Huliganizem, huligani, huliganstvo

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Kaj pa BBB scena na Hrvaškem? Ali pa Torcida?

Lahko rečem, da se na to sceno precej dobro poznam. Na Hrvaškem se problem huliganizma vleče od tiste tekme s Crveno zvezdo, ki si jo že omenil. Ti dogodki so Hrvate povezali bolj kot si Slovenci lahko sploh predstavljamo. Nacionalni naboj, za katerega mi sploh ne vemo kaj je, je Hrvate, če gledamo športne uspehe, pripeljal na krov rokometne Evrope in sveta. Stavim, da bodo tudi na Euru 2008 v žogobrcu eni glavnih favoritov. Za vsaj pol uspeha, je zaslužen ta naboj.

In zdej... nekaj kar imenujemo huliganstvo. Na tekmo gre 500 BBB. Od teh 500 jih je 6 objestnih. Naredijo pizdarijo. Ko dobijo batine, postanejo objestni še drugi. V glavi se zgodi klik imenovan "Ko æe moga brata tuæ?" in evo frke. Z namenom narediti pizdarijo, se na hrvaškem vse manj hodi na tekme. Zakon so poostrili in se jim dejansko ne splača sproščati hormonov na tuji lastnini in kontramislečih ljudeh. Se pa vedno najde nekaj primitivnežev. Škoda je, da imajo BBB zaradi teh zloglasno ime in se njihovo vrhunsko navijanje in ljubezen do kluba postavljajo v drugi plan.

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ma briga mene za klinca, ki ga policaj malo po ušesih pa že cvili. Res pa je, da je treba začeti zgodaj. Mene bolj skrbijo taki 20+ letni skinheadi, ki so po možnosti še na socialni. Za take bi pa predpisal res hude pogoje. Malo sem razmišljal ... Če bom imel kdaj možnost vplivati na zakone (kot pravnik najbrž že), bi se glede huliganstva odločil za zelo represivno obliko. Na tekme ne bi smele imeti dostopa grupe več kot 10 ljudi, če pa že, bi morale biti te grupe uradno registrirane, imeli pa bi vse podatke o udeležencih. Te grupe bi po mestu spremljala policija in tudi vojska!!! Na tribunah bi strasti pomirjal s kakšnimi dimnimi bombami, vodnimi curki ipd. Kdor koli, ki bi storil kakšno nasilno dejanje, bi bil vsaj 1 noč na hladnem. (glih zdej poslušam, ko se zunaj derejo nekaj "volim dinamo") Zoperstavitev na policijo in vojsko ali celo napad bi smatral za napad na državo (ker gre pač za napad na državni organ, aparat prisile) in bi v najhujših primerih razmišljal celo o izgnanstvu. Reklamiranje huliganstva in izjave v smislu "Bad blue boysi su najbolji" bi smatral kot potencialni napad na državo in prepovedal. Tistim pa, ki bi kazniva dejanja izvajali kontinuirano, bi za vsako kaznivo dejanje pripisal višjo kaze.

Sicer izgleda vse dokaj kruto, ampak mislim, da si v teh časih takšnega vandalizma ne moremo več privoščiti. Mesto ni težko razbiti. Težje ga je potem spraviti v normalno delovanje. Za to pa je potreben zopet državni denar. Vandalizem bi torej smatral kot napad na državo, njene prebivalce in njeno legitimno oblast.

ti nimaš pojma
bonk.gif

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

poglej si ta film http://www.imdb.com/title/tt0385002/ da vidiš živlenje pravega huligana
grin1.gif

to kaj se pri nas dogaja pa kr nekaj, sej ne da podpiram huliganizem ampak ti naši wannabe hooligans, nevem kaki ljudje so to sploh z omejenim oz. neobstoječim družabnih živlenjem .. žalostno pravzaprav, mogoče bo zdravnik potrdil oz. nebo kr se boji sploh pri violah napijejo se itak vsi, eni še pa kako špuro zategnejo pol pa napaljeni do amena samo čakajo kdo jih bo grdo pogledal, medtem pa še kako pesem zapojejo
smirk-1.gif

najbol bedna mi je bla ona fora ko je kolega igral pri mariboru sicer pri mladini pa se je 10 viol na njega spravlo v enem klubu v mb
stupid-1.gif

je football factory( http://www.imdb.com/title/tt0385705/ ) ful boljši film, ki prikaže hooliganovo življenje

aja kot pravte huligani, v sloveniji imamo samo malo bolj hard ultrase, ne pa huligane

ta posnetek http://www.metacafe.com/watch/130040/hooligans/
nahrung002.gif

http://youtube.com/watch?v=S9pjGIFNYhY

to so pa italjani

http://youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

milwall-ovi(London) navijači veljajo za najbolj odtrgane

GD so zakon!!!
10.gif

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik aviator pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ma briga mene za klinca, ki ga policaj malo po ušesih pa že cvili. Res pa je, da je treba začeti zgodaj. Mene bolj skrbijo taki 20+ letni skinheadi, ki so po možnosti še na socialni. Za take bi pa predpisal res hude pogoje. Malo sem razmišljal ... Če bom imel kdaj možnost vplivati na zakone (kot pravnik najbrž že), bi se glede huliganstva odločil za zelo represivno obliko. Na tekme ne bi smele imeti dostopa grupe več kot 10 ljudi, če pa že, bi morale biti te grupe uradno registrirane, imeli pa bi vse podatke o udeležencih. Te grupe bi po mestu spremljala policija in tudi vojska!!! Na tribunah bi strasti pomirjal s kakšnimi dimnimi bombami, vodnimi curki ipd. Kdor koli, ki bi storil kakšno nasilno dejanje, bi bil vsaj 1 noč na hladnem. (glih zdej poslušam, ko se zunaj derejo nekaj "volim dinamo") Zoperstavitev na policijo in vojsko ali celo napad bi smatral za napad na državo (ker gre pač za napad na državni organ, aparat prisile) in bi v najhujših primerih razmišljal celo o izgnanstvu. Reklamiranje huliganstva in izjave v smislu "Bad blue boysi su najbolji" bi smatral kot potencialni napad na državo in prepovedal. Tistim pa, ki bi kazniva dejanja izvajali kontinuirano, bi za vsako kaznivo dejanje pripisal višjo kaze.

Sicer izgleda vse dokaj kruto, ampak mislim, da si v teh časih takšnega vandalizma ne moremo več privoščiti. Mesto ni težko razbiti. Težje ga je potem spraviti v normalno delovanje. Za to pa je potreben zopet državni denar. Vandalizem bi torej smatral kot napad na državo, njene prebivalce in njeno legitimno oblast.

ti nimaš pojma
bonk.gif

Glavno da ga imaš ti.
zmaga.gif

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik slo91 pravi:
Opažam da vas ima večina čisto napačno in konzervativno mnenje o vseh teh zadevah. Še vedno v igri sterotipi (nešolani, brezposelni, t.i. izmečki družbe), med temi ljudmi (govorim na splošno in ne zgolj za Slovenijo) so tudi pravniki, profesorji, torej tudi visoko izobraženi, ki so v življenju že nekaj dosegli, ki se vozijo tudi v Mercedezih, kot je zapisal nekdo zgoraj.

aplauz.gif

btw: škoda le da zaradi represije policije ta subkultura počasi pojenja(ne povsod)

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Z namenom narediti pizdarijo, se na hrvaškem vse manj hodi na tekme. Zakon so poostrili in se jim dejansko ne splača sproščati hormonov na tuji lastnini in kontramislečih ljudeh.

so not true,glede navijačev.Glede zakona je pa res,Maximirska severna tribuna je med najbolj snemanimi oz. nadziranimi(s strani policije) tribunami v evropi

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik nepot pravi:
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Z namenom narediti pizdarijo, se na hrvaškem vse manj hodi na tekme. Zakon so poostrili in se jim dejansko ne splača sproščati hormonov na tuji lastnini in kontramislečih ljudeh.

so not true,glede navijačev.Glede zakona je pa res,Maximirska severna tribuna je med najbolj snemanimi oz. nadziranimi(s strani policije) tribunami v evropi

Še pred nekaj leti je šlo nekaj sto ljudi z točno tem namenom na tekme. Danes je ta cifra več kot pol manjša. Čeprav med navijači v Zagrebu še vedno vlada precejšen primitizem, je tega vsako leto manj. Verjemi, iz lastnih izkušenj govorim!

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
BBB-Kohorta pred reprezentančno tekmo,gostovanje Dinamo u Šibeniku,na obeh tekmah napadi Torcide na manjše grupe BBB,največji fight u zgodovini Hrvaške scene teden dni nazaj med BBB in torcido,zaprtih 108,napaden avtobus ultrasov s strani Spličanov,........konec premirja na reprezentančnih tekma po dolgih letih (zadnje sranje med Torcido in BBB na reprezentanci v Splitu na tekmi z Dansko),uletavanje Zagrebčanov v Split brez spremstva vsak derbi razen zadnjega.........
rolleyes-1.gif
-jih ne branim,da ne bo pomote,meni je navijaška subkultura povsem jasna,samo mislim da že dolgo ni bilo tako napetih odnosov med spličani in zagrebčani

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik nepot pravi:
BBB-Kohorta pred reprezentančno tekmo,gostovanje Dinamo u Šibeniku,na obeh tekmah napadi Torcide na manjše grupe BBB,največji fight u zgodovini Hrvaške scene teden dni nazaj med BBB in torcido,zaprtih 108,napaden avtobus ultrasov s strani Spličanov,........konec premirja na reprezentančnih tekma po dolgih letih (zadnje sranje med Torcido in BBB na reprezentanci v Splitu na tekmi z Dansko),uletavanje Zagrebčanov v Split brez spremstva vsak derbi razen zadnjega.........
rolleyes-1.gif
-jih ne branim,da ne bo pomote,meni je navijaška subkultura povsem jasna,samo mislim da že dolgo ni bilo tako napetih odnosov med spličani in zagrebčani

Jah, devetnajstica Portsmoutha ima veliko pri tem
10.gif

Sicer pa sem jst mislil na ljudi, ki pridejo na tekmo in tam naredijo štalo. To ko se zmenijo in stepejo nekje na cesti pa ne vem še kje, me ne zanima. Gledam izključno tiste, ki jih zanima tudi tekanje po zelenici, ne pa tiste, ki pridejo pred stadion in tam gledajo kje jih bo kdo narobe pogledal. Oni so tisti wannabe BBB-ji in Torcidaši, ki jih zadnje čase tudi ostali člani prezirajo.

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Citat:
Uporabnik nepot pravi:
rolleyes-1.gif

10.gif

Sicer pa sem jst mislil na ljudi, ki pridejo na tekmo in tam naredijo štalo. To ko se zmenijo in stepejo nekje na cesti pa ne vem še kje, me ne zanima. Gledam izključno tiste, ki jih zanima tudi tekanje po zelenici , ne pa tiste, ki pridejo pred stadion in tam gledajo kje jih bo kdo narobe pogledal. Oni so tisti wannabe BBB-ji in Torcidaši, ki jih zadnje čase tudi ostali člani prezirajo.

Tega pa bo ravno zaradi vedno večje represije, kot je že nekdo omenil vedno manj.

Lahko malce več poveš o tej devetnajsterici iz Portsmoutha?

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Citat:
Uporabnik nepot pravi:
rolleyes-1.gif

10.gif

Sicer pa sem jst mislil na ljudi, ki pridejo na tekmo in tam naredijo štalo. To ko se zmenijo in stepejo nekje na cesti pa ne vem še kje, me ne zanima. Gledam izključno tiste, ki jih zanima tudi tekanje po zelenici, ne pa tiste, ki pridejo pred stadion in tam gledajo kje jih bo kdo narobe pogledal. Oni so tisti wannabe BBB-ji in Torcidaši, ki jih zadnje čase tudi ostali člani prezirajo.

če mene vprašaš ima Nitko bolj malo veze za slabe odnose.Včasih je bilo pač sranje na vsaki tekmi, v bivši jugi,zdej mladim manjka tega in zato se je premirje tudi končalo na reprezentanci (Agr...Boys)