Seveda je jasno, da nimajo kar vseh kombinacij, a to se pove in to se prej ve.
Sicer imam pa jaz podobne izkušnje, ista grupa, samo druga znamka (Škoda). Situacija 1, že pred leti, pridemo v soboto, z družino, dogovorjeni za test Superba. In avta ni bilo tam. Najprej so ga iskali, pa ključ itd..., nakar so ugotovili, da ga je nekdo vzel za vikend in da naj "pač pridemo med tednom". Kar za otrok in ženo to ni izvedljivo (razen če se vzame dopust, prej gre iz vrtca itd), sem šel sam. In pridem na dogovorjeni dan sam, in avta spet ni bilo, "je šel prej domov". Potem so našli, da je imel šef salona ustrezen avto in sem lahko vzel tistega, in je bilo ok, s tem da ni bil ravno "pripravljen" na testno vožnjo (je bil pač "vzet iz uporabe"). Žena v ta salon (Porsche Verovškova) ni šla več.
Situacija 2, ista znamka, trgovec na dolgem mostu (Klemenčič), lani jeseni. S zmenimo za testno s točno določenim avtom. Pridemo s familijo in res ta avto (Superb 2.0 tdi 190 Sportline) res čaka zunaj. Kaže torej dobro, gremo noter. V salonu dva prodajalca, eden ima stranko, drugi nekaj "dela" na računalniku. Grem do tistega, ki ni imel stranke in pravi da moram to z onim, ki ima stranko, čez da ima "on to čez". Ok, gemo čakat tja. Situcija očitno taka, da je "ata" prišel iz testne vožnje in sedaj kar naroča avto. Ker se prodajalcu jasno kar "smeji", si vzame čas in gre z gospodom mirno čez vso opremo, motorje, razlaga vso tehniko, prodaja opremo, feltne in kaj vem kaj še vse. Mi pa čakamo (z dvema nadobudnežema) in čakamo in čakamo. Žena hoče že iti, samo sem jaz vztrajal, ker semse res hotel prav z takim avtom in ker ni veliko takih testnih. Rečem, če mi lahko da samo ključe in gremo, in pravi da ne more, da je treba napisat nalog in "predati" vozilo ter da naj grem k sodelavcu. Ok, grem tja, tega ni, je šel očitno v sosednji salon na kavo. Ok, grem nazaj k prvemu in ta čez čas konča. Ker mine že več kot pol določenega časa testne vožnje, smo se hoteli že kar obniti, a sem rekel ok, naredimo vsaj en krog in res, v tiste dobre pol ure smo šli do motela grousplje in nazaj. Premalo za kup slabe volje in čakanja.
Predobro jim gre, zato velikokrat deluje, kot da se jim "je.be".
Da ne bom samo negativen: Seat je imel tisto akcijo, ko si lahko dobil Leona če vikend, za neko minimalno nadomestilo. Avto so mi pripeljali v petek v službo, natanko ob uri in točno takega, kot sem "naročil", v ponedeljek so prišli avto iskat, skratka vse ok, res pohvalno. Je pa to, če sem prav razumel delala neka "zunanja" firma, mislim da celo rent-a-car, za Seat.