Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kdaj to?
Za hčero sem imel napotnico "hitro" in sem pri istem ponudniku imel čakalno dobo za pregled nekje 3 mesece. Vsekakor pod 100 dni.
Prejšnji teden.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kdaj to?
Za hčero sem imel napotnico "hitro" in sem pri istem ponudniku imel čakalno dobo za pregled nekje 3 mesece. Vsekakor pod 100 dni.
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi: Bele plombe so verjetno NADSTANRAD samo še v Sloveniji. V nemčiji npr. drugih ne poznajo. Da ne govoim, da v Ljubljani ne moreš dobiti zobarja, ki dela na napotnico, razen seveda, če za vsako zadevo čakah XY mesecev.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Tommy - je možno, da si zamešal glede napotnice in si imel dejansko napotnico z oznako "hitro" in ne "nujno"? Ker nekako dvomim, da bi dobil napotnico s št.1 po nujnosti zgolj zaradi znamenja na koži, ki bi lahko bilo rakavo. Sem imel podoben primer z znamenjem, dobil napotnico z oznako hitro in kasneje naletel na čisto preveč dolgo čakalno dobo glede na to, da bi znamenje lahko bilo rakavo (pa se je potem k sreči izkazalo, da ni) ter prav tako zadevo uredil privat proti plačilu pri Bartenjev-Roglu.
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Mi je pa tudi zanimivo, da jih večina misli, da bo otrokom bolje v šoli, če bodo učitelje “stisnili”.
In ja, je tudi v šolstvu še nekaj rezerve - ampak ne v tem, da se bo učitelje pod prisilo držalo “8 ur na šihtu”.
Mimogrede - moja stavke ne podpira.
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kje si pa prebral, da pravim da se bodo učitelji znašali nad šolarji?
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Mi je pa tudi zanimivo, da jih večina misli, da bo otrokom bolje v šoli, če bodo učitelje “stisnili”.
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Skratka, Štrukelj in ostali so zizgubili kompas. Pa niti ne vem, zakaj bi kar povšalno dvigovali plače. V JS poznajo stimulativni del plače, da do dobri delavci nagrajeni, slabi odpuščeni? Se mi je zdelo, da ne.
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
In ja, je tudi v šolstvu še nekaj rezerve - ampak ne v tem, da se bo učitelje pod prisilo držalo “8 ur na šihtu”.
Mimogrede - moja stavke ne podpira.
Aha, torej, če "bomo" učitelje "stisnili" - recimo, da bi se za začetek začelo meriti kakovost njihovega dela, torej naredilo seznam najboljših in najslabših šol - se bodo oni, za kazen, "znesli" nad našimi otroci.
.
Najs.
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Bele plombe so verjetno NADSTANRAD samo še v Sloveniji. V nemčiji npr. drugih ne poznajo. Da ne govoim, da v Ljubljani ne moreš dobiti zobarja, ki dela na napotnico, razen seveda, če za vsako zadevo čakah XY mesecev. Moja žena ima zobarja v javnem zdravstvu. Se na roči na preventivni pregled in dobi termin čez čest mesecev. Pride do zobarice - je ni. Dobila odpoved, ker je paciente naročala med službenim časom za poliranje zob, seveda k sebi popoldne, privat.
Pa da bi vsaj kdo poslal SMS, da pregled odpade. Niti slučajno. In Sedaj? Njena zobarica je dobila odpoved in sedaj je brez. Prepruščena sama sebi, da si najde drugega. Res wrhunski sistem.
Križne vezi. Ja, cca 9 mesecev. Se ti zdi to normalno? Potem pa plačaš 50 EUR za pregled pri privat zdravniku, in te privat zdravnik naroči za čez en mesec na operacijo, ki jo plača država. Kako? Ker ta zdravnik, ki je naredil popoldne pregled za 50 EUR dela dopoldne v javnem zdravstvu in ti zdrihta vrstni red.
Skratka, res ne vemo, kaj imamo, dokler smo zdravi. Po eni strani se mi smilijo bolniki in zdravstveni delavci. Mi pa ni jasno od kot enemu od slovenskih srčnih kirurgov denar, da ima v garaži 5 (ja, PET) avtov srednjega višjega razreda, tako, malo za hobi. Da ne govorim o vikendu in dragih potovanjih.
Mu nisem fouš, ampak mi ne gre skupaj, ker kar naprej jamrajo, da imajo slabe plače...
NE posljejo ga iz sindikata ampak iz zalozbe s katero ima sindikat (PSS) sklenjeno pogodbo za pridobivanje denarja (tudi na dvomljive naacine in z buzeriranjem folka po telelfonu). Je pa zalozba del privatnega sektorja, tako da ocitno je tam problem s polpismenimi.Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
@Apollo8, slučajno imam izkušnje z enim od vašim sindikatom, ker me X-krat letno fehtajo za denar. Da vidiš kakšen dopis pošljejo... Jao bože. Ne vem, a so pol pismeni, ali samo arogatni. Pa da ne govorim, kako potekajo javni razpisi... Zato nekaj trdim. Denarja ne, da ga imate dovolj. Preveč ga imate. Samo ker se krade, ga žal zmanjka za vas, ki dejansko delate.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
NE posljejo ga iz sindikata ampak iz zalozbe s katero ima sindikat (PSS) sklenjeno pogodbo za pridobivanje denarja (tudi na dvomljive naacine in z buzeriranjem folka po telelfonu). Je pa zalozba del privatnega sektorja, tako da ocitno je tam problem s polpismenimi.Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
@Apollo8, slučajno imam izkušnje z enim od vašim sindikatom, ker me X-krat letno fehtajo za denar. Da vidiš kakšen dopis pošljejo... Jao bože. Ne vem, a so pol pismeni, ali samo arogatni. Pa da ne govorim, kako potekajo javni razpisi... Zato nekaj trdim. Denarja ne, da ga imate dovolj. Preveč ga imate. Samo ker se krade, ga žal zmanjka za vas, ki dejansko delate.
P.S.: Mal ti vracam zogico, ker ne vem kaj ima stvaka javnega sektorja z dopisi ki jih ti domov dobivas...
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
To da tvoja nima zobozdravnice, ker je dobila odpoved je tudi navadna laž. Ker bodo vse paciente odpuščene zobozdravnice prepisali na njenega naslednika/naslednico ob naslednjem obisku ambulante. Sploh pa v Ljubljani se delovno mesto v javnem zavodu zapolni pratično takoj, sploh zato, ker je imela odpovedni rok .
..