Svet čez 20 let in več, kakšen bo po vaše?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Tebi in Einu Steinu svetujem, da še 1x prebereta moj post, tokrat s potrebno pozornostjo in temeljitim premislekom pred oddajo irelevantnega replaya.
Misliš tole:
Citat:
problem bo z nematerialno snovjo
?
Ja, nematerialna materija pa je res problem. Ni mogoče, da se s tem ne bi strinjal.
Heh, sej enkrat ti bo svanulo.
smile-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
"Singularitisti" pravijo, da bomo čez 10-15 let že vsi uploadani v računalnik, katerega bodo s pomočjo nanosond ustvarili iz Jupitra in ostalih planetov. Optimisti?
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
"Singularitisti" pravijo, da bomo čez 10-15 let že vsi uploadani v računalnik, katerega bodo s pomočjo nanosond ustvarili iz Jupitra in ostalih planetov. Optimisti?
smile-1.gif
Pred 10-15 let so trdili, da bomo danes imeli zastnoj elektriko in bodo roboti delali namesto nas
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Materialno snov bi se še dalo teleportirati na zgoraj opisan način, problem bo z nematerialno snovjo - zavestjo, jazom. Kako poskenirati znanje, spomin, značaj, čustvovanja, občutke... in to replicirati v objekt na drugi strani? To bo pa problem za naslednjih 200 let. Naslednjih 100 let bo reševanje problema teleportacije na oddaljen kraj brez sprejemnika tam in rekonstrukcija objekta iz tam nahajajočih snovi.
Torej v bistvu je razlika med tvojim mnenjem in mojem le v tem:
ti : teleport bo komaj čez 300 ali več let
jaz : teleport bo enkrat v prihodnosti

No, saj pol ni razlike.
nahrung002.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
smile-1.gif
Pred 10-15 let so trdili, da bomo danes imeli zastnoj elektriko in bodo roboti delali namesto nas
wink-1.gif

Sem omenil, ker ima ideja pri nas precej privržencev, sploh na določenem forumu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja se spomnim, je pred leti trdil, da se bosta singularnost in upload najkasneje do 2013. Če ne celo prej.
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Niti jaz, ker že par let tistih par mandeljcev, ki še vztraja, filozofira o meni nedojemljivih pojmih. Po domače, bluzijo 100 na uro.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
slo-tech-ov podforum Znanost in tehnologija, tema "PROTOKOL" (malo boš moral pobrskat, že en čas niso odgovarjali). Pozor: tema je stara že cca 6 ali 7 let, odgovorov je za vsaj en dan branja. Pa še ena celo bolj bluzatorska tema je pa "Rdeča, zelena in bela soba" (oz. en tak vrstni red): kaj se zgodi, ko te iz rdeče sobe med spanjem klonirajo v zeleno in belo sobo, v kateri si, ko se zbudiš?
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Komur se ne da cel dan brati tiste klobase, ima tukaj 3 minutno glasbeno verzijo:

hysterical-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Čez 50 let bodo po mojem znali preskenirati naše možgane in potem vso to vsebino prenesti v računalnik robota(ki bodo takrat že izjemno okretni).

Na ta način bi znali vsaj neko življenje res živeti večno.

Upam, da dočakam, da bom na lastne oči videl napredek;)