Študij višješolske informatike v MB: Doba vs B2

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pogoj je, da je študij na daljavo. Ne vem, kdo ima danes čas čepeti v klopeh.

Čakaj, čakaj, najprej praviš, da te moti, ker Doba (karkoli je že to) ne velja nič, potem pa izjaviš tole... oprosti izrazu - bedarijo.

Dopisni magisterij za tiste, ki se jim ne da "čepeti v klopeh", je kos papirja in nič več. Uporaben pri zaposlitvi v kakem dinozavrskem podjetju ali v JU, drugje pa se raje ne bi hvalil z njim.

In ker sem ravno omenil IEDC - kdor pljune 30k za šolnino bodi prepričan, da si bo vzel tudi čas za čepenje v klopeh.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Tole je doba: http://www.vpsm.si/

Ni bilo govora o tej šoli in o B2?

Po napisanem bi se dalo sklepati, da je IEDC samo za bogatune. Da si lahko privoščijo "dopust" in gredo v klop. Nekdo ki dela 8 ali 10 ur dnevno seveda ne more, edino če imajo "guljenje klopi" tudi čez vikend.

Torej je tudi II. stopnja po bolonjski vredna en drek, ker se vseeno gleda iz katere šole je? in naredili so spet nič..enak sistem kot prej, le drugače zapakiran?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
No ja poznam par folka z "privat dragih kolđev", po vecini vsi delajo v podjetjih, ki si jih lasti oče ali pa so ga samo prevzeli.
Tam izdelajo o večini skoraj vsi. No ce ze ata da tolko dnara mora sin naredit. MBA , GEA koliž ni Harvard.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Top 200 univerz (Univerza v Ljubljani je nekje med 400-500 mestom, samo za primerjavo koliko ničvredni smo v svetu)

http://www.timeshighereducation.co.uk/hybrid.asp?typeCode=243&pubCode=1&navcode=137

Še celoten list (500+):

http://www.topuniversities.com/university_rankings/results/2008/overall_rankings/fullrankings/

Zdaj pa probejte najdit še kakšenga od teh private collegev
cool-1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
smile-1.gif

Je pa res, da je to gledano kot celotna univerza in ne kot studijski program. Npr. za racunalnistvo v mojem casu studija lahko recem, da FRI niso meli za burek proti FERI
smile-1.gif
Tudi na tekmovanjih se je poznalo.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Ce bi res zelel primerjat ti dve fakulteti, bi dejansko moral obiskovat obe. Verjamem da so nekateri predmeti boljse-kvalitetnejse predavani na eni in na drugi. Kaj je pa boljse pa je mogoce tezje presodit, ker je navsezadnje najvec odvisno od vsakega posameznika. Racunalnistvo je le se ena od smeri kjer je najvecji povdarek na samoizobrazevanju.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Ok..malce smo zašli s teme.

Recimo, da se na dobi naredi 1. stopnja po bolonjski, kar pomeni, da se lahko gre naprej na kateri koli fax v EU, je tako?

Kateri so pa potem OK, seveda študij na daljavo, da ne bo človeka sram pokazat papir? Ziher ni tole na bledu nek biser, ki mu v evropi ne bi bilo para?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Recimo, da se na dobi naredi 1. stopnja po bolonjski, kar pomeni, da se lahko gre naprej na kateri koli fax v EU, je tako?

Kateri so pa potem OK, seveda študij na daljavo, da ne bo človeka sram pokazat papir? Ziher ni tole na bledu nek biser, ki mu v evropi ne bi bilo para?

Tudi mene to zanima. Lahko pa ti iz izkusenj povem, da najvec zraven papirja steje splosen vtis/razgovor pri stranki. Potem seveda se kaksen specificen testi na podlagi katerih res ugotovijo tvoje sposobnosti in poznavanje podrocja.
Pomoje za tujino nima veze ali je DOBA/B2/FERI/FRI, vazna je samo stopnja, ki jo pridobis.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Ravno v tujini dajejo veliko veljavo na priznanost univerze.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Zgoraj sem dal link na listo top 200 in ni vrag, da če izbereš eno izmed top 50 ali top 100 te vsekakor ne bo sram pokazat tak papir. Ne ponujajo sicer vse študija na daljavo in tudi šolnine precej varirajo, vendar se da najti tudi kaj primernega.

Nazadnje urejeno:

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Mi lahko kdo razloži razliko v stopnji VSŠ študija pa starem in novem bolonjskem sistemu. Trenutno sem drugi zadnji letnik po starem sistemu. Novi prvi letniki pa že delajo po novem točkovanem bolonjskem sistemu.

Slišal sem, da se ob koncu študija stopnja razlikuje, čeprav imamo vsi naziv inženirji informatike. Kako je potem z nadaljevanjem študija?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Mislim, da se za VSŠ situacija ne spremeni dosti. Stari in novi VSŠ imata 6. stopnjo (6/2 oz. 1. bolonjska stopnja)

ravni1.jpg

Kar pa se tiče nadaljevanja po študiju pa bo kdo drug kaj več povedal.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Iz tabele vidim, da je moj program (višješolski) 6/1 stopnja medtem ko se bolonjski začnejo pri 6/2. Torej sklepam, da kljub nazivu, ki ga dobimo na koncu, to ni ista raven izobrazbe.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Hijacker pravi:
Iz tabele vidim, da je moj program (višješolski) 6/1 stopnja medtem ko se bolonjski začnejo pri 6/2. Torej sklepam, da kljub nazivu, ki ga dobimo na koncu, to ni ista raven izobrazbe.

Ti si višješolski (VŠ) , VSŠ je pa mišljen visokošolski strokovni študij, ki traja 3 leta + 1/2 leta praksa.