Glej tako ti bom rekel, pri nas doma smo imeli 100 in 1 luč z vseh možnih vetrov, ko si jo dejansko rabil ni delala oz. je delala pa so se baterije spraznile itd.! Potem so crkovale žarnice, z novimi led lučmi je sicer ta problem izostal ampak je bilo pa vse drugo. Crkovanje stikal, nikoli niso svetile dovolj dobro oz. dovolj "točno" ... smo kupili ledlenser p7 in je to to, rešitev vseh problemov.
Sem eksperimentiral tudi nekaj s kitajci ampak:
- fokusirnemu sistem ledlenserja niso niti približno kos
- kvaliteta izdelave peša (kot rečeno stikala so narjena za 1000x vklopov, če rabiš luč dnevno po pol leta crkne)
Sama kvaliteta svetlobe je ok, ker se več ali manj uporabljajo enaki čipi povsod, ampak če fokusirni sistem tega ne zna izkoristi je brezveze. Ledlenserka ti naredi ravni snop ki sveti 200m+ ali pa čisto razširjen snop ki je povsod enako močan, to je bistvo teh luči.
Kot darilo sem podaril punci tudi P5 ki me je še bolj presenetila kot P7, predvsem ker je to "pocket" svetilka ohranja pa vse pozitivne lastnosti P7ke. Če rabiš za airsoft potem mogoče poglej za T serijami ker imao drugačna ohišja za lažje povezovanje z vezicami, pa P7 ne boš montiral na kakšno majhno pištolo P5 pa komot. Slabost P5 je da ima samo en način svetenja (porabi baterijo po 2-3h), P7 ima 2 oz. 3 načine in v ekonomy ti dela par dni zapored, v "full" pač sveti tiste 3-4h.
Sicer pa sprobaj pri kakem kolegu, ledlenserke so dokaj pogoste, kitajci pa prihajajo tudi na police hofrov itd.!
Skratka kitajca (iz DX) imam jst za na žure pa iskanje šotora po litru vodke, ledlenser je pa doma na polici za resno delo.