Citat:
Uporabnik Matrix pravi:
Grem z žensko, spima v hotelu. Se splača it recimo še Uppsalo pogledat?
Poglej si za začetek tale link in si izberi sebi najboljše
Stokholm uradna spletna stran
OK, takole malo iz glave in tisto najpomembnejše bi se glasilo (ne vem koliko dni boš tam). Do zdaj sem bil ca 4x in je za moje osebne pojme najlepše mesto Evrope, Ljubljana se skrije, čeprav nekdo trdi, da je najlepše mesto Sveta.
Jaz bi začel z Gamla Stanom, to je stari del centra in je meni eno izmed najlepših starih delov v Evropi, ogromno lepe arhitekture. Zelo lepo izpade ponoči. Sploh v predbožičnem času.
Če sta ljubitelja živali potem je Skansen prava zadeva za vaju, sicer ne vem koliko bo kaj živali, ker je tudi njim mraz in se skrivajo po svojih utah, je pa že sama narava, ki jih obkroža nekaj zelo lepega pa tudi kakšen lep razgled sem vama bo odprl na Stokholm in njegove lepote.
Nekdo ti je svetoval Archiepelago, kar ti jaz odsvetujem sredi zime pa tudi nič posebnega ni, vsaj meni teli otočki sredi morja niso nič posebnega. Velika verjetnost je, da bo morje dokaj zamrznjeno in turistične ladjice ne bodo plule, plujejo samo večje ladje pa še te lahko obstanejo, če so temperature res nizke.
Stadshuset (mestna hiša), nahaja se na vzhodni strani Kungsholmen otoka, ponuja visok stolp s super razgledom na Stockholm.
Če si Viking zadeve in njihova prevozna sredstsva ter za pogledat čudo sveta, ko so v mulju našli zelo dobro ohranjeno ladjo, potem ti svetujem Vaasa muzej.
To je tako na hitro, najbolje je, da se prepustiš in grež za nosom
Hrana je tako, veliko fastfooda, imaš njihovo verigo hitro prehrane (max hamburgers), ki je meni boljša od McDonaldsa, vendar slabša od Burger Kinga in Hesburgerja, ki je Finski in ga ne boš našel na Švedskem. Imaš pa veliko restavracij, ki so del kakšne svetovne verige (sej več Hard Rock Caffe) itd., tam lahko ješ za spodoben denar, predvsem pa solidno, včasih tudi zelo dobro.
Cene so naše plus 20 odstotkov v trgovini, zunaj več (restavracija, pijača, klubi in nočno življenje). Je pa res, da je tam Švedska krona in je vse skupaj znosnejše.
Nakopvalni užitek je izjemen za ženske, malo morje H&M trgovin in ostalih cunjic, meni najbolj všečne trgovine so z inovativnim oblikovanje. Na glavni podzemni postaji imaš v smeri izhoda v mesto eno odlično trgovino mladih oblikovalcev, ki na inovativen način izumljajo zadeve, ki so namenjene za dnevno uporabo. Drugače tudi super ideje za novo letna darila.
Meni najbljubša veleblagovnica Ahlens City, old school varinata na nivoju, veliko izdelkov iz Danske in oblikovnih inovativnosti. Drugače pa klikni sem in si izberi sebi ustrezno
Hajmo u shopping
Premikaš se s podzemno, ki je dorbo organizirana in dobro razvejana, predvsem pa čista in varna. Najceneje boš prišel s kakšno kombinacijo Stokholm card, sem že malo pozabil, pozanimaj se, imaš pa tudi večdnevne vozovnice samo za podzemno, ker Stokholm kartica je kombinacija za muzeje, kot vedno pač.
Spanje sicer ne vem kje maš urejeno, bližje je centru, dražje je, za malo bolj solidno spanje računja 50 eur po glavi, minimalno pa sem najbrž še premalo napisal glede na to, da greš tja med novim letom.
Drugače pa meni najljubša zadeva je ta, da si vzamem rent a car, in sicer Smarta, ki je mali in okreten. Si mobilen in veliko si lahko ogledaš, poleti mi pa sede skuter in čoln.
Če je pa kaj nejasnega pa vprašaj. Evo, ena sličica, ker sem jo ravno imel na računalniku