se v končni fazi proda, ali pa je vgrajeno v naprave, ki izdelujejo izdelke za prodajo, jelde? In če teh izdelkov ne bi nihče kupoval, bi bilo tudi tvoje delo odveč. Je dovolj razumljivo, ali potrebuješ PowerPoint prezentacijo?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pa veš zakaj sem to napisal?Ker robo kupim tu, plačam DDV,plačam štrom, plačam miljon drugih stroškov, robo prodam, poračunam DDV
cheer.gif
, na koncu ga pa še vedno nekaj doplačam,to je tvoja plača, ja ,mi slediš ali pišem počasneje ?
Ko pa boš ti kupoval(moj) izdelek bo le ta prišel iz uvoza, zanj bo treba dat € , ja tiste moje od katerih si ti dobil plačo. ZATO !

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Ok otroka, zgleda samo vidva vesta kaj bi rada drug drugemu dokazala ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Kateri SPjevc pa cist zmer izda racun? Tist verjetn, ki ga neka firma, kjer dela noce redno vzet, pa more prek sp-ja delat....ostali pa na crno sopajo vzporedno. In pol se ti jajcajo, da morjo visje prispevke placvt? Ja me zanima, ce bi davke znizal, ce bi pa zmer racun izdal...? Itak ja, sam nasmeh do uses, zdej nam bo pa se vec ostal!!!

Odpri s.p. ali pa poglej na koledar, nismo več v komunizmu kjer je treba demonizirat vse, ki niso za tekočim trakom. In kaj ima to nabijanje s prispevki? Nič. Če vsi vedo da goljufajo imamo zagotovo več birokratov kot pa s.p.jev, pa naj vsak merka svojega, saj mu itak daje plačo.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Super, oglasili so se... itak vrednosti nobene, lahko pa rečejo, da so se oglasili. Pa bodi član OZS, ker je ogromna korist od njih.

Da ne smetim drugje, kaj je sedaj z obveznim članstvom? Samo še do konca oktobra?

Jernej

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Super, oglasili so se... itak vrednosti nobene, lahko pa rečejo, da so se oglasili. Pa bodi član OZS, ker je ogromna korist od njih.

Da ne smetim drugje, kaj je sedaj z obveznim članstvom? Samo še do konca oktobra?

Jernej

Pa še podvprašanje: Kaj je z obveznim članstvom, če za svojo dejavnost potrebuješ njihovo OBRTNO DOVOLJENJE?

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ko bos pa vse placal, se pa javi....
grin1.gif

Imam popoldanski s.p. in doslej sem še vedno izdal račun in obračunal DDV.

Torej:
Od vsakega prometa državi plačam 22% DDV.
Plačujem prispevek za pokojninsko zavarovanje, ki pa ne povečuje moje pokojninske osnove
bonk.gif
: .
Plačujem prispevke za zdravstveno zavarovanje, čeprav jih (tako kot za pokojnino) že plačujem od redne zaposlitve
Če po vsem tem še kaj ostane plusa država pobere 41% ostanka kot davek od dobička
Če slučajno še kaj ostane mi država to šteje v dohodek in mi zviša plačilo za vrtec in (tudi zaradi njega) ne dobim otroških dodatkov.

Še kaj?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
SISTEM je prepožrešen in prevelik....1/3 javne uprave fuknit ven.

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
VinS
Kaj imaš potem od tega ?

En kup dela, en kup nevoščljivcev, ki mislijo, da zasluži miljone (tudi tu na alterju, ker nekaterim ni jasno kako zadeve izgledajo v realnem svetu), pod črto pa mu ostane nekaj "priboljška" za na kakšen dopust. Zakaj pišem to? ker sem v zelo podobni situaciji!

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
top tud men ni jasno, zakaj morm plačevat pokojninsko pa zdravstevno (ki je zdaj bistveno višje), šteje se mi pa ne v osnovo. se pravi na mesec vržem po novem slabih 70€ oz. letno cca. 850€ vbogajme. mislim, da bo treba z novim letom poiskat alternetivo danešnjemu popoldancu. pa še pri spju me moti to, da ne morem denarja prenašat v naslednje leto, ampak je letno vedno obračun in dohodnina.

kakšni so letni ali mesečni stroški, če odprem enoosebni doo?

lp

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
Gledam na računovodja.com. Koliko moram za mesec plačati prispevkov? Tam piše, da za januar se po starem, torej za mesec plačam samo 36€?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Za "popoldanca" se ti v januarju spremeni samo prispevek za ZZ za 0,03€, torej znaša 4,58€. PIZ ostaja enak.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Živjo,
a lahko prosim kar konketno napišemo, kaj morajo po novem plačevati popoldanski s.p. (normiranci):

ZPIZ - račun SI56011008882000003 - do sedaj 32,17 EUR, ostaja nespremenjeno
DURS - račun SI56011008881000030 - akontacija davka, kot doslej
ZZZS - račun SI56011008883000073 - do sedaj 4,55 EUR, po novem 32,35 EUR

Je to pravilno in se spremenjeni znesek prvič nakaže naslednji mesec, torej do 10.3.?