Svetovni prvak v invalidskem parkiranju

erikson

Guru
25. avg 2007
22.564
6.305
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Videl včeraj pred lidlom na ravnah na koroskem (prevalje). Vsi parkirani v senci na parkingih za "otroke". Parking je bil sicer zaseden mogoce 5%.
Nad 30 stopinj oznake ne veljajo (na koncu, kjer je za invalide, so tudi diagonalno parkirani).

83n-lidl-r.jpg

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Videl včeraj pred lidlom na ravnah na koroskem (prevalje). Vsi parkirani v senci na parkingih za "otroke". Parking je bil sicer zaseden mogoce 5%.

In kje je potem problem? Resno, dajte že mir s temi lidli/hoferji.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

In kje je potem problem? Resno, dajte že mir s temi lidli/hoferji.

ma sj to js ze skoz pravim folk je sitn nima kej druga za delat, al pa ne dobi domače češple za ožžet, pa so pol tečni pa slikajo pa objavlajo kao lokalni šerifi. Ka te moti če parkira tam pač parkira in ka zdj, bol ste vi problematični s temi dejanji ko ne zakritave tablc.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.414
9.689
113
EU
Tisti ki narobe parkira naj skrije tablico, zakaj bi mi morali fotošopat.

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Mas dovoljenje za objavo slike?
Avtomobil stoji na javnem mestu. . Po katerem zakonu ne smem fotografirati na javnem mestu??? Če pa sem lastnik avtorskega dela, pa lahko z njim počnem karkoli želim. Tudi objavim ga lahko.

PS- Če pa je tam tvoj avto in se bojiš, da bo kdo slikal tablico na njem jo pa vedno odstrani, ko zapustiš avto.

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.804
828
113
toti Maribor
Nekateri si malo po domače razlagate zakone. Tudi, če si na javni površini, moraš dobiti dovoljenje, da lahko objaviš neko fotografijo. Tudi televizija, če jo kaj spremljaš marsikdaj koga zabriše, ker ne želi biti viden širši javnosti. Na to objavljanje reg. tablic sem že opozoril, pa se očitno še ni zadeva spremenila. Ko bo padla ena mastna tožba za katero bo kot skrbnik foruma odgovarjal odgovorni na Alterju, bo pa verjetno druga zgodba. Da ne bo pomote sem za objavo takih debilov, ki parkirajo napačno, vendar brez osebnih podatkov, kar registrska tablica tudi v bistvu je. Se spomnite ravantelja iz MB, je bil tudi na javni površini oz. v javnem prostoru.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
kako je lahko registrska tablica oseben podatek !? kako pa naj pridem do imena lastnika ?
po tej logiki bi morel google tudi zakriti hišne številke, ker je to tudi oseben podatek

člioveška(slovenska) neumnost je res brezmejna

zakon

Guru
16. maj 2008
8.804
828
113
toti Maribor
Je neke vrste oseben podatek. S pomočjo registrske številke mislim, da ni težko priti do imena lastnika. Konec koncev, pa se to ne tiče mene, ampak je stvar moderatorjev. Jaz sem samo izrazil svoje prepričanje vi, pa zaradi mene objavljajte kaj vam je volja.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
reg. tablica ne more biti osebni podatek, kakor je napisal že ceedevita - zakaj ne cedevita? :p
in da, narobe je to, da nihče ne kaznuje take budale, ki parkirajo NEPRAVILNO.

Probajte to v tujini. Ko sem bil 3x v Amsterdamu, tam ni pardona če kje narobe parkiraš ali ne plačaš parkirnino...Ni heca tam, krožijo redarji 24/7.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.804
828
113
toti Maribor
In kaj ima s tem objava reg. številk? Se strinjam, potrebno je take debile sankcionirat, vendar na parkiriščih Hoferja in Lidla nima nobena javna služba pristojnosti ker je to zasebna last, razen če oni pokličejo policijo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
nima veze, če je zasebna last...trgovca itaq boli organ.
zasebna last ti je domača hiša, pa če potem parkiraš na streho ni panike.
to je še vedno parkirišče, ki je namenjen za poslovne namene in kot takega morajo pravila veljati.
saj ni čudno, da imamo povsod texas.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.381
313
83
Ne vem če bo držalo, pred hipermarketom na šmartinki, je meni varnostnik rekel, da on nima kaj, da pa lahko obvestiš redarje in oni ukrepajo, kar tudi bi, ko sem jih obvestil, vendar se je potem mongoloid že odstranil.

krko

Guru
5. sep 2010
2.746
1.423
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
In kaj ima s tem objava reg. številk? Se strinjam, potrebno je take debile sankcionirat, vendar na parkiriščih Hoferja in Lidla nima nobena javna služba pristojnosti ker je to zasebna last, razen če oni pokličejo policijo.
Če je površina dana v javno uporabo in je označena v skladu s CPP predpisi (kar parkirišča Hoferja in Lidla so), imata redarstvo in policija pristojnost za ukrepanje.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
No sj o tem govorim, preko tablce komot spoznas lastnika in je enako kot ce napises ime in priimek tuki gor in s tem povdarjas da je [cenzura] kjer parkira, torej ne da sam objavlas slike brez dovoljenja se zalis javno.

Enkrat bo poknalo tole fix.