Susilnik sadja?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Gledam po netu so susilniki vsi bolj za domaco uporabo in majhni, ali se da doma narest susilnik sadja in zelenjave, nekateri vem da to delajo sami samo mi ni jasno ali je to pac navaden princip vrozega zraka ali kako?

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ja samo zrak - ima tast doma izdelan sušilnik - narejen pa je tako da ima "kovinsko škatlo" (2x1x0,4m) not je dal špirale od el. štedilnika - plate in tudi termostat je od štedilnika - poleg (na streho) je dal še naveden ventilator (zrak vstopa na spodnji strani vrat) ki mu lahko sprminja obrate. Not pa je dal rešetke iz inoksa. Verjemi sadje fantastično, zelenjava pa meni ni tako všeč ampak on suši vse od korenja do kolerabe, meni je dobra samo domača vegeta narejena iz posušene zelenjave.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
A se da dobiti kaksne slike tega al pa ce ga vprasas ce je kje on delal po nacrtu. ker jest bi tudi tako velko varianto mel in ne tiste domace za 2 hruski

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Se kr iscem po netu pa je tko, pr nas so navadni okrogli plasticni za okol 50eur in to je to, potem se pa takoj zacnejo od 250eur naprej na isti princip, 5 pladnjev, ventilator ,grelec in pa timer in to je to in nevem od kje jim take cene. SPloh ko vidis da je v tistih fancy skatlah resnicno na zadnjo stran namontiran ventilator in grelec, da ni niti kanalov za pravilno razprsevanje vrocega zraka po skatli ampak direkt pihanje v skatlo kot je to pri pecicah doma.

Mogoce kdo ve ali se mora to konstantno greti ali po kaksnih metodah/programih, do kolk stopinj se to sploh susi maximalno?

Zelo cenjeni so excalibur usa in Stöckli nemcija, bi sel po Stöckli v avstrijo sam nenajdem nikjer kaksne stacune v celovcu ali bliznji okolici ki bi to mela?

Evo TUKAJ majo Stöckli in je edini okrogli dehidrator/susilnik ki naj bi bil dobro ocenjen, vsi ostali so na pladnje ki naj bi bili top.

Nazadnje urejeno:

dar1980

Zelenc'
10. feb 2012
10
0
1
Način gretja je odvisen od sadja, ki ga sušiš. Jaz sem poleg sušilnika dobil tudi seznam sadja z najbolj primernimi nastavitvami za določeno sadje.