3D skenerji in 3D ploterj/printerji že obstajajo.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
za teleportiranje pa po moje ne prej kot v kakih 1000 letih, ker jaz že kot laik na področju fizike vidim ogromno ovir.
Je le vprašanje razvoja.
3D skenerji in 3D ploterj/printerji že obstajajo.Citat:
za teleportiranje pa po moje ne prej kot v kakih 1000 letih, ker jaz že kot laik na področju fizike vidim ogromno ovir.
Citat:
Za branje misli mogoče že čez 20 let (ampak ne na daljavo, z napravo na glavi), za teleportiranje pa po moje ne prej kot v kakih 1000 letih, ker jaz že kot laik na področju fizike vidim ogromno ovir. Bo po moje potrebno prej raziskat/odkrit dodatne dimenzije, vzporedna vesolja itd.
Glede robotov - roboti v stilu filma A.I. bodo po moje obstajali šele čez kakih 50 let.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kmal......a ni blo na discoveriju da bo meu povprečen računalnik že čez par let tolk velk disk da boš lah kompletn svoj lajf v digitalnem formatu gor shranu?
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kmal......a ni blo na discoveriju da bo meu povprečen računalnik že čez par let tolk velk disk da boš lah kompletn svoj lajf v digitalnem formatu gor shranu?
Ti si ga predstavljaš drugače ? Kako ?Citat:
Ni mi jasno kakšno vezo imajo 3D skenerji in printerji s teleportacijo?
Razen če si teleportacijo predstavljaš kot 3D skener, ki človeka preskenira, ga na drugi strani ustvari (iz česa?) in original ubije
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Heh, kolikokrat so rekli...Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
NI MOGOČE!
Citat:
Kake smešne imate glede teleportacije. Če hočeš ti nekaj teleportirat to pomeni ISTO stvar spraviti nekam drugam-to pomeni, da moraš to stvar/osebo razstaviti na atome in te atome po nekiem prevodniku poslati na drugo stran, kjer pa jih moraš sestaviti v popolnoma ISTO obliko, zgradbo,....
NI MOGOČE!
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Kake smešne imate glede teleportacije. Če hočeš ti nekaj teleportirat to pomeni ISTO stvar spraviti nekam drugam-to pomeni, da moraš to stvar/osebo razstaviti na atome in te atome po nekiem prevodniku poslati na drugo stran, kjer pa jih moraš sestaviti v popolnoma ISTO obliko, zgradbo,....
NI MOGOČE!
Kdo pravi da je treba stvar razstavit? .. sploh pa pošiljanje atomov ne pride v poštev ker je to brezveze. To je isto kot fax, daš notr papir in ti ga razreže na kosce in potem pošlje te kosce po kanalu na drug konec sveta? Skratka tako so si fax predstavljali 100 let nazaj!
Teleportacija je zelo možna na način:
1. skeniraš objekt X na lokaciji A
2. pošlješ podatke (informacijo) na lokacijo B
3. zgradiš objekt Y na lokaciji B
4. po potrebi uničiš objekt na lokaciji A