Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kje tocno sem podpiral ubijanje zaradi risbe? Kje tocno sem rekel da je to normalno?
O.K. potem sem pa očitno narobe razumel tvoje poste. Torej po novem praviš, da risanje karikatur ni nič hudega in za tista dva izmečka, ki sta pobijala ljudi zaradi tega ni popolnoma nobenega opravičila?
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
kateri je drugi ekstrem v tem primeru? karikaturist je ekstremist?
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
kateri je drugi ekstrem v tem primeru? karikaturist je ekstremist?
karikaturist je in po definiciji mora biti ekstremist... pri komentiranju druzbenih pojavov gre v ekstreme...
bistvo je pa da seveda pri tem tudi kreativen&duhovit&...... oni so bili pa samo ekstremisti
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Pa bi lahko trdili, da zamaskirana tupoglavca in njuna "vjerska zajednica" nimajo NOBENEGA smisla za (h)umor?
Citat:
Ker, če nekaj ni smešno/duhovito, se ne smejiš. Stvar je tako banalna, da se že težko razume.
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Jokes don't kill people.
Muslims who are offended by jokes kill people.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Ker, če nekaj ni smešno/duhovito, se ne smejiš. Stvar je tako banalna, da se že težko razume.
stvar niti priblizno ni banalna in je malce globja od tega ali je nekaj smesno ali ne....
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Nihce nima pravice zaliti po defaultu, nihce nima pravice ubijati po defaultu.
Pri islamu je religija zelo zlizana z državo, kar pomeni da ne gre več za osebno zadevo, temveč ti država predpisuje, kako sem moraš obnašati (oblačiti, s kom družiti) v imenu vere.Citat:
Vera je zasebna zadeva. Ravno to prostituiranje vere (pardon, predstavnikov verskih skupnosti) v civilni družbi (institutionalizacija itd.), kaže, vso patetiko in perverznost vere, kot orodja za pridobivanje koristi (denar, moč,...). Kaže tudi neverjetno omejenost ljudi, ki jim tu, na forumu, zaničevalno in pogosto upravičeno, rečemo ovce. Kaže tudi na izprijenost tistih, ki vero prakticirajo in tudi množično novačijo člane, ki so pogosto z roba družbe, iščejo pripadnost, ljubezen in podobne povsem osnovne stimulanse, ki jih niso bili deležni s strani staršev.