Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Nisem, drugače nebi delal "gori"
Glej, gledam smučanje tukaj v AT, na avstrijskem kanalu. Je prenos SuperG-ja. Avstrijska komentatorja sta razglabljala, kdo je kandidat za medaljo. Fenninger, Vonn, Gut, Mancuso... Mazetove niti omenla nista. Niti v širšem krogu favoritov. Rečem OK, se zgodi. Te gledam poročila pa je zgledalo tako, kot da je Anna nažgala vse najmanj za 4 sekunde. Nič o tem, da sta imeli Vonn in Maze bistveno slabše pogoje. Ne, Anna je kraljica sveta.
OK. Gledam ženski smuk. Spet ista dva pajaca razglabljata, kdo je favorit za medalje. Fenninger, Vonn, Gut... Spet niti z eno besedo Mazetove. Pride Tina v cilj, prevzame vodstvo, oni pa "na ja, nicht schlecht"
Gledam danes kombinacijo. Danes so jo te omenili, ampak v razširjenem krogu favoritinj (mimogrede, na nemškem ZDF so jo postavili kot absolutno favoritinjo in vse drugo bo bilo senzacija). Pazi to, še Fenningerjevo so dali več možnosti, Hosp pa itak oh in ah. Evo, gledam prvi del kombinacije, smuk. Pelje Gut-ova. Pride v cilj in Jodlar takoj postreže z podatkom, da je Gutova bila ne vem koliko boljša danes, kot je bila Tina na smuku (je primerjal čas). Pride Tina, prevzame vodstvo. Začne palamudit, da je progra hitrejša in ne vem kaj še vse. Pelje Vonnova. Sploh se ne zmeni, da je imela več kot sekundo zaostanka, ampak ded skoraj eksplodira, ker je v zadnjem sektorju nadoknadila čas glede na Tino. Pride Fenningerjeva. Nekaj je jecljal, na koncu je imel edino razlago, da je proga že čist uničena...
To je njihova aroganca in ošabnost. Enako je bilo, ko je Red Bull Salzburg igral proti Malmo za Ligo prvakov. V časnike so lepili celostranske analize, imeli so celo "10. razlogov, zakaj Salzburg ne more izgubiti," zraven slik enajsteric so pisali, koliko je kdo vreden in podobne fore. Pol pa tema.
Nimam nič proti športnikom, niti kot naciji, moti pa me pretirana aroganca in poniževanje vsega ostalega. Tako me je motil Kosteliæ (Ante). Personova pa mi je bila cool. Tud Vonnova je precej ohola, ampak zaradi poškodbe in kako se je vrnila, mi je simpatična. Avstrijski skakalci so OK, trenerji so driske. Nemci prav tako, skakalci cool, samo trener pa je tele od teleta (v Sočiju so ga odstranili, ker je preveč pritiskal na sodnike). Pri nogometu RB Salzburga itak noben ne mara.
Mogoče sem jaz pač bolj obkrožen z tem in sem bolj dovzetem, predevsem za Avstrijce. Tak pač je
Zettlove pa še vedno ne prenesem