Rekel si, da javni uslužbenec ne plača davka. On ga plača, res pa je, da gre iz levga v desnga.Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Kaj pa plačuje? Je policajeva ura kaj manj vredna od tvoje??!
Termina "fiskalno mešanje" se nisem jaz spomnil. Je pa to samo jalovo vrtenje denarja nakoli brez efekta. Podobno kot pri tovornjakih teža kamiona in prikolice...kupec pa plača le neto prepejano težo tovora, za težo kamiona ga baš boli ONE. Podobno je jalov tok v elektrotehniki.
Vaš kaj...javnemu sektorju se jebe za razliko Bruto/netto, ker bruto plače dejansko ne izpačuje.
Podjetja pa morajo za vsako neto plačo državi odvesti bruto znesek...Čene so takoj blokade (razen za posvečence)...z vezami pri vrhu Javnega sektorja...to je v vladi in okolici.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
...ksz
Ste tole že pozabili?
.
Jani Pavec je dal pred dnevi izjavo za nacionalno televizijo. Šef Atomik Harmonikov pa je bil povsem zgrožen nad trošenjem javnega denarja nacionalne televizije - za eno izjavo so k njemu namreč poslali kar 8 ljudi:
Ojojojjjj...ravnokar so bili pri meni doma ekipa RTV SLO, ker so snemali intervju z menoj za nek dokumentarec o slovenski glasbi....jao meni....8 oseb je prišlo, da so posneli neko izjavo...sej to ni res:
- novinar (Miha Šalehar)
- režiser
- snemalec
- lučkar (ki je postavil celo eno luč)
- tonski mojster (ki mi je pripel mikrofon na srajco)
- asistent kamere (ki je celo snemalcu postavil stojalo)
- maskerka
- voznik kombija (da so ga drugi lahko zvrnili glažek domačega)
Joj RTV SLOVENIJA, kam gre ves denar!!!
Vse to bi z lahkoto opravili trije ljudje!!!
.
In tako je v celotnem JS.
Zakaj bi pa sploh bilo kaj drugače.
V vsakem primeru je plača redno vsak mesec. Zakaj bi se krega'l in naprezal, če smo pa lahko vsi frendi.
Še kakšna sindikalna pijanka, pa kakšen biznis zrihtamo za frenda, da še kaj zraven kapne, pa je. Kwa čš sploh bolš'ga.
Jupiiisvet je lep, zaposleni v realnem sektorju pa nas plačujte in drž'te gob'ce.
Tako je to.
To je točno tisto, kot sem zadnjič tule predstavljal, kako so telekomovci pri meni montirali optiko. 5 ekip si je podajalo kljuko 14 dni, vsakič po dva človeka, tazadnji ki je pa prinesel boxe in jih z ampenolom priklopil na modeme, je bil pa sam. Pa je zraven porabil kaki 2 uri na telefonu (mobiju), da so mu na daljavo razložili kaj naj sploh naredi.
Tisto kar bi v normalnem svetu naredila dva v enem šihtu, so ti packali 14 dni!
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Jajca.
MDT&T ima čakalno dobo okrog 14 dni. Iz prve roke.
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Jajca.
Za njih in tiste s Ptuja mi je ortoped rekel da njihovih slik ne rabim nosit.
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi: Bele plombe so verjetno NADSTANRAD samo še v Sloveniji. V nemčiji npr. drugih ne poznajo. Da ne govoim, da v Ljubljani ne moreš dobiti zobarja, ki dela na napotnico, razen seveda, če za vsako zadevo čakah XY mesecev.
Zobar ,ki ima koncesijo mi da termin... Ordinacija prazna. Zavarovanje upostavete? Ja, sam pol bos prisel cez nekaj mesecev... mf!
Lahmo ti povem zakaj je tako in povsod je tako- ta zobozdravnik ima placanih 3000 pacientov na leto recimo. In teh 3000 si porazdeli cez celo leto. Ker pa lahko naredi vec kot teh 3000 na leto te lahko pregleda ce bos placal sam, ker zavarovalnica zate nebo placala pregleda. Verjetno pa ne pricakujes da bo zobozdravnik delal zastonj ?
Ista stvar velja za CT , gastroskopije , operacije..... niso zobozdravniki krivi ampak sistem.
In potem imas dobrega zobarja in slabega zobarja. Dober ima 5000 registriranih pacientov, slab jih ima 1500. Verjetno ti je jasno da bos pri slabem na vrsti 14 dneh pri dobrem pa cez pol leta. Torej lahko prides prej na vrsto ampak za slabse delo. Tak je sistem povsod.
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Jajca.
Za njih in tiste s Ptuja mi je ortoped rekel da njihovih slik ne rabim nosit.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi: Bele plombe so verjetno NADSTANRAD samo še v Sloveniji. V nemčiji npr. drugih ne poznajo. Da ne govoim, da v Ljubljani ne moreš dobiti zobarja, ki dela na napotnico, razen seveda, če za vsako zadevo čakah XY mesecev.
Zobar ,ki ima koncesijo mi da termin... Ordinacija prazna. Zavarovanje upostavete? Ja, sam pol bos prisel cez nekaj mesecev... mf!
Lahmo ti povem zakaj je tako in povsod je tako- ta zobozdravnik ima placanih 3000 pacientov na leto recimo. In teh 3000 si porazdeli cez celo leto. Ker pa lahko naredi vec kot teh 3000 na leto te lahko pregleda ce bos placal sam, ker zavarovalnica zate nebo placala pregleda. Verjetno pa ne pricakujes da bo zobozdravnik delal zastonj ?
Ista stvar velja za CT , gastroskopije , operacije..... niso zobozdravniki krivi ampak sistem.
In potem imas dobrega zobarja in slabega zobarja. Dober ima 5000 registriranih pacientov, slab jih ima 1500. Verjetno ti je jasno da bos pri slabem na vrsti 14 dneh pri dobrem pa cez pol leta. Torej lahko prides prej na vrsto ampak za slabse delo. Tak je sistem povsod.
Zdaj si napisal tisto kar ni dobro da razlagaš
Vsi BI LAHKO v rednem času naredili več, ampak ne bodo, ker ne bo dodatnega plačila. Jebemtiš norma se temu reče. Enostavno je to rešiti.
Dober/slab zobozdravnik. Ja sej se tudi to da ugotoviti kdo kam paše. Enemu dodaš nagrado, drugemo oduzameš/ga posljes na dodatno izobrazevanje da se popravi.
Samo nihče si ne upa potegniti črte. V zdravstvu ni premalo denarja. Manjka pa organizacija in predvsem optimizacija.
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Pred nekaj meseci kolegica na kongresu v Švici 3 dni 300€, ta hodi vsaj 3 kart letno dela v UKC Lj. Svak v Barceloni 5 dni 900€ dela v UKC Lj. On ne hodi pogosto ker ni dosti visoko so pa dohtarji bolj redno na njih.
Jaz sem bil nazadnje pred 2 leti stal je firmo 5k, moral bi vsako leto na njega pa kao "ni denarja". Je pa tko da sami kongresi so večinoma 500-1k€ kar je pa še praktičnega pa tam do 5-6k€ vsaj v moi stroki. (stroški letalskih kart in hotelov so seveda posebej).
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Še posebej bi morali znati poiskati tiste “slabe”, ki mogoce biso sami krivi in samo ne znajo. Te bi prednostno poslal.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Še posebej bi morali znati poiskati tiste “slabe”, ki mogoce biso sami krivi in samo ne znajo. Te bi prednostno poslal.
Take bi morali poiskat preden se vpišejo na faks. Pač ne more nekdo z dvema levima rokama delat takih stvari.