Streljanje v Parizu

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.008
6.232
113
blizu močvirne prestolnice
Zaradi slik, karikatur, zažiganja verskih simbolov, zastav ali žalitev nasplošno se ne ubija. Res pa tisti kateri zažigajo križe, svete knjige, se posmehujejo in žalijo določena čustva niso diht, ampak zaradi tega se ne UBIJA!

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi: To ni namenjeno samo tebi, ampak vsem apologetom morilcev (Ibiza, BuDi, rajko..).
No, to pa je namenjeno tebi in vsem ki jim ni jasna najbolj enostavna zadeva:
Imam občutek, da sploh nisi razumel, kaj sem zapisal, pa vendar:

Moja meja se konča tam, kjer se prične tvoja.

Pa sploh ne zagovarjam nobenega ubijanja, kar mi (nam) poskušaš pripisati, celo več, sem odločen nasprotnik vseh nasilnih oblik reševanja sporov.
Kaj koga žali in kaj ne, pa je jasno že nekaj desetletij, če ne stoletij.

P.S.: če bi pred nekaj desetletji po Ižanskih oštarijah vpil, "če je kdo videl kje kakšnega Turka" in bi me potem za kakšnim vogalom vrli Ižanci 'preladali' do nezavesti, ali pa celo malo 'pofoučkali', kdo bi bil kriv? Ižanci, ker niso razumeli šale, ali jaz, ki sem vedel kaj me čaka?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi: To ni namenjeno samo tebi, ampak vsem apologetom morilcev (Ibiza, BuDi, rajko..).

Pa sploh ne zagovarjam nobenega ubijanja, kar mi (nam) poskušaš pripisati, celo več, sem odločen nasprotnik vseh nasilnih oblik reševanja sporov.

P.S.: če bi pred nekaj desetletji po Ižanskih oštarijah vpil, "če je kdo videl kje kakšnega Turka" in bi me potem za kakšnim vogalom vrli Ižanci 'preladali' do nezavesti, ali pa celo malo 'pofoučkali', kdo bi bil kriv? Ižanci, ker niso razumeli šale, ali jaz, ki sem vedel kaj me čaka?

Ižanci, seveda. Če tega ne razumeš, je nekaj hudo narobe.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Kot je nekdo napisal v komentarjih:

Citat:
Objavite židovsko satiro, če lahko? Biste videli svobodo in demokracijo?

Charlie Hebdo objavlja tudi židovsko satiro.

Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Nekdo meša mamo in vero. Tipično in ravno to je generalni problem verskih fanatikov.

zmaga.gif

Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
samo niger lahko reče nigru niger...(pedru [cenzura]), po verstvih pa lahko vsi serjejejo v imenu satire

Ja, tako nekako. Ampak, čemu primerjava nigra/pedra (predstavljaj si oboje v eni osebi) in Boga? Boga ni. V tem je bistvo v pojmovanju ali gre za žalitev ali ne. Ker pa se Boga prostituira s strani verskih organizacij/držav, ne vidim razloga, zakaj ga ne bi smel nek cajtng vzeti v obravnavo in prikazati skozi satirično oko. Satira ni nek skret papir ampak se od nekdaj uporablja za poudarek neke lastnosti (inštitucije, države, cerkve, javne osebe,...) na bolj ali manj duhovit način, z namenom (pomembno!) na stvari opozoriti (v manj kritični družbi) in jih izboljšati. Kako zelo duhovito je na koncu vse skupaj, sploh ni faktor.

Če pa si ti limited in jemlješ satiro nekega fiktivnega pojma, kot osebno žalitev, imaš resen problem. Da pa greš s kalašnikom še en điro po redakciji, pa ne vem...

zmaga.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zaradi slik, karikatur, zažiganja verskih simbolov, zastav ali žalitev nasplošno se ne ubija. Res pa tisti kateri zažigajo križe, svete knjige, se posmehujejo in žalijo določena čustva niso diht, ampak zaradi tega se ne UBIJA!

Ali pa niso diht tisti, ki verjamejo v pravljična bitja in posiljujejo vse ostale s svojo vero, postavljajo cerkve, križe in podobno. Kakor se vzame.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:

Tudi žensko, ki posilijo, je sama kriva, ker je pač lepa.
zmaga.gif

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Krivda je deljena. Koliko procentov je na kateri strani je pa stvar osebne presoje.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Tko odreagira samo kak zemo...njim se ne sme dirat rodbine nit slučajno
smile-1.gif

Vsi pozabljate na to da nam hocjo neki priseljenci diktirat svoj nacin zivljenja
ne-ne-1.gif

In to je to proti cemur se (mormo) borimo...in kjer NE smemo pokleknt...

Prepozno..prepozno..Evropa je velikodušno sprejemala priseljence, ker je rabila poceni delovno silo..

Evropo tepe požrešnost in kolonijalna zgodovina...Francija je zdaj tudi islamska dežela. Evropa pripada tudi muslimanom..S tem se je treba sprijazniti..

8888

8. jul 2010
34.008
6.232
113
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

Ali pa niso diht tisti, ki verjamejo v pravljična bitja in posiljujejo vse ostale s svojo vero, postavljajo cerkve, križe in podobno. Kakor se vzame.

To ni res, obstaja Jezus Kristus, mohamed..tako da diht niso tisti kateri žalijo ampak vseno se zaradi tega ne ubija.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
ok, zmote.... pa probaj narisat satiro kako romi kradejo ali se poročajo z mladoletnicami... ali je to tudi naravna lastnost človeka? ali je samo nesramno posploševanje kot v satiri Charlieja?

Ne morem, ker ne znam risat in ker nisem karikaturist.
Pa bi rad - vendar mi v Sloveniji noben medij v navalu politične korektnosti in samocenzure tega ne bo objavil, ker se pri nas svoboda medijev razume zelo omejeno...

Je pa simptomatično, da obsojaš posploševalno satiro Charliea - in hkrati nalepiš posploševalno karikaturo:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:

In ni potrebno, da mi je Charlijeva satira všeč, še strinjati se mi ni treba z njo - pravzaprav gre po mojem mnenju tudi čez mero dobrega okusa (še posebej, kadar žali moja katoliška verska čustva
cry12bpy.gif
)

pa vendar se nikoli in nikdar ne bom z nikomur strinjal, da je za izraženo mnenje, usmeritev, raso... dopustna smrtna kazen.

Tako kot se ne strinjam s slovenskimi povojnimi poboji*, nacističnem in stalinističnem "čiščenjem" Judov, Srebrenico... tako se ne bom nikoli strinjal z dejanji norce, ki želijo omejiti mojo svobodo...

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:

Ne razumeš.

Nekoč bo nekdo določil, da opazovanje ptičev žali njegova verska čustva. Se boš takrat uklonil in pospravil daljnogled - ker je meje tvoje svobode pravkar omejil oborožen norec?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Oprosti, ampak potem ti nisi diht....
crazy1.gif

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Oprosti, ampak potem ti nisi diht....
crazy1.gif
Kar po tvoje pomeni, da se "pod določenimi pogoji" lahko ubija? Tako množino, ker je prav - ker je ogroženo xxxxx
Za xxxxx vstavi poljubno (islam, tekovine revolucije, srbstvo, čistost arijske rase....)

Nazadnje urejeno:

8888

8. jul 2010
34.008
6.232
113
Saj si ti tako napisal, sam sem napisal da se zaradi tega ne ubija, res pa pisci oziroma zažigalci niso diht, ampak zaradi tega si ne zaslužijo niti tepež niti smrt. Saj jih narava že tako tepe!