Švica

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
In osebno sem mnenja, če nekdo dela 4 ure na dan, naj ima za "kruh in mleko (kajmak), če nekdo dela pa 16 ur 7 dni v tednu, naj ima pa zaradi mene 16 BMW-jev. In kje vmes je lahko neka oseba, je bi bilo pa odvisno od nje same... LP
PS. pripravljen sem na pljuvanje
wink-1.gif

Kaj dela na črno al na sivo?

Kaj pa tisti, ki spljoh ne delajo? Ali še hujše, tisti kateri imajo vse na račun države od socialnih stanovanj do vrtca.....

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
glej, ..... napisal sem samo neko moje splošno mnenje v nekaj stavkih, ti pa zdaj sprašuješ že za določene osebe, kot da je to program za volitve.
Razmišljanje imaš že balkanko, ko omenjaš delo na črno.....
A še enkrat napišem..... "moraš imeti možnost.... če je malo izkoristiš imaš malo, če je ne izkoristiš, nimaš..... če jo veliko izkoristiš imaš pač veliko. " Brez nič ni nič..... In možnosti pri nas ni..... ker vsi spet ne morejo/moremo biti uspešni raziskovalci, Akrapoviči itd. Tud izdelek je treba narediti, ne pa ga samo prodajati.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.295
7.058
113
Vseeno "strelnih pohodov" pri nas še ni.

Rajši sem, da je tako kot zdaj, kot pa obratno.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
seveda jih ni. Noben ni še nobenga ustrelu.
bonk.gif

Sam še ven naj pride, da je jogovič streljal....
wink-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
odvisno kaj smatraš pod "pohod"
Pr nas enga po enga pokajo..... nekje jih pa tri naenkrat.
wink-1.gif

V kteri državi je pa bolj varno, pa ne bi.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pri nas se pokajo znotraj kartelov, očitno "po zaslugah", kar bi jaz pozdravil in priporočil, da naj pospešijo tempo, jih bo tako prej zmanjkalo!
evil.gif

... - ter na štajerskem, kjer so v glavnem družinske travme, pogojene z revščino.

Za strelske pohode pa rabiš steklega psa. Podmladek, ki smo ga vzgajali od srede 80. let naprej, bi znal pokazati tudi kaj takega pri nas. Ljudje so na splošno zelo izobraženi, pa brez možnosti zaposlitve in perspektive.

Če nimaš ciljev in ti jih niti država ni v stanju ponuditi, ni daleč do "stekline".

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vseeno "strelnih pohodov" pri nas še ni.
Kje pa, samo tri teme višje je ena. (sicer ne "politično korektna" ...)

Pa primer s katano, pa bulmastifi, "štihanja" vsakih par mesecev*. Pa vse to v populaciji dveh milijonov.

* - kar lahko naštejem kot nekdo, ki ne brere teh tračev, Slovenskih novic ipd...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.295
7.058
113
Spopad oz napad psov je še daleč od tega, da se najde model, se opasa s AK47 in gre spustit rafal, dva med ljudi.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pa še nekaj o švici:

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/nov-strelski-pohod-tokrat-v-svici.html

Slovenci se premalo zavedamo, v kakšnem raju živimo. Resda nismo bogati, a je vsaj mir.

http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/siptar-napravio-pokolj-u-svajcarskoj/?lang=lat

Citat:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

Sam še ven naj pride, da je jogovič streljal....
wink-1.gif

hysterical-1.gif
moram sam sebe citirat.
le zakaj se mi je zdelo najbolj verjetno...
17758-icon_confused.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Spopad oz napad psov je še daleč od tega, da se najde model, se opasa s AK47 in gre spustit rafal, dva med ljudi.
Torej ostanejo katana, sekire, "štiharce", pesti, itd... ?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
http://www.worldradio.ch/news/local-news/ceos-make-there-case-against-112-initiate/

Citat:
Nestle, Novartis, Bobst, and SBB asked employees to vote no to 1:12

Citat:
Za stotine tisuæa Švicaraca njihove plaæe nisu dovoljne za platiti račune, a mnogi nemaju nikakve uštede za kojom bi posegnuli u krajnjoj nuždi.

Citat:
Predsjednik uprave GlencoreXstrata, jedne od najveæih švicarskih kompanija, izjavio je "da æe u slučaju donošenja ovog zakona razmotriti odlazak iz zemlje".

Citat:
Podsjetimo da je prije trideset godina omjer najniže i najveæe plaæe u Švicarskoj bio 1:6, da bi se godinama taj jaz sve više produbljivao. I došao na ovih nezamislivih 1:236 (Roche) ili 1:219 (Novartis).

http://www.advance.hr/vijesti/...skom-iz-zemlje/

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Tudi pilot ni slabo bit v Švici:

http://www.defender.hr/europa-...e-tako-rano.php

Citat:
Nakon što je ušao u talijanski zračni prostor, talijanski Eurofighteri preuzeli su jučer praæenje otetog etiopijskog aviona i potom ga predali avionima francuskog ratnog zrakoplovstva, koji su ga vodili sve do slijetanja u Ženevu, jer švicarsko ratno zrakoplovstvo ne radi tijekom noæi i u ranim jutarnjim satima.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Švica je premajhna država za uvedbo 24/7 pripavljenosti - poleg tega je švicarsko letalstvo, kolikor mi je znano, organizirano podobno kot ameriška nacionalna garda - gre za folk, ki ima redne službe, občasno pa dežurajo.