Svetlobna hitrost

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj to je to, o čemer sva govorila Morpheyem. Če prav razumem, naj bi bila warp lestvica na nek način logaritemska (zato ima Voyager npr. max W-9,975).

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Velikost vesolja

Velikost stvari okoli nas: http://primaxstudio.com/stuff/scale_of_universe.swf

Vredno ogleda
wink-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Tudi jaz sem napisal da bi se lahko opazoval. Vem da se preteklosti ne da spreminjati in tega tudi nikjer nisem napisal.

In aja, glede možnosti potovanja z svetlobno hitrostjo pač samo teoriziramo. Ali je fizikalno mogoče ali ne, to je pa že druga stvar. Moje mnenje je da ni mogoče, dokler ne dokažejo kontra
evil.gif
.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
KSZ....

Malo relativnosti:
1. Vse kar vidimo se je že zgodilo. Kako daleč nazaj v preteklost gledamo je odvisno od krajevne oddaljenosti opazovanega objekta.
2. Potovanje s hitrostjo večjo od svetlobne zaenkrat teoretični ni možno.
3. Gibanja fotonov(svetlobe) ni moč primerjati z nobenim drugim gibanjem, ker imajo za vsakega opazovalca vedno isto hitrost ne glede na to s kako hitrostjo se gibljejo posamezni opazovalci - temelj relativnosti.
4. O primerjavi potovanja s svetlobno hitrostjo govori paradoks dvojčkov. Ta pojav večkrat uporabijo tudi pisci znanstvene fantastike. Dvojček, ki potuje s svetlobno hitrostjo se manj stara, kot tisti ki ostane na Zemlji. Torej, če bi potoval s svetlobno hitrostjo bi na nek način ustavil čas oziroma bi ti čas drugače tekel, kot tistemu, ki miruje. Čeprav je pojem mirovanja precej relativen.