Sušilni stroj

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Plačam 30% fiksnih stroškov, poleg tega imam odprta dva velika radiatorja, ki sta dovolj za ogrevanje stanovanja.

Sicer pa sem v pritličju in na severni strani, kaj misliš kdo koga greje? Po tvojem me najbrž greje klet pod mano, ki ima 15 stopinj... In ne mi, da imamo za to faktorje pri izračunu, ker se ni nikomur dalo s tem ukvarjat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Nisem spraševal, kako imaš ti. Spomnil sem samo, da imajo nekateri radiatorje odprte (ker si tako samozavestno napisal svoj primer, kot da je merilo za vse).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če imaš odprt radiator in termostatski ventil se ta zapre, če recimo sušilec sobo dovolj ogreje. Delilnik toplote ti neha zaračunavat, ker je radiator hladen.

Case closed.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
čist preveč kompliciraš okoli teh merilnikov
evil.gif

merilnik meri temp razliko med zrakom in radiatorjem...če bo zrak segret od sušilca bo pač razlika manjša in bo radiator manj naštel..radiatro tudi kos e ohlaja oddaja temepraturo..spet kot razlika med zrakom in segretostjo radiatroja....v primeru pa, da je zrak toplejši od radiatroja pa je logično da ne bo nič štel...

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Pozna kdo razliko med tema dvema sušilnima strojema: Gorenje 2 ?

Sam sem opazil razliko v številu programov (ne vem koliko je to pomembno) in porabi el. energije.