Svetilka do 35€

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Katero svetilko (baterijo) naj kupim, do nekje cene 30€, 35€? Iščem nek dober price performance... Na dealextremu ni dobro naročat tega ali pač?

Kakršnikoli nasveti dobrodošli

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
V kakšne namene jo boš uporabljal?

Jaz imam Zweibrüder LED LENSER P7 in sem zelo zadovoljen.

EBAY

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.205
4.180
113
Namen uporabe?

Sicer bi priporočal Ledlenser ampak za 40EUR ne dobiš nič, je pač "best price for best performance"!
evil.gif
Recimo P5 se da dobit pod 50EUR, zelo solidna in majhna luč (problem je da ne drži dolgo).

Kitajske so "price performance", torej svetijo solidno dokler svetijo. Velikokrat ne svetijo dolgo oz. jih začne kakšna malenkost zajebavat in se potem znajdi po svoje.

Torej, povej namen uporabe in ostale specifike (kje je boš rabil, koliko jo boš rabil, kako ti je pomembna avtonomija, ...).

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Uporaba... hmm, potreboval bi tako ki ima dolg in svetel snop in ima kar solidno avtonomijo. Potreboval jo bom predvsem za okol bajte
grin1.gif

Kolk pa mislite, da bi moral investirat v tak nakup?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.205
4.180
113
Glej tako ti bom rekel, pri nas doma smo imeli 100 in 1 luč z vseh možnih vetrov, ko si jo dejansko rabil ni delala oz. je delala pa so se baterije spraznile itd.! Potem so crkovale žarnice, z novimi led lučmi je sicer ta problem izostal ampak je bilo pa vse drugo. Crkovanje stikal, nikoli niso svetile dovolj dobro oz. dovolj "točno" ... smo kupili ledlenser p7 in je to to, rešitev vseh problemov.

Sem eksperimentiral tudi nekaj s kitajci ampak:
- fokusirnemu sistem ledlenserja niso niti približno kos
- kvaliteta izdelave peša (kot rečeno stikala so narjena za 1000x vklopov, če rabiš luč dnevno po pol leta crkne)

Sama kvaliteta svetlobe je ok, ker se več ali manj uporabljajo enaki čipi povsod, ampak če fokusirni sistem tega ne zna izkoristi je brezveze. Ledlenserka ti naredi ravni snop ki sveti 200m+ ali pa čisto razširjen snop ki je povsod enako močan, to je bistvo teh luči.

Kot darilo sem podaril punci tudi P5 ki me je še bolj presenetila kot P7, predvsem ker je to "pocket" svetilka ohranja pa vse pozitivne lastnosti P7ke. Če rabiš za airsoft potem mogoče poglej za T serijami ker imao drugačna ohišja za lažje povezovanje z vezicami, pa P7 ne boš montiral na kakšno majhno pištolo P5 pa komot. Slabost P5 je da ima samo en način svetenja (porabi baterijo po 2-3h), P7 ima 2 oz. 3 načine in v ekonomy ti dela par dni zapored, v "full" pač sveti tiste 3-4h.

Sicer pa sprobaj pri kakem kolegu, ledlenserke so dokaj pogoste, kitajci pa prihajajo tudi na police hofrov itd.!

Skratka kitajca (iz DX) imam jst za na žure pa iskanje šotora po litru vodke, ledlenser je pa doma na polici za resno delo.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Aha, sem si mal pogledal zadeve, varjetno bom vzel P7 oz T7
Med P in T je edina razlika, da ima T še prostor za vezice? Za pištole nič ne rabim
grin1.gif
, če že gre na M4....
Glede kupovanja, naj kupim v slo ali preko interneta?
In če preko interneta, kako naj vem, da kupujem original?
Kake sta ceni za P in T 7 ? Evo modele že imam, sam še sellerja rabim
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To je tale ja. Glede na oceno prodajalca (99.9%) po moje ni fake, lahko pa malo pogledaš po komentarjih, takoj ugotoviš ali je zadeva prava ali ne.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.205
4.180
113
Citat:
Uporabnik Tony_Soprano pravi:
A je to tole? Da vem, da se ne bom zaj pa kaj narobe/fake kupil
http://www.ebay.co.uk/itm/LED-...=item4aadbb0f91

Cene v angleških spletnih štacunah ki imajo "ledlenser certifikat" so okoli 40-50GBP, tako da kar je manj je padlo s kamiona ali pa ni original. Za 26 funtov brez poštnine mene deluje "čudno", sploh ker so ostale cene vsaj malenkost večje in to za rabljeno robo. Seveda pa lahko z lučmi ni nič narobe, so pač padle s kamiona (oz. izložbe trgovine) to je sedaj v angliji aktualno!
grin1.gif

Je pa tudi res da so P7 malce izpopolnili (mislim da je sedja že 3ja verzija) in da so mogoče to ostanki od stare robe. Razlike so samo v LED čipu, posledično pa v malce drugačni barvi svetlobe in pa malce manj lumnov (mislim da so prve verzije imele 170lm). Ampak tega opazil ne boš.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Vanmarkus, svetilka ima samo 15 lumenov ... to je kot žepna svetilka ... oz tista za prvo silo, da vidiš kam stopiš ...

Čim večji lumen je, boljše je.

Moja ima samo 250 lumenov, pa je tako močna, da ti sveti tam okoli 50 metrov, če ne še kaj več ...

Tista ki pa sem jo spodaj dal, pa ima 4100 lumenov ... tu pa gre že za najboljšo svetilko ...

Za ta denar s 15 lumeni si lahko kupiš čisto navadno svetilko ... Moje mnenje o tej svetilki je ... klump.

Ne pozabi, da če boš kupil preko ebaya, da še boš poštnino plačal ... Glede na to, da je z anglije, je poštnina nekje tam 5 evrov ali kaj več ... Ne vem pa, če se pri tako majhnih stvareh gleda tudi carina ... potem je še to doplačati ...

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.769
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:

Tista ki pa sem jo spodaj dal, pa ima 4100 lumenov ... tu pa gre že za najboljšo svetilko ...
Čas delovanja 5min. Mater uporabno
smirk-1.gif

Ta luč je za merjenje tiča. Uporabnost je na nuli