Superspray

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Snow foam mi ne hasni, pa še predrag je. Moj vap ma isti princip kot v avtopralnicah, ki pa je zame neuporaben, ker nočem pranja, ampak samo nanos. Superspray lahko ponucam tudi okrog bajte za pranje oken naprimer. Moja pršilka za vap se ne da razstavit in ne bi mogel namestiti nobenega nastavka ... V glavnem, preveč živcev, ker vap nucam samo pozimi za pranje brozge, drugače perem avto redno in gre vse dol že z vodo in krtačo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
z vodo in krtačo :D to je balzam za lak. in glede na ta stvaek se strinjam res snow foama nerabiš, ker je to v bistvu namenjenu folku ki hoče avto oprat bred da dela dodatne praske.
in če je 5 litrov snow foama za 15 funtov predrago. na eno pranje se ga porabi 25-50ml.... potem pa res nevem s čem ti pereš.

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
5L snow foama že, koliko je pa nastavek?

Sori na opazki, ampak DW jaz jemljem z rezervo, ker poznam človeka, ki to dela že 30 let pa samo zmaja z glavo, ko mu pokažem tiste teme tam gor in te tu o poliranju in vzdrževanju. Pač, vsakemu svoje, kot mojster si ne želiš reklamacij in olupljenih karoserij. Meni je čudno samo to, kako njemu uspe spolirat avto brez swirlov, na DW pa je skoraj mus nucat raznorazne megsove šprice za takšen in drugačen ekspresni popravek. Meg je sicer dobra firma, da ne bo pomote.
Na DW težijo k showroom shine, kar pa ni mogoče doseči na serijskem avtu. Tak avto mora met vsaj 6 slojev prozornega laka in dober paintjob.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
če to dela že 30 let še nič ne pomeni, kak naj vem da že 30 let ne dela narobe. Malo poglej kak ličarji polirajo. in so tut med ljudstvom kao kot strokovnjaki a delajo praktično vsi šalabajzersko, s vsranimi tamponi, na hitro itd.. uglavnem da 30 let to dela mi ne pove nič dokler ne vidim končnega rezultata in postopka dela. in če recimo reče da ne uporabla plastelina pred poliranjem smo zaklučli debato že na začetku in me recimo nadalnji postopek ne zanima več.
in če zmaja z glavo pri branju DW-ja potem upam naglas rečt da nima pojma oziroma dela na pol. al pa je ostal 20 let za časom. ker tehnologija gre naprej vedno novejši in bolši produkti so na trgu, če hočes bit konkurenčn jih sprobaš in uporablaš ne pa zmajuješ z glavo
in nevem kaj ma DW veze z olupljenimi karoserijami?
nevem o kakih megsovih špricah za ekspresne popravke govoriš, to nima veze pri swirlsih in hologramih. ma pa vezo pravilna izbira paste, gobice in načina dela.
in ne na dw ne težijo k showroom shinu ampak k laku brez prask in napak in pa čimbolši zaščiti in čimbol učinkovitem vzdrževanju takega laka. res da so tut osebki ki pretiravajo. ampak večina je pa "normalnega"

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Glej, enkrat sem to že povedal. Slovenceljni hodite k šalabajzarjem, zato pa ma ta človek večinoma tuje stranke. Delavnica zgleda kot zobotehnična ambulanta, biznisa že zdavnaj ne bi mel, če bi znal kaj zajebat. Dokler ni avto, kot je treba, ne gre iz delavnice. Človek je že sam po sebi takšen karakter, da ne dopušča odstopanj. Z DW-ja ti nisi še nobenega avta videl v živo, jaz pa pri njem vidim vsak vikend enega v nulo poštimanega.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
zaj pa še zaupaj ceno tega majstra, in katere stvari uporabla. in njegov postopek dela

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
a nimajo Karcher mašine posebno posodo ki je namenjena nanašanju šampona?
se tja lahko daje notri mešanico za snowfoam?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
30 EUR/h za kleparjenje/ličarstvo (to je iz najbolj sveže B2B pogodbe, mogoče je za fizične par EUR cenej), poliranje je iz glave 100 EUR in naprej, ker je to odvisno od avta in tipa barve. O postopku dela lahko samo njega vprašaš, jaz sem pri njegovem poliranju sodeloval samo enkrat. Številko ti dam na tvojo željo. Produkti večinoma 3M, barve in laki so pa akzonobel.

To ni en tistih buzerantov, ki bi mulcem s papagajkami širil blatnike in mel šprickit po rokah ...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
s ceno 100€ za poliranje si povedal vse. ded je polovičar in ni čudno da zmajuje z glavo ko bere DW. upam trdit da pri njemu poliranje zgleda tak da gre z eno pasto, če je res hudo z dvema in zadeva je spolirana. itak pa kaj več za 100€ tut nemoreš pričakovat. če te pa že samo stvari vložene v pravo poliranje pridejo več. tak če bi delal kot je treba bi si delal minus pri poliranju za 100€ . to je dejstvo. kot sem pričakoval že na začetku, tipičn avtoličar polir majster

@ v power
ja za karcherja se dobi nastavek za peno. in ne niisto kot če daš v posodo zraven, ker tisto samo meša šampon in vodo, nastavek za peno pa doda še zrak preko venturijevega kanal itd in zato nardi peno. ga pa namontiraš namesto šobe za pritisk

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
30k SIT je bilo poliranje včasih, zato pravim, da od 100 EUR navzgor. No, očitno si sam bil že v nešteto delavnicah in imaš jajca, da pripelješ svojo kanto tudi sem. Kdaj te lahko pričakujejo? Dokler boš samo pisal po forumu, ne bo nič. Jaz sem dejanske rezultate videl znova in znova.

Nekvalificirane polovičarje a la car shine factory in DW pametnjakoviče si pa ti lahko domov pelješ. Zame še zmeraj obstaja človek, ki mi avto zrihta v nulo, ti boš pa še vedno letal okrog popoldancev.

Case closed.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113

bonk.gif

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
30k SIT je bilo poliranje včasih, zato pravim, da od 100 EUR navzgor. No, očitno si sam bil že v nešteto delavnicah in imaš jajca, da pripelješ svojo kanto tudi sem. Kdaj te lahko pričakujejo? Dokler boš samo pisal po forumu, ne bo nič. Jaz sem dejanske rezultate videl znova in znova.

Nekvalificirane polovičarje a la car shine factory in DW pametnjakoviče si pa ti lahko domov pelješ. Zame še zmeraj obstaja človek, ki mi avto zrihta v nulo, ti boš pa še vedno letal okrog popoldancev.

Case closed.

zakaj pa polovičarje
confused-1.gif

a zato ker polirajo kakšen avtomobil tudi do 12h
sprasujem se.gif

in ne verjamem da bo en avtoličar poliral en avto 10h. v temu času on naredi kaj bolj pametnega oz. več zaračuna
tongue-1.gif

eni ti še lepo pomaračno barvo nanesejo gor
grims-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Dvi dni traja poliranje.
48 ur?
hysterical-1.gif

Zelo velika razlika je, če se polira avto 5 let star ki se je vozil skozi avtopralnice ali pa eno leto star avto, ki se je 5 krat ročno opral.

Prvi avto je potrebno konkretno polirati, medtem ko drugi samo malenkost.

Sicer pa kolikokrat ste primerjali med sabo delo enega z delom drugega ??

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
tva dni traja poliranje za 100€

ja definitivno treba temo zaklenit ker je to že komedija.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ponovno jo bomo odprli, ko boš ti mel svojo obrt in boš boljši od drugih. Saj boljši že itak si, čakamo še na efekt. Cena se začne pri 100 EUR, je to tako težko razumet? Če boš prišel z avtom k njemu pol leta po prejšnjem poliranju boš plačal manj, kot bi plačal prvič po desetih letih nepoliranja. Tak stručko, da bi to pogruntal, pa očitno tudi nisi. Znaš samo zbijati dostojanstvo ljudi, katere sodiš po ceni, jajc pa nimaš, da bi si šel pogledat končni izdelek. Cene takih storitev se ne da posplošiti, ampak spet, ker si stručko, bi to moral vedet.
Stručkoti očitno čepite v 20-nadstropnem bloku, kupite svojo prvo fleksarco in buffing pade pa ste boga za jajca zgrabli. To je zame isto buzerantstvo kot avtopralnice, ki nudijo poliranje. Tako delo je isto vredno kot tvoje - za tvoj pleh mi je vseeno, mojega boš pa pustil pri miru, ker si lulibuli. Vidim, da maš res avtoličarstvo v malem prstu ... zakaj so se eni potem sploh izšolali in se ustrezno sproti izobražujejo še zdaj? Da jim bodo lahko pepčki, ki podatke zbirajo na nekih forumih, parirali?

Prosim, naredi se zdaj še malo bolj ogorčenega, da žešče izpadeš.