SUP - a se splača?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Ravnokar na Planet TV pri poročilih govorijo, da je država uvedla obvezne registracije SUPov tako kot je treba tudi registrirati vse rafte in kajake.

Še ena obveznost in strošek več za lastnike.

Še en primer kako narod narobe sliši zadeve.

Registrirati morajo firme in sp-ji, ki to posojajo in sicer tisti na celinskih vodah (reke, jezera), na morju pa ne.

Saj ne da podpiram to birotatsko zadevo, po mojem osebnem mnenju gre za rop s strani države, če ne kaj hujšega, ampak fizičnim osebam to ni treba registrirati.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
komunajzerji bi obdavčili še prdce.... Bolj so levi večji so davki... treba komunajzerske familije futrat...

Predlog kupujte čolne pod ameriškimi zastavmi, supajte na Hrvaškem, kupujte na ebayu... da golazen komunajzerska crkne v lastnem dreku, tako kot že zmeraj do zdaj.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.021
185
63
Nisem Jezus, da bi hodil po vodi, ma magari na supu... raje grem na pir.
Sicer pa mogoče bo treba registrirati tudi superge za tek, če bo šlo tako naprej...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.593
113
Emona / Carnium
SUP je modna muha, kar pa ni nič slabega, če v tem športu najdeš nekaj pozitivnega. Krivulja učenja je skoraj linearna, dila (napihljiva) je stabilna in tudi zelo plovna.
Moja izkušnja je, da je odličen rekreativni pripomoček (tudi za otroke), ravno tako pa se lahko lotite tudi resnejših vodnih razmer (razburkano morje ipd.), kjer pa pride do izraza telesna pripravljenost, motorika, koordinacija gibov in podobno. Jaz sem letos prečil Pelješki kanal v dokaj mirnem vremenu (malo vetra, nikjer nobenih surferjev ali kajtarjev), z zmernimi valovi in v takšnem postane zanimivo. Seveda, če stojite in ne sedite (kot nekateri omenjate). Nekateri na supu izvajajo jogo ipd.

SUPanje je precej varno početje, dokler te ne povozi hidrogliser ali pijani jahtaš...

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.132
70
48
123
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

SUPanje je precej varno početje, dokler te ne povozi hidrogliser ali pijani jahtaš...

ali dokler te kaksna nevihta ne odnese, ker nisi gledal vremenske napovedi...

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Ko sem bil mali sem supal, dokler nisem bil zadost močen, da sem iz vode potegnil jadro. Potem sem srfal.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:
.... je kdo delal primerjavo SUP vs. SOT Kajak?

Osebno se s tem vprasanjem ukvarjam ze nekaj casa. Rekreativna raba, zabava z otroci na morju...

S tega stalisca mi je SUP na papirju primernejsi (Transport, prostor, itd)

Mnenja?

Upam da probam oboje v zivo po sezoni.
Sup je veliko bolj prijazen pri transportu, potem se pa z moje strani prednosti zaključijo...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
un k sprašuje kako na sup če fukneš ma al 300 kil al pa je motorično na ravni nasedlega tankerja. skratka nej ostane na kavču pa žul dalje potejto
fak ej kera vprašanja, zihr dela na reklamacijah na tušmobilu al pa kej
smirk-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.593
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Citat:

ali dokler te kaksna nevihta ne odnese, ker nisi gledal vremenske napovedi...

Rahlo zaskrbljujoče je, ko vremena in razmer ne poznajo ali ne upoštevajo tamkajšnje šole. En dan so se s Pelješca v naš zaliv (na Korčuli) pripeljali mladi surfarčki, potem pa so hoteli iz zaliva (kjer vetra skoraj ni bilo). Mulci so morali plavati ven iz zaliva cca. 200m in potem je nekdo presodil, da je bolje, če pridejo s čolnom po otroke.

Bolj zabavno pa je bilo, ko se je v bonaci pripeljala ekipa s sup-i in kajaki in so po treh urah popivanja v beach baru hoteli supati nazaj v dokaj razburkanem morju
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
un k sprašuje kako na sup če fukneš ma al 300 kil al pa je motorično na ravni nasedlega tankerja. skratka nej ostane na kavču pa žul dalje potejto
fak ej kera vprašanja, zihr dela na reklamacijah na tušmobilu al pa kej
smirk-1.gif

hysterical-1.gif

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
SUP je modna muha, kar pa ni nič slabega, če v tem športu najdeš nekaj pozitivnega. Krivulja učenja je skoraj linearna, dila (napihljiva) je stabilna in tudi zelo plovna.
Moja izkušnja je, da je odličen rekreativni pripomoček (tudi za otroke), ravno tako pa se lahko lotite tudi resnejših vodnih razmer (razburkano morje ipd.), kjer pa pride do izraza telesna pripravljenost, motorika, koordinacija gibov in podobno. Jaz sem letos prečil Pelješki kanal v dokaj mirnem vremenu (malo vetra, nikjer nobenih surferjev ali kajtarjev), z zmernimi valovi in v takšnem postane zanimivo. Seveda, če stojite in ne sedite (kot nekateri omenjate). Nekateri na supu izvajajo jogo ipd.

Najlepsa hvala za mnenje.
Sam vidim sup v enaki vlogi, kot si opisal.
cheer.gif

@XXl: prej sem poazbil napisati, da se mi zdi prednost,da "vadis"stoje. Ne vem tudi koliko je sedec polozaj v SOT kajaku boljsi/slabsi.
d055.gif

Pa zdi se mi da je bolj zabavno za druzinsko uporabo ob obali.... . Pol pa kupim namenski Kajak..... razmisljam pac.

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Jst mam SOT napihljiv kajak in mi je nekako bolj všeč kot SUP. Je ravno nekaj vmes med SUPom in kajakom po prednostih in slabostih. LIh tolk zabavno malo bolj okretno in če zapiha malo lažje za pelat. Predvsem je bolj stabilno. Je pa drugače malo večje za pospravit.

Sevylor-1-Person-Sit-On-Top.jpg

Nazadnje urejeno:

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.710
1.060
113
Ja, mas tud take. Mi hodimo v Viganj in srfal sem ze preko na pivo (drgac nisem nek srfer), s kajakom tud ni blo nobenga problema. S supom pa ne bi sel tist kilometer precit, zarad dolgcasa in morja - ko te maestral dobi, nimas kaj s supom, te samo tok odnasa. Letos so 4 pobci zjutraj najel supe in sli cez oz. do boje pred zalivom in se jim je uspelo pravocasno vrnit.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik Sato_Leone pravi:
Jst mam SOT napihljiv kajak in mi je nekako bolj všeč kot SUP. Je ravno nekaj vmes med SUPom in kajakom po prednostih in slabostih. LIh tolk zabavno malo bolj okretno in če zapiha malo lažje za pelat. Predvsem je bolj stabilno. Je pa drugače malo večje za pospravit.

Sevylor-1-Person-Sit-On-Top.jpg

Kateri model je to?

Ga ne zgooglam
d055.gif

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Nimam tega modela sem dal sam eno sliko kako približno zgleda.
SAm imam tale model sevylor diveyak

diveyak1_g.jpg

sta pa zelo podobna

Nazadnje urejeno: