Citat:
Uporabnik kolesarko pravi:
Cifre so prišle direktno iz davčnega urada v Celju, je pa tista gospa tam, ki mi je to govorila lepo pokazala koliko se spozna na stvari. Ne vem kako bi potem naj ljudje vedeli, kako najlažje (zakonito) izpeljat zadevo, če še oni tam sami ne znajo tega povedat! (ravno zaradi tega, sem tudi objavil stvar tukaj).
Recimo tako, da bi pogledali zakonodajo s tega podrocja in pravilnike, ki se nanjo nanasajo. Vse te zadeve so javno objavljene. Ti si recimo govoril o dohodnini, kaj je torej bolj logicnega kot pogledati lestvico za odmero, kjer so navedene vse olajsave ? Jaz sem vanjo pogledal, preden sem vprasal od kje te stevilke (ker sem imel v spominu, da je splosna olajsava precej visja), student pa pac ze zelo dolgo nisem in nisem mogel iz glave vedeti koliko zdaj znasa olajsava zanje. Ce meni ni pretezko pogledati za tvoje vprasanje, zakaj bi bilo potem tebi ? http://www.durs.gov.si
Citat:
Živim pri starših, to je res, ampak sta seznanjena z mojimi prihodki. V kolikor bo potrebno, se bosta olajšavi tudi odpovedala... Da pa se ji sedaj ne želita odreči je pa itak logično.... ne vem če bi se ji kdo sploh želel...
Boste izracunali kaj se najbolj splaca, to je jasno (bi bilo neumno, ce ne bi). Za moje pojme bi bilo najmanj prerekanja, ce ti kasiras svoje prihodke, sam koristis svojo olajsavo in to je to. Starsa najbrz zasluzita vec kot kot je potrebno, da imata olajsavo najnizjo, a to se ne pomeni nujno, da je najbolj ekonomicno, da imas svojo olajsavo ti (ceprav je to najbolj verjetno, ko boste vse izdatke za dohodnino sesteli). Dobrodosel v svet odraslih