Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Mene pa zanima če obstaja kaka lestvica za stopnjo zadrogiranosti in s tem posledično kazni.
Tako kot ni vseeno če spiješ en pir po moje tudi ni vseeno če skadiš en đoint ali se pikneš v žilo.
Al velja samo da si pod vplivom droge in basta?
Ena tista potička 100g iz Hoverja je čisto dost. Jeszt sm pojedu tri v dveh dneh.Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Koliko je to ene par makovk? 2, 10 ali 100?
Citat:
Uporabnik Paco pravi:
jao. Pa kaj res ne znajo s kakimi testi ugotoviti razliko med eno fakin potico in heroinom ?
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
..... še vedno ne vemo kak je s kaznimi
Citat:
(1) Voznik ne sme voziti vozila v cestnem prometu niti ga za eti voziti, e je pod vplivom
mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost
za vožnjo.....
....(2) Pod vplivom snovi iz prejšnjega odstavka je voznik, u itelj vožnje oziroma
spremljevalec, pri katerem se s posebnimi sredstvi, napravami ali s strokovnim pregledom
ugotovi prisotnost takih snovi v organizmu.
Citat:
problem je, ker so testi preveč občutljivi, in pokaže prisotnost mamil (že pri makovkah ali tedne po skajenem jointu) , čeprev že zdavnaj nisi več zadet .
policaj mora imeti utemeljen razlog že tudi za čisto navadno ustavitev. (kontrolo prometa). Ampak se na to vsi po vrsti požvižgajo. Že letos sem dvakrat pihal 0,0 promil. ustavil me je pa čist brez vsakega vzroka ... no enkrat je bla pozna ura, drugič pa še diskoteka v bližini (pa nisem šel iz diskoteke). Še nekajkrat pa sem bil zaustavljen kar tako za nič. In jo tud odnesel brez kazni.Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
problem je, ker so testi preveč občutljivi, in pokaže prisotnost mamil (že pri makovkah ali tedne po skajenem jointu) , čeprev že zdavnaj nisi več zadet .
Točno tako. Ampak policaj mora imeti najprej utemeljen razlog, zakaj bi te poslal na test in izgledati moraš pošteno zadet za take podvige. Pa še zenice ti 100% prej prekontrolira, tako da je pomoje razlog za preplah odveč.
Sicer pa ... Če so v parlamentu ugotovili, katere droge so nekateri poslanci uživali, potem ni vrag, da bodo tudi policaji to nekako pogruntali.
Konec koncu ti pa še vedno ostane pogovor s sodnikom v smislu:"Bil sem med vikendom v sobi, kjer so kolegi kadili ...".
lp
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Pojma nimam kako je, če rečeš, da se ne moreš uscat. Ampak ti garantiram, da se boš uscal, če ti bodo dali za spit kake tri litre vode in ti potem dali par uric za razmislek
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ne razumem, zakaj bi bilo treba to ugotavljati. V makovki so opijati in test zazna prisotnost le teh v tvojem organizmu.Citat:
Uporabnik Paco pravi:
jao. Pa kaj res ne znajo s kakimi testi ugotoviti razliko med eno fakin potico in heroinom ?
In če so te snovi v organizmu, pomeni da so refleksi slabši... tako kot pri alkoholu.
Potem bi se kakšen džanki pritožil, zakaj on ne sme imeti enakih snovi v telesu kot tisti ki je makovke.
Citat:
Uporabnik Paco pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ne razumem, zakaj bi bilo treba to ugotavljati. V makovki so opijati in test zazna prisotnost le teh v tvojem organizmu.Citat:
Uporabnik Paco pravi:
In če so te snovi v organizmu, pomeni da so refleksi slabši... tako kot pri alkoholu.
Potem bi se kakšen džanki pritožil, zakaj on ne sme imeti enakih snovi v telesu kot tisti ki je makovke.
Emm ti ne boš popolnoma nič zadet od semen maka kot tudi ne boš imel slabših refleksov. To, da se zazna določena prisotnost v krvi NE pomeni, da si zadet. Kakor tudi nisi zadet dva tedna po kajenju trave vendar bo test še vedno pozitiven. Edin način, da si zadet od makovih semen je čaj za kar pa rabiš ravno pol tone semen