No, to pa je namenjeno tebi in vsem ki jim ni jasna najbolj enostavna zadeva:Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi: To ni namenjeno samo tebi, ampak vsem apologetom morilcev (Ibiza, BuDi, rajko..).
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
No, to pa je namenjeno tebi in vsem ki jim ni jasna najbolj enostavna zadeva:Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi: To ni namenjeno samo tebi, ampak vsem apologetom morilcev (Ibiza, BuDi, rajko..).
Imam občutek, da sploh nisi razumel, kaj sem zapisal, pa vendar:
Moja meja se konča tam, kjer se prične tvoja.
Pa sploh ne zagovarjam nobenega ubijanja, kar mi (nam) poskušaš pripisati, celo več, sem odločen nasprotnik vseh nasilnih oblik reševanja sporov.
Kaj koga žali in kaj ne, pa je jasno že nekaj desetletij, če ne stoletij.
P.S.: če bi pred nekaj desetletji po Ižanskih oštarijah vpil, "če je kdo videl kje kakšnega Turka" in bi me potem za kakšnim vogalom vrli Ižanci 'preladali' do nezavesti, ali pa celo malo 'pofoučkali', kdo bi bil kriv? Ižanci, ker niso razumeli šale, ali jaz, ki sem vedel kaj me čaka?
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Kot je nekdo napisal v komentarjih:
Citat:
Objavite židovsko satiro, če lahko? Biste videli svobodo in demokracijo?
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Nekdo meša mamo in vero. Tipično in ravno to je generalni problem verskih fanatikov.
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
samo niger lahko reče nigru niger...(pedru [cenzura]), po verstvih pa lahko vsi serjejejo v imenu satire
Ja, tako nekako. Ampak, čemu primerjava nigra/pedra (predstavljaj si oboje v eni osebi) in Boga? Boga ni. V tem je bistvo v pojmovanju ali gre za žalitev ali ne. Ker pa se Boga prostituira s strani verskih organizacij/držav, ne vidim razloga, zakaj ga ne bi smel nek cajtng vzeti v obravnavo in prikazati skozi satirično oko. Satira ni nek skret papir ampak se od nekdaj uporablja za poudarek neke lastnosti (inštitucije, države, cerkve, javne osebe,...) na bolj ali manj duhovit način, z namenom (pomembno!) na stvari opozoriti (v manj kritični družbi) in jih izboljšati. Kako zelo duhovito je na koncu vse skupaj, sploh ni faktor.
Če pa si ti limited in jemlješ satiro nekega fiktivnega pojma, kot osebno žalitev, imaš resen problem. Da pa greš s kalašnikom še en điro po redakciji, pa ne vem...
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zaradi slik, karikatur, zažiganja verskih simbolov, zastav ali žalitev nasplošno se ne ubija. Res pa tisti kateri zažigajo križe, svete knjige, se posmehujejo in žalijo določena čustva niso diht, ampak zaradi tega se ne UBIJA!
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Pa sploh ne zagovarjam nobenega ubijanja, kar mi (nam) poskušaš pripisati, celo več, sem odločen nasprotnik vseh nasilnih oblik reševanja sporov.
P.S.: če bi pred nekaj desetletji po Ižanskih oštarijah vpil, "če je kdo videl kje kakšnega Turka" in bi me potem za kakšnim vogalom vrli Ižanci 'preladali' do nezavesti, ali pa celo malo 'pofoučkali', kdo bi bil kriv? Ižanci, ker niso razumeli šale, ali jaz, ki sem vedel kaj me čaka?
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Tko odreagira samo kak zemo...njim se ne sme dirat rodbine nit slučajno
Vsi pozabljate na to da nam hocjo neki priseljenci diktirat svoj nacin zivljenja
In to je to proti cemur se (mormo) borimo...in kjer NE smemo pokleknt...
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zaradi slik, karikatur, zažiganja verskih simbolov, zastav ali žalitev nasplošno se ne ubija. Res pa tisti kateri zažigajo križe, svete knjige, se posmehujejo in žalijo določena čustva niso diht, ampak zaradi tega se ne UBIJA!
Ali pa niso diht tisti, ki verjamejo v pravljična bitja in posiljujejo vse ostale s svojo vero, postavljajo cerkve, križe in podobno. Kakor se vzame.
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
ok, zmote.... pa probaj narisat satiro kako romi kradejo ali se poročajo z mladoletnicami... ali je to tudi naravna lastnost človeka? ali je samo nesramno posploševanje kot v satiri Charlieja?
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Oprosti, ampak potem ti nisi diht....Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kar po tvoje pomeni, da se "pod določenimi pogoji" lahko ubija? Tako množino, ker je prav - ker je ogroženo xxxxxCitat:
Uporabnik Car pravi:
Oprosti, ampak potem ti nisi diht....Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kje si pa to razbral?Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Potem si ti za ubijanje?