Ta veseli dan ali prispevki bodo višji

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
tako sem jaz razumela, da. s tem, da me je eden od uporabnikov opozoril, da ta mesec še vseeno ne plačamo 4,55€, temveč 3 cente več.

pa a je do 10.3., a ni do 15. v mesecu?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Te 3 cente premalo sem (sicer ponesreči) celo leto plačeval premalo, pa se nihče ni pritožil. Mislim, da sem enkrat nakazal 5 EUR in je bilo ok..

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
tako sem jaz razumela, da. s tem, da me je eden od uporabnikov opozoril, da ta mesec še vseeno ne plačamo 4,55€, temveč 3 cente več.

pa a je do 10.3., a ni do 15. v mesecu?

Prispevki se plačujejo do 15.v mesecu za pretekli mesec, akontacije davka od dejavnosti do 10.v mesecu.

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Je že kdo naštudiral kakšno varianto za popoldanski s.p., ki mesčno zasluži stotaka ali dva, od tega pa plača 65€ prispevkov?
confused-1.gif

delo na črno žal ne pride v poštev, ker brez računa ni plačila
evil.gif

p.s.
Obstaja kakšna statistika števila popoldanskih sp-jev? Se kaj zapriajo zanje čase?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
tud sam imam podobno situacijo, da bom plačeval pa 80€ za poslovanje, se mi zdi pa preveč.

lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Citat:
Uporabnik alcazar pravi:
Je že kdo naštudiral kakšno varianto za popoldanski s.p., ki mesčno zasluži stotaka ali dva, od tega pa plača 65€ prispevkov?
confused-1.gif
Zapreš s.p., delaš naprej in ga ponovno odpreš za 1 mesec, recimo 1x letno, pofakturiraš posel opravljen v preteklem letu in ponoviš zgodbo. Sicer boš plačilo dobil le 1x letno, pa tehnično gledano gre pri ostalih 11 mesecih za delo na črno, ampak ideja je.

Stotaka ali dva zamenjaš s tisočakom ali dvema.

Plačaš po novi tarifi naprej in si zadovoljen, da zaslužiš vsaj za kafe.

...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Mar niso nekaj nabijali kako bo vsako delo štelo in da boš samo prijavil delo in plačal prispevke iz tega ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kaj pravite na tak primer;

imam s.p. z normiranimi stroški in tako vem za celo leto naprej koliko bom mesečno plačeval (fiksna plača)
znanec bi še nekaj delal in bi nakazovali meni, jst pa potem dvignem in dam njemu. Seveda mu vzamem tolk provizije, da si plačam višje prispevke. Vem, da nismo ravno legalni, ampak država bo vseeno imela nekaj od tega.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
da bi mi še kaj v žep kapnilo imamo drugače rešeno. pustimo to.

drugač pa ja, bi imel eno obveznost 1x na mesec več.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Odvisno kaj dela, če so lahko kake reklamacije, problemi potem.. če je pa kaj neproblematičnega..

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
...pa nenazadnje njegov promet bo tvoj dobiček kateri bo šel v tvojo dohodnino.... res ne vem kako bo to.... v glavnem še tiste kateri so dosedaj nekaj popoldne delali bodo odvrnili od dela da bomo bolj enakopravni v revščini
crazy1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
...pa nenazadnje njegov promet bo tvoj dobiček kateri bo šel v tvojo dohodnino....

če bo imel vsj približno fiksen dohodek, se da izračunat in na podlagi tega potem mesečno plačujem, tako kot to počnem sedaj. seveda bi to višje plačilo šlo iz njegovega dohodka.

Res, da imam 1x na mesec malce več dela. Vidim pa v tem tudi prednost, ker bom imel na banki višje prihodke, vsaj teoretično več možnosti za kak kreditek, več dam v državno blagajno, kar spet ni slabo?

Ker sem zlo slab plavalec v teh poslovnih vodah, možno, da kaj ne razumem prav
confused-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
...pa nenazadnje njegov promet bo tvoj dobiček kateri bo šel v tvojo dohodnino....
Ne drži. Normiranec je obdavčen s cedularno (dokončno) davčno stopnjo, dohodek iz tega naslova se ne upošteva pri dohodninski napovedi. V bistvu plačaš 6% "dohodnine", ta je predvidljiva in vedno enaka in jo lahko "preneseš" na kolega.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
z normiranci pa res nimam izkušenj....
Če te prav razumem, recimo da je on zaposlen redno in je popoldne normiranec, od prometa plača 6% , dobiček pa mu ne gre v dohodnino ,al kako ?