sušilni stroj v kuhinjo

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Mislim da sušilec ne proizvaja toliko toplote, da bi kakorkoli negativno vplival na hladilnik.

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Hladilnik (pomožni) je levo od sušilca. Ideja je čist simpl...delovni pult nam je tišler dvignil nad sušilca ter pralni stroj in zraven dodal še nekaj kuhinjskih elementov v istem nivoju. Tudi vgradni štedilnik in pomivalno korito. Tako smo pridobili veliko na delovni površini, katere nikoili ni dovolj. Vse je narejeno zelo simpl, in praktično.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik sbor pravi:
Lahko malo več, širše - pa ne vidi se hladilnika?

zakaj širše, koliko je potem še elementov ali kaj? Hladilnik pa ni zraven, ampak je nasproti, je pa visok skoraj toliko kot pralni in sušilni skupaj oz. ene 10 cm višje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Veliko in še več toplote proizvaja... Sicer pa si preberi priporočila v knjižici z navodili... Sam sem prešaltal iz uparjalnega na kondenzacijski (pa mi je žal kolikor imam las na glavi)... Em slabše suši, em krči tkanino, em proizvaja enormno toplote in vlage... Še dobro da je v kurilnici... Sedaj je tam dokaj toplo, pred njim ni bilo... Zadeva je pa Candy-jeva. PRed tem sem imel 8 let gorenjev uparjalni sušilec. Proti temu mercedes... Tako po glasnosti, kvaliteti sušenja...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
He he, kako pa postopaš ko se ti pralni pokvari in pride serviser?

He he, daš sušilca dol in je pralni frej za popravilo?

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Tuhtam kakšne fronte bi potem sploh pasale v kuhinjo, če bi bil pralni stroj in hladilnik nevgradni. Dejstvo je, da je pralni stroj, vkolikor je vgradni takoj nekih 300 evrov dražji. Poleg tega v primeru sušilca nad pralnim strojem potem nekako ne zgleda imeti poleg še obešene omarice - ali pač? Tvoja kuhinja je potem v obliki U?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.526
434
83
Moje mnenje je, da kondenzacijski sušilec nikakor nima mesta v kuhinji. Prostor zagreje in navlaži preveč. Ravno tiha pa zadeva tudi ni.

Mi bomo pralnico selili iz zaprtega prostora brez oken. Pri adaptaciji je prostor v enem štuku ostal brez okna. Vgrajen pa je dokaj zmogljiv ventilator, ki nikakor ne potegne ven odvečne toplote in vlage. Dotok svežega zraka pa je tudi kar soliden. Nimam pa pri roki kapacitete tega ventilatorja ampak kar konkretno vleče. Če je prostor prevroč in prevlažen se enormno podaljša čas sušenja.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ja, v obliki U. Če bo želja po fotkah, bo še neki časa trajal (menda ta teden) potem lahko malo več poslikam.

Žal je bila to edina možnost za postavitev strojev, ker se niti preurejati ne da/ne sme. K sreči ne bo za veliko let
cheer.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
skorpy en nasvet....dokupi še set za pritrditev sušilca na pralni stroj, vsaj ni šanse da sušilec dol pade. Nenazadnje imaš kvaliteto in ne Gorenje....:)))

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
He he, kako pa postopaš ko se ti pralni pokvari in pride serviser?

Roberto, kupuje se znamka, ki jih še serviserji ne poznajo in nekateri ne padamo na večletno garancijo, ki pomeni samo zastonj popravila v garancijski dobi
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če se lahko uštulim v to temo...

Kondenzacijski sušilci delujejo tako, da vroč in vlažen zrak kroži skozi izmenjevalec, kjer ga hladi zunanji zrak in tam voda kondenzira. Posledično torej sušilec ogreva prostor z vso svojo električno močjo (2kW+). Right?

1. Nekje sem slišal, da nekateri sušilci za ta proces kondezacije uporabljajo hladno vodo. V tem primeru verjetno ne ogrevajo prostora. Kateri modeli so to potem, oziroma kako se jim reče?

2. Pri nekaterih modelih zraven piše, da imajo "toplotno črpalko". Kaj pravzaprav to pomeni v primeru sušilca? Ali lahko regenerirajo del toplote za novo segrevanje zraka? Torej posledično delujejo z manjšo močjo in manj grejejo prostor?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Seveda se lahko uštuliš v temo....tud jaz sem se prejle
tongue-1.gif

1. ...prvič slišim kaj takega....
confused-1.gif

2. Sušilci najvišjega cenovnega razreda delujejo po principu toplotne črpalke, torej izkoriščajo toploto, ki nastane pri sušenju perila. Rezultat je nekje do 40% zmanjšana poraba energije oz. porabijo cca 2kW/uro energije. Ti so v energijskem razredu A.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Recimo za kombinirane pralno-sušilne stroje se mi zdi, da je tako, da za sušenje porabijo še 3x toliko vode kot za pranje. Podobno kot sušenje posode v pomivalnih strojih, ko po končanem izpiranju stroj skozi dvojno steno pošlje še curek hladne vode, ki ohladi kovinske stene in na katerih potem kondenzira para in posoda se posuši.
Ne vem pa, če to omogoča tudi kateri od navadnih "solo" sušilcev. Prednost takšnega stroja je, da ob manjši dodatni porabi hladne vode praktično nič ne ogreva prostora.

Hvala za info glede toplotne črpalke. Torej velja tudi logika - 40% manjša poraba, 40% manjše segrevanje prostora? Ker za navadne sušilce menda velja, da če ne zmoreš zagotavljat v prostoru 25 stopinj ali manj, učinkovitost sušenja blazno pade.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
skorpy en nasvet....dokupi še set za pritrditev sušilca na pralni stroj, vsaj ni šanse da sušilec dol pade. Nenazadnje imaš kvaliteto in ne Gorenje....:)))

prvič slišim za tak set, zato tega ni. Tesin obojestranski lepilni trak tok drži, da nč ne pade dol
grin1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pa kaj vam je, če sta oba stroja v "vagervago" nima kaj dol past...sušilc ima itak tačke gumijaste na vakuum - običajno