Strmoglavilo letalo?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
V bližini Mengša naj bi strmoglavilo manjše letalo

Sem se ravno spraševal, zakaj gasilci letajo okoli kot sršeni.
shocked-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.708
6.475
113
SN:

Po naših neuradnih podatkih naj bi manjše letalo strmoglavilo na območju vasi Topole, ki leži med Mengšem in Brnikom.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Sicer ni Mengeš ampak mogoče je letalo s teroristi zalutalo v Šiško in strmoglavilo v tole stavbo
confused-1.gif

2344284-IMG_1539.JPG

Priponke

• 2344284-IMG_1539.JPG
    2344284-IMG_1539.JPG
    121,7 KB · Ogledi: 197

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.810
561
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Letalo in pilota našli. Pilot mrtev. Je šel pa pristajat na Brnik.
Ja,pristal pa je prjatlu skor na bajto....
crazy1.gif
iskalo pa ga jje preko 150 gasilcev . A ni mogel prjatu poklicat gasilce pa reči da ga ima na dvorišču.

A veš koliko je gozda tam! Če so šli po 1m narazen (računaj da je bila noč in megla) jih je hitro tudi 150 malo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Nisem ciljal na to. (vem koliko je gozda)
ciljal sem na Carjevo objavo (medtem ko sem ga gledal na tv
evil.gif
), ko je napisal da je padel skoraj na sterho prijatelja... če bi meni padel na dvorišče, bi obvestil 112.

Nazadnje urejeno:

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Je bila megla včeraj ob tej uri v teh koncih, tako da....

Pa super icing pogoji. Zaledenitev kril je velik problem pri teh malih letalih, ker nimajo de-icing sistema, ki bi ga lahko uporabili med letom.
Glede na pogoje je očitno pristajal po ILS zato tudi let nad Mengšom. Na poročilih je en ata povedal, da je bilo slišati letalo kot da bi izvajal lupinge ali ostre zavoje, motor se je pa slišalo ves čas. Ta izjava bi sovpadala s primerom izgube vzgona.
Vse skupaj je to mogoče ena grda tragedija z grdimi okoliščinami.

@VanZ: kakšna je verjetnost, da je npr. pilot hotel pristajat na LOWK pa so mu zaradi slabih pogojev (megla?) predlagali alternativno letališče, ki je pa bilo mogoče LJLJ (kjer je bila mogoče manj gosta megla)?
Je tak scenarij možen, ali pa bi ga kontrolor raje preusmerili kam drugam znotraj Avstrije?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
V bistvu je zelo nizko preletel njihovo hišo in strmoglavil cca. 400-500 metrov stran. Moški na posnetku pop-tv je njegov oče, ki je tudi gasilec, dobil je poziv preko pagerja in je gasilce tudi obvestil o približni lokaciji strmoglavljenja. Je pa gozd v tem delu zelo poraščen in strm, tako da je bilo iskanje kljub poznavanju terena zelo težko, sploh ker je bila še tema in megla.
Hanzi, a sem bil lep po tv?
rolleyes-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

@VanZ: kakšna je verjetnost, da je npr. pilot hotel pristajat na LOWK pa so mu zaradi slabih pogojev (megla?) predlagali alternativno letališče, ki je pa bilo mogoče LJLJ (kjer je bila mogoče manj gosta megla)?
Je tak scenarij možen, ali pa bi ga kontrolor raje preusmerili kam drugam znotraj Avstrije?

ti bom jz odgovoril.
ko je pilot oddajal flight plan - načrt poleta, je v njem moral napisati vsaj eno alternativno letališče. Glede na to da je bil Brnik njegovo namembno letališče, je poleg njega imel še eno letališče za alternacijo. katero ne vemo.
kontrolor lahko oz. mora povedati kakšno vreme je na letališču, potem se pilot odloči ali bo nadaljeval ali šel na alternacijo. kontrolor mu lahko predlaga oz. pove, kakšno vreme je na sosednjih letališčih, vendar zadnja odločitev je vedno odločitev pilota. vedno.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

ti bom jz odgovoril.
ko je pilot oddajal flight plan - načrt poleta, je v njem moral napisati vsaj eno alternativno letališče. Glede na to da je bil Brnik njegovo namembno letališče, je poleg njega imel še eno letališče za alternacijo. katero ne vemo.
kontrolor lahko oz. mora povedati kakšno vreme je na letališču, potem se pilot odloči ali bo nadaljeval ali šel na alternacijo. kontrolor mu lahko predlaga oz. pove, kakšno vreme je na sosednjih letališčih, vendar zadnja odločitev je vedno odločitev pilota. vedno.

Sej nekaj ppl "osnov" imam tut sam. Ti si mi odgovoril nekaj drugega.

Jaz sumim da je bil destination airport lowk, alternativno pa ljlj.
Ker je pilot mogoce ugotovil da je vreme v lowk preslabo se je odlocil za alternacijo (ki je pa bilo prav tako v neki cudni megli) in je pac izbral boljso (izmed slabih) opcij. Lahko da so bili povsod slabi pogoji razen kje na obali do kamor pa ni imel goriva (alternacija + 45min)

Ker meni je cudno da bi avstrijec v tako slabih pogojih s psom v letalu silil v Slovenijo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
nekam velik teh aviončkov zadnje čase dol pada v sloveniji... hmm...

pa so rekl da so droidi nevarni

poglej koliko jih dnevno gre skozi,pa potem pomisli če je to res veliko