Kaj naj zdaj? Odpreš manj pomembno témo in hočeš pojasnilo Piši Svetlani Ceci...Makarovič.Prisiljena odkloniti? Ok, pač ima tako visoke standarde, da tako gleda na zadevo in jo vidi kot žalitev njej in njenemu umetniškemu opusu (ali kako se je že izrazila) kar lahko razumem in do neke mere tudi povsem podpiram ter spoštujem. Ampak ta nagrada je še vedno "umazana s strani RKC", zakaj si torej sedaj na vsak način želi ponovno podelitev te umazanije oziroma zakaj je sedaj pa pripravljena zanemariti lastna načela?
10 let nazaj jo je zadela možganska kap...in je pač sedaj neprisebna.Baba je zmešana.
Še vedno mi pa ni jasno zakaj točno je zavrnila nagrado in zakaj jo zdaj želi sprejeti.
Kaj ima poznavanje ali nepoznavanje kulture veze z izrazanjem mnenja o izrocitvi nagrade osebi na prireditvi v letu, ki nima veze s casom v katerem si je doticna nagrado prisluzila... je nagrajenec tisti, ki se odloci kdaj in kako bo prejel nagrado.Lepo ste se ponovno prešteli in pofočkali ljubitelji in poznavalci kulture. Nad predlogi za pogrom in odzivom bi bil še Cankar navdušen. Sprašujete če gre lahko vsakdo na proslavo? Seveda, ampak času primerno in moderno bi bilo na kakšni kravji farmi organizirati alternativno proslavo pod geslom znoj, kri, sperma, gnoj in simbolni zažig čarovnice na kresu.
Njena dela niso zaradi neumnosti (da ne rečem kaj bolj sočnega), ki jih počne na stara leta, nič slabša. Kljub temu pa ne pomišljate niti za trenutek ko je treba pljujit in bruhnit. Prvinski odziv v pravem pomenu besede. Kot sem rekel, material za Cankarja.
Nad predlogi za pogrom in odzivom bi bil še Cankar navdušen.
Če si že tako strokovno opredelil naše vedenje in pravico do vtikovanja v kulturo in delo Svetlane. Zakaj potem mediji pišejo toliko o tem? In ne katerikoli mediji, pač pa vsako rumeno (ja itak, netrokovno na tem področju) trobilo. Če si oni jemljejo to pravico, bemo sunce, da si jo tudi mi lahko.Lepo ste se ponovno prešteli in pofočkali ljubitelji in poznavalci kulture. Nad predlogi za pogrom in odzivom bi bil še Cankar navdušen. Sprašujete če gre lahko vsakdo na proslavo? Seveda, ampak času primerno in moderno bi bilo na kakšni kravji farmi organizirati alternativno proslavo pod geslom znoj, kri, sperma, gnoj in simbolni zažig čarovnice na kresu.
Njena dela niso zaradi neumnosti (da ne rečem kaj bolj sočnega), ki jih počne na stara leta, nič slabša. Kljub temu pa ne pomišljate niti za trenutek ko je treba pljujit in bruhnit. Prvinski odziv v pravem pomenu besede. Kot sem rekel, material za Cankarja.
Pa še cela:...
Katra ven iz kajže teče,
vid’ na njiv’ soldate stat,
od veselja si jo mane:
”Moj ga ‘ma t’ko sam za scat!”
Katra prvega natakne
gori doli vzdihujoč.
Niti enkrat ji ne zmakne,
z njim jo drajsa celo noč.
Drugo jutro polna njiva
samih strumnih je devic,
vse počepa in poriva,
saj na svet je dost’ prasic.
Izmed vseh ljubljanske frajle
najbolj vnetih so ******,
zaslužile bi kolajne,
znajo onegavit kar za dva.
Sem prišle so na kurbanje,
tud’ Ljubljančanke gospe,
najdeb’lejši so le zanje,
da se v pizdah ne zgube.
...
Državni zaklad
Kakorkoli, tema je od Svetlane in kako se je po 23 letih premislila, da nagrada ni več umazana, zaradi sovraštva do vere.
Saj ti nihče ne brani, kar daj si duška. Z gajžlo po čarovnici.Če si že tako strokovno opredelil naše vedenje in pravico do vtikovanja v kulturo in delo Svetlane. Zakaj potem mediji pišejo toliko o tem? In ne katerikoli mediji, pač pa vsako rumeno (ja itak, netrokovno na tem področju) trobilo. Če si oni jemljejo to pravico, bemo sunce, da si jo tudi mi lahko.
Če si že tako strokovno opredelil naše vedenje in pravico do vtikovanja v kulturo in delo Svetlane. Zakaj potem mediji pišejo toliko o tem? In ne katerikoli mediji, pač pa vsako rumeno (ja itak, netrokovno na tem področju) trobilo. Če si oni jemljejo to pravico, bemo sunce, da si jo tudi mi lahko.
Pa kje ti vidis da govorimo o kriterijih ali uporavicenosti so nagrade... je bila nominirana in jo po kriterijih ki veljajo dobila pa jo je zavrnila... i od tukaj naprwj ta debata nima vec nobene veze s kulturo in njenimi delisej oni si jo jemljejo zaradi vas, ki o tem tako razpredate. oni se le prilagodijo trgu in klikanju.
Dejansko pa noben od nas pojma nima, zakaj kdorkoli dobi prešernovo nagrado, niti ali si jo zasluži ali ne. Kajne?