Svetovni pokal v alpskem smučanju 2014/2015

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja smola no za Hrvatico...dobr kolne.
grin1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
Citat:
Uporabnik Thazz pravi:
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj veš v čem je finta tiste črte, ki je od ciljne oddaljena nekaj metrov?

Ne vem.

Daj nas ti razsvetlit.

Včasih je bilo pravilo, da pred to črto nisi smel sneti smuči (ene ali obeh). Tako da če si prišel v cilj brez smuči ali z eno smučo, si bil diskvalificiran. Kot pa je že gr69 rekel, so to pravilo ukinili.

lara gut je dosegla svoje prve stopničke tako, da je padla v cilj
smile-1.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Pravilno je, da so ga diskvalificirali.
Ampak Jodlari so skrajno antipatični pri svojem obnašanju in glede na to, da je to nedvomno Hirscherju prineslo zlato, so bili po moje pri sodnikih še preden je Bank padel na tla.

Enako je pri skokih, s tem da jih tam prehitijo Nemci...

Če pa se omejim samo na športnike, sta pa tako Hirscher kot Fenningerjeva čisto OK, medtem ko sta reimo Mathias Mayer in Zettlova skrajno antipatična...
Da nisi ti (pre)obremenjen z Avstrijci?

BTW: Zettlova je prav OK - glede na to, koliko je dala skozi, je vsega občudovanja vredna.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Pravilno je, da so ga diskvalificirali.
Ampak Jodlari so skrajno antipatični pri svojem obnašanju in glede na to, da je to nedvomno Hirscherju prineslo zlato, so bili po moje pri sodnikih še preden je Bank padel na tla.

Enako je pri skokih, s tem da jih tam prehitijo Nemci...

Če pa se omejim samo na športnike, sta pa tako Hirscher kot Fenningerjeva čisto OK, medtem ko sta reimo Mathias Mayer in Zettlova skrajno antipatična...

Dej ga srat, jaz sem videl 7000km stran, da je zapel vrata, pa da bi morali avstrijci vložit tam pritožbo, da bi ga diskvalificirali?

I

Izbrisan uporabnik 474

Nisem, drugače nebi delal "gori"
smile-1.gif

Glej, gledam smučanje tukaj v AT, na avstrijskem kanalu. Je prenos SuperG-ja. Avstrijska komentatorja sta razglabljala, kdo je kandidat za medaljo. Fenninger, Vonn, Gut, Mancuso... Mazetove niti omenla nista. Niti v širšem krogu favoritov. Rečem OK, se zgodi. Te gledam poročila pa je zgledalo tako, kot da je Anna nažgala vse najmanj za 4 sekunde. Nič o tem, da sta imeli Vonn in Maze bistveno slabše pogoje. Ne, Anna je kraljica sveta.
OK. Gledam ženski smuk. Spet ista dva pajaca razglabljata, kdo je favorit za medalje. Fenninger, Vonn, Gut... Spet niti z eno besedo Mazetove. Pride Tina v cilj, prevzame vodstvo, oni pa "na ja, nicht schlecht"
Gledam danes kombinacijo. Danes so jo te omenili, ampak v razširjenem krogu favoritinj (mimogrede, na nemškem ZDF so jo postavili kot absolutno favoritinjo in vse drugo bo bilo senzacija). Pazi to, še Fenningerjevo so dali več možnosti, Hosp pa itak oh in ah. Evo, gledam prvi del kombinacije, smuk. Pelje Gut-ova. Pride v cilj in Jodlar takoj postreže z podatkom, da je Gutova bila ne vem koliko boljša danes, kot je bila Tina na smuku (je primerjal čas). Pride Tina, prevzame vodstvo. Začne palamudit, da je progra hitrejša in ne vem kaj še vse. Pelje Vonnova. Sploh se ne zmeni, da je imela več kot sekundo zaostanka, ampak ded skoraj eksplodira, ker je v zadnjem sektorju nadoknadila čas glede na Tino. Pride Fenningerjeva. Nekaj je jecljal, na koncu je imel edino razlago, da je proga že čist uničena...

To je njihova aroganca in ošabnost. Enako je bilo, ko je Red Bull Salzburg igral proti Malmo za Ligo prvakov. V časnike so lepili celostranske analize, imeli so celo "10. razlogov, zakaj Salzburg ne more izgubiti," zraven slik enajsteric so pisali, koliko je kdo vreden in podobne fore. Pol pa tema.

Nimam nič proti športnikom, niti kot naciji, moti pa me pretirana aroganca in poniževanje vsega ostalega. Tako me je motil Kosteliæ (Ante). Personova pa mi je bila cool. Tud Vonnova je precej ohola, ampak zaradi poškodbe in kako se je vrnila, mi je simpatična. Avstrijski skakalci so OK, trenerji so driske. Nemci prav tako, skakalci cool, samo trener pa je tele od teleta (v Sočiju so ga odstranili, ker je preveč pritiskal na sodnike). Pri nogometu RB Salzburga itak noben ne mara.
Mogoče sem jaz pač bolj obkrožen z tem in sem bolj dovzetem, predevsem za Avstrijce. Tak pač je
Zettlove pa še vedno ne prenesem :p

I

Izbrisan uporabnik 474

Nisem gledal tekme, ker sem bil na poti in sem poslušal prenos preko radija. Ampak komentator se je bolj spraševal, če bo zdaj Hirscher štartal kot prvi al kot 31. Za Banka se ni kaj dosti sekiral. Zato je bila takoj moja asociacija...

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Sicer ne vem, na katerem programu ti to gledaš, ampak na ORF1 so vedno polni spoštovanja in občudovanja do Tine Maze (ali naših skakalcev, recimo). Seveda navijajo za svoje (logično), nikoli pa ni pljuvanja v Staretovem smislu. NIKOLI!

Ko je dala Tina po smuku intervju za ORF, je rekla, da upa, da bo imela soboto prosto; ker jo zelo bolijo noge, saj je pred smukom oddelala že trening veleslaloma. Oba komentarorja v studiu sta ji pela hvalnice, kakšna profesionalka da je...

Res ne vem - slišiš samo tisto, kar želiš slišati?

I

Izbrisan uporabnik 474

Ne, ni ORF (ga ne lovim na Astri). Sem ugotovil, da je prenos tud na nemškem ZDF HD in sta komentatorja cool. Bom pogledal ob priliki, kateri avstrijski kanal ima tukaj prenos smučanja

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Nisem gledal tekme, ker sem bil na poti in sem poslušal prenos preko radija. Ampak komentator se je bolj spraševal, če bo zdaj Hirscher štartal kot prvi al kot 31. Za Banka se ni kaj dosti sekiral. Zato je bila takoj moja asociacija...
Mar ni to logično?
In športna poročila, vsaj na Ö3 so vedno izjemno skopa. Zveš za rezultate avstrijskih športnikov - razen če ne zmagajo, takrat se pove še zmagovalca.

I

Izbrisan uporabnik 474

Mislim, da je res bil Ö3. Pa še enkrat - ne moti me navijanje za svoje, to se mi zdi povsem normalno in človeško - tudi Vonnovi sem privoščil vsaj eno zlato na domačih tleh, navkljub navijanju za SLO.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

Ko se je on to spraševal, je bilo že jasno kaj je z Bankom, ker je vozil s številko 20, preden pa se je vedelo da bo Hirscher 31. je minilo pa še kar veliko cajta.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Nisem, drugače nebi delal "gori"
smile-1.gif

Glej, gledam smučanje tukaj v AT, na avstrijskem kanalu. Je prenos SuperG-ja. Avstrijska komentatorja sta razglabljala, kdo je kandidat za medaljo. Fenninger, Vonn, Gut, Mancuso... Mazetove niti omenla nista. Niti v širšem krogu favoritov. Rečem OK, se zgodi. Te gledam poročila pa je zgledalo tako, kot da je Anna nažgala vse najmanj za 4 sekunde. Nič o tem, da sta imeli Vonn in Maze bistveno slabše pogoje. Ne, Anna je kraljica sveta.
OK. Gledam ženski smuk. Spet ista dva pajaca razglabljata, kdo je favorit za medalje. Fenninger, Vonn, Gut... Spet niti z eno besedo Mazetove. Pride Tina v cilj, prevzame vodstvo, oni pa "na ja, nicht schlecht"
Gledam danes kombinacijo. Danes so jo te omenili, ampak v razširjenem krogu favoritinj (mimogrede, na nemškem ZDF so jo postavili kot absolutno favoritinjo in vse drugo bo bilo senzacija). Pazi to, še Fenningerjevo so dali več možnosti, Hosp pa itak oh in ah. Evo, gledam prvi del kombinacije, smuk. Pelje Gut-ova. Pride v cilj in Jodlar takoj postreže z podatkom, da je Gutova bila ne vem koliko boljša danes, kot je bila Tina na smuku (je primerjal čas). Pride Tina, prevzame vodstvo. Začne palamudit, da je progra hitrejša in ne vem kaj še vse. Pelje Vonnova. Sploh se ne zmeni, da je imela več kot sekundo zaostanka, ampak ded skoraj eksplodira, ker je v zadnjem sektorju nadoknadila čas glede na Tino. Pride Fenningerjeva. Nekaj je jecljal, na koncu je imel edino razlago, da je proga že čist uničena...

To je njihova aroganca in ošabnost. Enako je bilo, ko je Red Bull Salzburg igral proti Malmo za Ligo prvakov. V časnike so lepili celostranske analize, imeli so celo "10. razlogov, zakaj Salzburg ne more izgubiti," zraven slik enajsteric so pisali, koliko je kdo vreden in podobne fore. Pol pa tema.

Nimam nič proti športnikom, niti kot naciji, moti pa me pretirana aroganca in poniževanje vsega ostalega. Tako me je motil Kosteliæ (Ante). Personova pa mi je bila cool. Tud Vonnova je precej ohola, ampak zaradi poškodbe in kako se je vrnila, mi je simpatična. Avstrijski skakalci so OK, trenerji so driske. Nemci prav tako, skakalci cool, samo trener pa je tele od teleta (v Sočiju so ga odstranili, ker je preveč pritiskal na sodnike). Pri nogometu RB Salzburga itak noben ne mara.
Mogoče sem jaz pač bolj obkrožen z tem in sem bolj dovzetem, predevsem za Avstrijce. Tak pač je
Zettlove pa še vedno ne prenesem :p

Ne vem kje ti gledaš, ampak ORF je imel danes na spletni strani naslov na prvi strani Alle gegen Maze. Tud na ORFu sta pri smuku pred štartom rekla, da sta na vrhu samo še dve top favoritinji Maze in Vonn.

Na ORF sta na splošno najboljša komentatorja, Meisnitzerjeva sploh vrhunsko komentira, načeloma gledam smučanje v 95% na ORF.

I

Izbrisan uporabnik 474

Tudi "nein nein nein" ki se sliši od mojih sosedov, je priceless :)