Svetovni pokal v alpskem smučanju 2014/2015

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Reporter nacionalke bi lahko pazil na take zadeve...

Si pisal na RTVSLO, opozoril koga na to? Mogoče se sploh na zavedajo napak v tej smeri in brez da jih bo kdo opozoril jih ne bodo popravili.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Mislim, da bi se nacionalka temu morala izogibat, saj iz naše naročnine lahko kupijo "no name" bunde, ki služijo namenu.
zakaj bi nekaj naročevali in plačevali, če pa od Colmarja dobijo

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.112
5.033
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Reporter nacionalke bi lahko pazil na take zadeve...

Si pisal na RTVSLO, opozoril koga na to? Mogoče se sploh na zavedajo napak v tej smeri in brez da jih bo kdo opozoril jih ne bodo popravili.

Glede na njihove prispevke kar redno spremljajo Alter.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Matr se je grdo razbil Bank danes, pa sem ga imel na sumu za zlato v kombinaciji...

So rabili pa obupno dolgo časa, da je prvi prišel do njega...

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Sej, ko se bo prehladil, boste pa srečni!
grin1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Mislim, da bi se nacionalka temu morala izogibat, saj iz naše naročnine lahko kupijo "no name" bunde, ki služijo namenu.

Nič ne dobijo, vse se plača, tako ali drugače. So pač minute pojavljanja v pogodbi.
Pa me napis na bundi niti ne moti, dokler je primerne velikosti; zastava konkurenčne države, pa čeprav je "brend mark" od znane firme pa me.

Mimogrede, prvi in drugi sta bila pri Banku v par (ajde 10) sekundah in kdor je že imel kdaj opravka s potencialno poškodbo hrbtenice ve, da je treba delat počasi in s preudarkom.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:

Nič ne dobijo, vse se plača, tako ali drugače. So pač minute pojavljanja v pogodbi.
Pa me napis na bundi niti ne moti, dokler je primerne velikosti; zastava konkurenčne države, pa čeprav je "brend mark" od znane firme pa me.

Mimogrede, prvi in drugi sta bila pri Banku v par (ajde 10) sekundah in kdor je že imel kdaj opravka s potencialno poškodbo hrbtenice ve, da je treba delat počasi in s preudarkom.

Zelo dolgo je trajalo, da se je en primajal do njega, potem pa še drugi, odzivni čas je bil vsakem primeru predolg. Nisem pisal o tem, da so ga potem dolgo rihtali, to ni problematično, problematično je bilo, da je dobre pol minute tam ležal, preden se je prvi primajal, pa še tisti očitno ni bil reševalec/zdravnik.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Mene zanima zakaj so ga diskvalificirali? Saj je prišel čez cilj...
S tem so Hirscherju praktično podarili zmago.. Pa ne da bi bil slab smučar, problem je ker je topšit slalomist in ostali ( v kombinaciji s progo) niso imel za burek...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Saj veš v čem je finta tiste črte, ki je od ciljne oddaljena nekaj metrov?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Drugače pa je problem v formatu kombinacije, itak se okoli tega veliko govori, ampak enostavna rešitev bi že bila, če bi pač v slalomu imeli štartni vrstni red od vodilnega po smuku naprej, in ne od 30 proti prvem. Ker pri slalomu se hitro zjebe proga (kot smo videli tokrat) in tudi tekmovalci ki so prej, so praviloma boljši slalomisti, tisti kasneje pa slabši.

Ta format, da se začne iz 30. mesta proti prvemu, je sicer super za slalom, drugi tek, da pač rečemo da se morajo najboljši slalomisti dokazat tudi v slabih pogojih in da se tekma stopnjuje. Pri kombinaciji pa to ne gre skozi, kot smo videli tokrat.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj veš v čem je finta tiste črte, ki je od ciljne oddaljena nekaj metrov?

A je prišel čez ali ni?

Recimo tut Ligety je na slalomu na parih ovinkih na progi drsal z ritjo po tleh...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
S tem so Hirscherju praktično podarili zmago.. Pa ne da bi bil slab smučar, problem je ker je topšit slalomist in ostali ( v kombinaciji s progo) niso imel za burek...

Ni zadel zadnjih vrat (zapel jih je pri padcu na vrhu hriba).

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Nisem sedajle gledal - ampak rečeno je bilo, da je "zgrešil" zadnja vratca, ko je "letel" mimo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik krava pravi:

Nisem sedajle gledal - ampak rečeno je bilo, da je "zgrešil" zadnja vratca, ko je "letel" mimo.

OK pol mi je jasn. Samo posnetka ni blo da bi vidu... samo če je vratca zadel z notranje strani je vseeno šel pravilno čez... sej na slalomu jih tut po obrazu tolče
grin1.gif