Poročilo:
Zadeva deluje BP.
Napaka je bila v senzorjih vlažnosti. Obe cevki ki sta pritrjeni na plastični "piramidi" v bobnu naj bi bili z jezički pritjeni na trak okoli bobna. Tej jezički so zaradi prahu, vlage... izgubili kontakt s trakom na bobnu in posledično je bila meritev vlage nemogoča (seveda morajo tudi ščetke na bobnu opravljati svoje delo). Potrebno je paziti tudi konektorje na kontrolni plošči. Ob stikanju in natikanju se potisnejo kontakti preveč noter in se lahko tudi med spojem konektorja in vezja pojavi slab naleg.
Test senzorjev vlage je enostaven:
Čiščenje kovinskih cevk v bobnu, nato pa vklop napajanja stroja, voltmeter v roke in izmerimo napetost med bobnom in cevkama. Boben = GND, cevke = +5V. Napetost je lahko tudi nižja od 5V zaradi slabe prevodnosti materiala (4-5V).
Upam da bo moje poročilo še komu koristilo.
Lep pozdrav.
UC530
Zanimivo, sem izmeril in skače od 3.80 do 4.1V.Na drugem forumu sem našel nekaj takega, če ti kaj pomaga;
Sem, dve tamali brisači imata po njegovem, ko je suho, 412 g, po dveh urah na radiatorju pa 402g to je 10g vlage. Se mi ne zdi veliko, ampak če daš to v omaro, dobi nek čuden vonj. Ne vem, čakam odgovor gorenja, hvala vsem za predloge.Zvagaj pred in po sušenju, obesi na stojalo in naslednji dan spet vagaj
Zakaj sploh rineš mokre cote brisače v omaro ?Sušil 2 uri pa 40 minut, je skrajšal iz 3:35 minut, ampak ni suho. Serviser je meril temperaturo, bila je od 10-45, povprečna nekih 32 stopinj.
On pravi, da je suho. Ga gledamo in mislimo, da se zajebava, pa on ponovi, to je zame suho in tudi stroj misli, da je suho.
Če damo take brisače zložene v omaro, imajo drug dan nek čuden vonj, ne glede na dodam mehčalec pri pranju.
Spodnjega očistimo vsakič drugič. Bom probal še na posteljnino, ampak to ni to, če je stroj nov.Imam isti model stroja. Enkrat na začetku se mi je zgodilo da ni posušil do konca. Vzrok je bil zabasan filter spodaj pri toplotni črpalki. Tega čistim sedaj 1x tedensko. Sušimo vedno in samo na programu za posteljnino. Vedno posušeno do suhega. Tok,tok..
Sprobal na pol suhe brisace, oni son ek dam vedno na 3. Enako ni posusil, kot prejsnja susenja.Aja, se pravi program posteljnina in pa tisti sonček na ekranu je do konca. Čas sušenja okoli 2,5ure pomoje.
oj kako pa druga oblačila na druge programe suši? jih do suhega ali so tudi tam težave? čas sušena..je primerljiv s tistim kar piše v navodilih? sicer zlooooo pod vprašajem..a je možno da je kaj plina se zgubilo, da ma tč notr premalplina posledično premal suši?Sprobal na pol suhe brisace, oni son ek dam vedno na 3. Enako ni posusil, kot prejsnja susenja.
Ne, nima nobenega ekstra gumba. Tak amatersko se zdi, da ali premalo piha znotraj (ker temp. med susenjem je baje ok, ca.35 st. povprecno) ali pa je senzor za vlago malo cudn in misli, da je suho.oj kako pa druga oblačila na druge programe suši? jih do suhega ali so tudi tam težave? čas sušena..je primerljiv s tistim kar piše v navodilih? sicer zlooooo pod vprašajem..a je možno da je kaj plina se zgubilo, da ma tč notr premalplina posledično premal suši?
pa še eno tako čudno pitanje..ma stroj kako funkcijo, knof settings? če da ste mogoče tam kaj čarali, hoteali nehote (mali otroci)?
to lahko drži, samo to je potem vsake kvatre en bot, ne pa praviloNe, nima nobenega ekstra gumba. Tak amatersko se zdi, da ali premalo piha znotraj (ker temp. med susenjem je baje ok, ca.35 st. povprecno) ali pa je senzor za vlago malo cudn in misli, da je suho.
Serviser tudi pravi, da mozno da kaksna tanjsa cota pade na senzor in misli, da je suho, ampak to seveda ni odgovor na problem.
Pozabil, kmalu po tistem sem spet dal prijavo napake in pripisal, naj pride drugi serviser in res je prisel drugi in ocenil, da perilo ni suho (prvi je trdil, da je vse ok).
Odpeljal stroj, menjal nekaj pri toplotni in senzorju. Rekel je, da je temp.pri susenju bila 15 st. prenizka.
Zdaj susi ok, sicer ne tako, kot stari,da je perilo vroce, ampak posusi.
?To je jeba, ko pride tip pogledat, če so cote dovolj suhe.
Bi moral reči naj pripelje svojo ženo, bo ona povedala..on samo ve kje gate najde.