Sv. Primož: išče se pes, ki je ugriznil otroka

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ksz

ob takih dogodkih vedno telefon ven in slikat krivca (če si se zmožen)... kaj če se baba ne bi javila?? Mogoče je sploh ne bi našli
crazy1.gif

če kdo kaj ***** zakaj slikaš rečeš da za spomin
tongue-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Kako se je pa najboljše zaščitit v primeru napada takšnih psov? Ima kdo izkušnjo napada večjega psa?

Problem je če sta dva. Če je eden...probaš po klasični metodi: mu daš na gobec. Če imaš pa kaj za prijet...večji kamen, kol si pač pomagaš s tem. (Je pa vedno...eno je teorija, drugo praksa).

Sem gledal vaditelja v pasji šoli...ni važno kater pes...ga je zagrabil za vrat ni mogel ničesar. A to je zverziranos, vedet kje prijet, pa strahu nima.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Kako se je pa najboljše zaščitit v primeru napada takšnih psov? Ima kdo izkušnjo napada večjega psa?
paralizatorji, solzilci, dolgi noži...
aja drugače pravijo da moraš rjoveti ukaze. menda naj bi v teoriji to psa zmedlo...

I

Izbrisan uporabnik #488

jaz sem že pred časom pisal, da je edina rešitev, da se poleg nosi katana

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik pek007 pravi:
Generator dreka si ti... a je tezko napisat pes?
Drugace pa so predstave o nekaterih psih mocno zgresene... lapanje rekla kazala in pride do takega mislenja...

Oh srce se mi trga.. a on ima pa lahko otroke za pamže? Bom šel malce janša style, kazati s prstom na druge, čeprav sem sam tudi pacek. :D

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Staršem, ki neodgovorno spuščajo otroke v bližino psov, bi jih morala socijalna pobrat, če niso sposobni skrbet za njihovo varnost.
rolleyes-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.117
16.330
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Staršem, ki neodgovorno spuščajo otroke v bližino psov, bi jih morala socijalna pobrat, če niso sposobni skrbet za njihovo varnost.
rolleyes-1.gif

Praviš torej, da je pri psu za pričakovat, da te med mimohodom ugrizne v obraz, glede na to tvoje "neodgovorno puščanje otrok v bljižini psov"?

Realno je pa tako, da je dejansko polno nevzgojenih frocev, ki se derejo in skačejo naokoli IN cel kup nevzgojenih psov. Problem je torej treba reševati na obeh straneh, kot vedno slika pač ni črno-bela.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
jaz sem že pred časom pisal, da je edina rešitev, da se poleg nosi katana
Ka pa če bi kr top u ruksaku nosu s seboj
stupid-1.gif
Če si posran, ti katana ne bo nič pomagala... No, vrezal se boš sigurno dobro...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Sej za otroke se tudi dobijo povodci, če jih niste sposobni imet pod kontrolo in vam skačejo in se derejo vsepovsod okol izven nadzora.
rolleyes-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Sej za otroke se tudi dobijo povodci, če jih niste sposobni imet pod kontrolo in vam skačejo in se derejo vsepovsod okol izven nadzora.
rolleyes-1.gif

A Meglič bi tudi moral biti na povodcu???

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
Mal prevec se obesate na en primer... potem takem bi blo treba tud vse voditelje drzav pobit... ste vidli, kaj je hitler naredu...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik capl pravi:
rolleyes-1.gif

Zakaj pa ne bi smeli v bližino psov, saj 'vaš pa ja ne grize, še nikol ni nobenga, vedno je prvič'.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...

Še en pasji incident:

Citat:
Danes zjutraj je bil moj brat napaden s strani 2 pitbullov, ki sta želela raztrgati in ubiti Lana, ko je bil na sprehodu na travniku, kjer se dnevno sprehajajo številne družine s psi in malimi otroci v Brezju. Matej Maribor je ob napadu žrtvoval svoje telo in se ulegel na Lana kot živi ščit, da ga je rešil pred gotovo smrtjo in ga zaščitil, kolikor ga je lahko. Med varovanjem Lana, je sam več kot 5 minut trpel v groznih mukah, ko sta ga dva Pitbulla grizla po obeh rokah, vratu in glavi (na srečo je imel gor debelo kapuco). Lan je kljub temu utrpel več kot 7 močnih ugrizov po vsem telesu, najbolj nevaren ugriz je dobil za vrat (ugrizi so vidni na sliki, kjer je modro/srebrna barva). Mateju je z golimi rokami nekako uspelo odpreti gobec Pitbullu in Lana rešil gotove smrti, ob pomoči mu je bila tudi Nuša, ki je dobila nekaj prask. Lan je sedaj že prestal uspešno operacijo in se doma v hudih bolečinah zvija in okreva. Matej je trenutno v bolnišnici, kjer ga bodo več kot dve uri operirali, saj sta mu Pitbulla naredila ogromno škode po telesu (predvsem po rokah), ko je Matej varoval Lana in ga ni izpustil od sebe. Da se celoten dogodek ni končal bolj tragično, se lahko zahvalim Nuši ki je tudi poklicala policijo in rešilca ter dvema pogumnima sosedoma, ki sta videla kaj se dogaja in pritekla na kraj, kjer je Matej že v krvi ležal na tleh, a še vedno varoval Lana in klical na pomoč. Ne morem si predstavljati njegovega trpljenja in kaj je preživljal, ko sta ga grizla psa. Z veliko težavo, sta pogumna soseda komaj zadrževala pobesnela psa stran od Mateja in Lana. Le predstavljam si lahko, kaj bi bilo, če bi psa na sprehod peljala moja punca ali mama. Mislim, da bi bila velika tragedija. Matej je pa ponovno pokazal brezpogojno ljubezen do psa in ni niti za sekundo okleval, ko ga je moral zaščititi! Moj brat, moj junak - upam, da čimprej okrevaš!

Slika psa po dogodku: https://fbcdn-sphotos-d-a.akam...470801757_o.jpg

Vir: https://www.facebook.com/photo...amp;pnref=story

Sicer ne poznam konkretnega primera - zanima pa me kdo od vas bi šel brez pomisleka zaščititi svojega psa z lastnim telesom. Svojega psa imam res rad ampak - s svojim telesom bi pa pred psom branil vsakega človeka. Psa pa res ne...

I

Izbrisan uporabnik #9334

ksz.
Pes je kot 6 let star otrok. Tako je tudi treba delati z njim.

Če boš 6 let starega otroka "napizdil tja brez veze", ti bo kamen vrgel v hrbet!
smile-1.gif
Pes pa tudi (nekaj v tem stilu, verjetno z zobmi, saj kamna nima). Prav tako ima pes dober spomin za celo življenje in če so bile v njegovem odraščanju travme, bodo kasneje prisotne celo njegovo pasje življenje.

Tako kot otrok pri šestih letih starosti!

Kdor bi imel psa - vendar brez odgovornosti, naj si raje omisli plišastega! Imeti psa ni prav nič manj, kot imeti otroka. Je pa odlična kombinacija imeti oboje skupaj naenkrat. Otroku v smislu družabništva (težava egoizma) , staršem pa prav tako odličen trening. Pri psu se namreč napake pri vzgoji relativno zelo hitro vidijo.

V vsakem primeru je pes zares človekov najboljši prijatelj. Kako se pa počne v prijateljstvu, je pa jasno, kajne!?
grims-1.gif

To ni za osamljene stare tete.
ne-ne-1.gif
Pes je za družinske ljudi.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
rolleyes-1.gif

A Meglič bi tudi moral biti na povodcu???
Čuj, samo kolker sem ga že po tv vidu, je ena stenica zajebantska, ki rad iziva, še pred kamero ne zna skrit
10.gif

Hodijo okoli ni dražijo pse, so pripravljeni tudi na kak ugriz, seveda za lep denar....no ta si je mogu kr konkretno prslužit odškodnino
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
rolleyes-1.gif

Zakaj pa ne bi smeli v bližino psov, saj 'vaš pa ja ne grize, še nikol ni nobenga, vedno je prvič'.
Kar si zaslužiš, to dobiš
tongue-1.gif
pred pjesom ne moreš svojega resničnega karakterja skrit za hinavščino, kot pred ljudmi in zato eni tolk sovražite pese, ker vas preæitajo v dno hudobne duše.