To je bila tvoja državljanska dolžnost, pa če se patriotski dušebrižniki v imenu nacionalnega interesa postavijo na glavo!
2003 sem šel na referendum in obkrožil za EU. Ker sem želel osebno in ekonomsko svobodo na velikem enotnem trgu in si rad predstavljam, da jo tudi imam. Moja, tvoja, naša... pravica in tudi dolžnost(!) je imo to, kar si storil ti. Če Mercartor dvigne ceno kruha za 50%, boš storil kaj? Iii, šel v Lidl ali Spar ali Tuš in to se ne bo nikomur zdelo čudno. Takisto ob nakupu nove televizije ljudje prečekirajo razne pricerunnerje in često na k. nabijejo bigbang&co. Zakaj tega ne bi počel tudi na nivoju države? Davki visoki? Grem kupit v tujino. Obremenitev podjetij prevelika? Ga preselim v tujino.
Prej ko se bo država začela zavedati, da tudi ona deluje na trgu, bolje bo zanjo (čeprav je verjetno prepozno za takšno spoznanje). Mene boli k. za volitve - no, to ni čisto res, sem se parkrat premislil in šel volit v upanju na bolje pa je boj ali manj isti šmorn - sem pristaš koncepta voting by feet. Ožemate državljane, jim znižujete standard, yebete v glavo in obenem s pobranim denarjem delate kot svinja z mehom? Ok, ampak potem vam jaz denarja ne dam. As simple as that.