T-2 vprašanje

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
T-2 že sprostil večino računov, a njegovi prihodki padajo
Poslovni dnevnik - sreda, 17.11.2010 22:00
Tekst: (tm)

Ljubljana - Slab mesec dni po tem, ko jim je sodišče na zahtevo Telekoma Slovenije rezerviralo sredstva na bančnih računih, so uspeli v T-2 sprostiti bančne račune pri NLB, Banki Celje in tudi Hypo Bank. Da bodo lahko poslovali tudi prek zadnjega še "blokiranega" pri Raiffeisen, pa bodo na T-2 potrebovali še nekaj dni.

Medtem je skupni znesek, ki ga je "zamrznilo" sodišče, dosegel 2,6 milijona evrov. "T-2 je nemudoma vložil ugovore na izdane sklepe in naslovno sodišče prosil, da o ugovorih odloči nemudoma in najkasneje do 25. oktobra. Do 16. novembra sodišče o ugovorih še ni odločilo," je v svoje četrtletno poročilo zapisala družba Zvon Ena Holding, lastnica T-2.

Bolj skrb zbujajoči kot likvidnost pa so poslovni rezultati. Čeprav je T-2 z marcem podražil svoje storitve in iz tega naslova povečal svoje prihodke za 450.000 evrov mesečno, so namreč prihodki v tretjem četrtletju letos celo padli, in sicer za slab milijon evrov. Medtem se je izguba povečala še za pol milijona evrov, na 4,5 milijona evrov. Konec oktobra je zapadlo plačilo 4,8 milijona evrov obresti iz naslova dolgoročnega bančnega posojila, novembra pa drugi obrok glavnice v višini 8,6 milijona evrov. "Podjetje je agenta NLB zaprosilo za odlog plačila obresti in reprogram celotnega posojila," je navedel Zvon Ena Holding. Razkril je še, da je denarni tok iz poslovanja (EBITDA) pozitiven in je do septembra znašal 3,3 milijona evrov, "visoki stroški financiranja in amortizacija pa še vedno pomenijo izgubo iz poslovanja (EBIT) v višini 11,9 milijona evrov".

http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042403847

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.038
401
83
A kdo mogoče ve, zakaj so klici iz omrežja T-2 v telemach in amis tako dragi? Oba okoli 15 centov na minuto.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Zato, da nismo naročniki T2! vsaj kar se mene tiče
v Telemch omrežja gre pri nas cca. 3 ure mesečno, praktično ves "čvek"

bojda zaradi tako dragih medomrežnih povezav
to je zagotovo glavni minus v T2 ponudbi, siceršnja dokaj ugodna cena recimo T4 paketa ne odtehta te s stališča naročnika odurško nastavljene tarife

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.038
401
83
Ne tele tarife so res malo to much. Nabil ta mesec še pa še računa, ker je nekdo prenesel staro telekomovo št. k telemachu.

Nisem vedel niti da jo je prenesel, pa tudi ne, kakšna je tarifa.

A se da kako naštimat, da te pred klicem kak odzivnik obvesti v katero omrežje kličeš?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.292
6.119
113
Pošlješ dopis na T-2 in ti vklopijo obvestilo, če je strošek klicanja višji kot sicer (npr. je Telekomova številka na Telemachu).

Lahko se zmeniš, da raje iz Telemach omrežja kličejo tebe, cena je 0,0417 EUR na minuto. Ali pa klicanemu / klicani daš T-2 SIM kartico in se v obe smeri kličeta brezplačno (plačaš samo mesečno naročnino 4 EUR).

Ali pa uporabljaš Skype, Google Talk ... in imaš poleg zvoka še sliko - brezplačno.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.038
401
83
Jah saj rešitev je dovolj, ko enkrat veš kje je problem. Danes sem se prav namatral, da sem sploh ugotovil čemu taki stroški. Sem moral preverit kar lep kup številk, pri katerem ponudniku so in tega se mi ne da početi vsakič preden bom kam klical.

Zelo preprosto bi bilo, če bi prijazen odzivnik pred klicem recimo javil: "kličete v amis"

To je vse kar rabim. Ah...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je včasih bilo, ampak eni so bili nostalgično navajeni na "tu-tuuuuuu" in so zahtevali ali smrt predsednika ali ukinitev tega opozorila. Predsednik je ostal živ.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Klici v Telemach omrežje so enako svinsko dragi tudi iz SIOL omrežja. Verjetno zadaj Telemach drži politiki cen do teh dveh ponudnikov.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Mogoče sem kaj spregledal?

Siol telefonija:

Klici v omrežje In.life in klici na druge številke, ki uporabljajo omrežje In.life minuta 0,0520

Podobna cena je tudi za Tuš in Amis, ki sta na T-2 cca 0,15€

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
T-2 ima še dva meseca za sanacijo

T-2 še ne gre v stečaj. Telekomunikacijski operater T-2 , ki je v lasti cerkvenega Zvon Holdinga Ena , še ne gre v stečaj. Po nekaterih informacijah naj bi sodišče na predlog Telekoma stečajni postopek sprva nameravalo uvesti ta teden, a je T-2 prosil za odlog. Sodišče je - gre za neuradne informacije - za zdaj T-2 ugodila in mu dalo dva meseca časa za sanacijo. Če bo neuspešen, gre v stečajni postopek.

Zvon Ena Holding sicer že dlje časa neuspešno prodaja T-2. Telekom je zoper T-2 predlagal uvedbo stečajnega postopka, ker T-2 Telekomu za uporabo infrastrukture dolguje 13 milijonov evrov. Po drugi strani pa zaradi domnevnega omejevanja konkurence T-2 toži Telekom za 130 milijonov evrov.

http://www.finance.si/295958/T-2-ima-%B9e-dva-meseca-za-sanacijo

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Evo zadnji rumor iz področja IT TEL Operater Orange iz nam sosednje avstrije (da ne bo pomote ni ta operater od tam le delegacija je bla od tam) je bojda govorimo o govorici, ki morda sploh ni resnična, kupil že tko pod mizo T-2 in Tuš Telekom vključno z Tuš Mobilom, tko da se nam končno obeta nekdo, ki bo situacijo popravil na našem trgu in dal novega vetra ne me držat za besedo izvora pa tudi ne smem izdat.

LP.