Streljanje in eksplozije v središču Pariza -répété

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
a pri nabavi orožja, kaj pomaga informacija, da sem bil v vojski leta 1998? 2000 so nabor potem ukinili.
v bistvu pomaga. ker če bi šel civilno služenje potem ne moreš dobiti orožnega lista. za tiste po letu 2000 pa itak ni več pomembno.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Kdor ima orožje je statistično dokazano,da bo ustreljen veliko prej kot nekdo ki ga ne poseduje ! Lahko bo z drugega ali pa svojega orožja ! Si predstavljate da bi v vsaki bajti imeli pištolo pa v vsaki drugi enga pijanca pa v tretji idiota!? Če se komu raztrga bo nekoga užgal po betici in tako se zaključi! V drugem primeru pa bosta oba šla v krtovo deželo.
Absolutno sem za vojaško varovanje,vendar pa je za mene civilen človek ki si kupi orožje en navaden kujčevi bedak ! Če nekdo misli,da samo da ga ima bo varen,se prekleto moti! Takoj ko jo uporabiš lahko nekoga ubiješ ! Da pa bo prišel nekdo v bajto in ti grozil z pištolo je pa k sreči neglede na udor ilegalcev zelo zelo mala verjetnost !

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Kaj se je zgodilo s sodobnimi teroristi? Nekdaj so napadali odločevalce, politike. Danes pa udarijo kar nekje, kjer je pač najlažje.
Mislim, da gre zato, da ni več velikih (tudi zmešanih) umov zadaj. Gre za bolj razpršeno delovanje in to bo čedalje težje nadzirati ter preprečevati. Ni dovolj odkrivati orožje. Če vstopi v vrtec bedak z nožem ali golimi rokami, bo katastrofa.
Medijsko poročanje o terorizmu pa priliva olja na ogenj. Duševno motene osebnosti so živele nekoč in sedaj. Verjetno pa se nekoč taki niso mogli povezati v skupino in ob življenje je bil samo kak sosed, ki mu je dvignil pritisk.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
DRŽAVA OROŽJE NA 100 PREBIVALCEV
ZDA 89
Švica 46
Finska 45
Ciper 36
Švedska 32
Francija 31
Avstrija 30
Nemčija 30
Grčija 23
Hrvaška 22
Severna Irska 22
Latvija 19
Belgija 17
Češka 16
Luksemburg 15
Slovenija 14
Danska 12
Italija 12
Malta 12
Španija 10
Estonija 9
Irska 9
Portugalska 9
Slovaška 8
Madžarska 6
England & Wales 6
Škotska 6
Nizozemska 4
Litva 1
Poljska 1
Romunia 1

Švicarji so me pa razočarali!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Motikca.......hmmmm kaj pa cepin? Je bil kar popularn včas
tongue-1.gif

hysterical-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.009
5.634
113
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Kdor ima orožje je statistično dokazano,da bo ustreljen veliko prej kot nekdo ki ga ne poseduje ! Lahko bo z drugega ali pa svojega orožja ! Si predstavljate da bi v vsaki bajti imeli pištolo pa v vsaki drugi enga pijanca pa v tretji idiota!? Če se komu raztrga bo nekoga užgal po betici in tako se zaključi! V drugem primeru pa bosta oba šla v krtovo deželo.
Absolutno sem za vojaško varovanje,vendar pa je za mene civilen človek ki si kupi orožje en navaden kujčevi bedak ! Če nekdo misli,da samo da ga ima bo varen,se prekleto moti! Takoj ko jo uporabiš lahko nekoga ubiješ ! Da pa bo prišel nekdo v bajto in ti grozil z pištolo je pa k sreči neglede na udor ilegalcev zelo zelo mala verjetnost !

Rahlo dvomim...poglej statistiko umorov z legalnim vs nelegalnim kosom orozja v sloveniji...bos presenecen!

Tko da sam mislim da bi morala bit pridobitev oroznega lista pri nas bolj preprosta in manj stigmatizirana...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.009
5.634
113
Mislil sem bolj v smislu....

Bolj jasne/dostopne postopke pridobitve

Obcine da standardizieajo postopke...ne da na eni dobis v enem tednu....na drugi te pa pustijo brez odgovora po par tednov...

Tete na okencih si vsaka po svoje razlagajo clene ZORO....

Zdravnik v X obcini je 75eur...v Y pa 150eur

itd itd...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kot sem že dejal, pospraviti s kruco za šijak, kot podgane!
10.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Še to: džamija v Ljubljani ne sme stati. Čisto enostaven kontraukrep.
Če se da skenslati gradbeno dovoljenje za asfaltno bazo (na Planini pri Sevnici), se da tudi to neumnost!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.274
6.102
113
Ko je Slovenija postala samostojna, so imeli rezervisti orožje (Kalašnikov) hranjeno doma. Potem sta ga dva uporabila v družinskih sporih in so ga pobrali.

Hramba je problematična, par tednov nazaj so Janševim sosedom ukradli orožje.

Trump je sicer včeraj izjavil, da bi se v Parizu drugače končalo, če bi bili ljudje oboroženi. Z orožjem na koncert ali nogometno tekmo?
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Če imaš orožje v posesti, se ga moraš sam najbolj bati.
tongue-1.gif

Kdo pa misliš, da so tisti "največji heroji iz vojne? To so ljudje brez predsodkov, brez zavor. Pa vendarle, ko je vojne konec, jih je vedno dohitela slaba vest. Sem poznal nekoč enega takšnega, ni bil uravnovešen, definitivno. Šele ko je umrl, se je olajšal.

Orožje je zlo, bati se ga je treba. Trump je pa bizon, čeprav ima mojo sosedo za ženo! Misli da je John Wajn, za politične točke.
rolleyes-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
v Sloveniji bo bolj problematična sama uporaba orožja, ker imamo tak blesav pravni sistem, da je napadalec bolj zaščiten kot pa žrtev. Tako ti bo lahko nek cigo prišel na dvorišče, ti uničeval lastnino, ti pred očmi fental psa, ti ga boš pa lahko samo gledal, ustreliti ga ne boš smel. Če ga pa počiš, boš pa občutil poštenost in učinkovitost našega pravnega sistema.

To bo največji problem. Zato nakup orožja skoraj da ni smiseln razen, če bomo prešli na obsedeno stanje v državi (to je pa nekaj drugega).

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Še to: džamija v Ljubljani ne sme stati. Čisto enostaven kontraukrep.
Če se da skenslati gradbeno dovoljenje za asfaltno bazo (na Planini pri Sevnici), se da tudi to neumnost!

Džamije ne sme biti v Sloveniji.

Poleg tega pa pričakuje racije po islamskih četrteh po Sloveniji.

Tam je polno orožja, sem prepričan.