Status starodobnika

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.147
113
W126 opcijsko vozniško AB 1981, po facelifru 1985 v 500kah vozniški serijsko, sovozniški opcijsko
wink-1.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W126

zanimivo branje
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.147
113
v glavnem, ja mogoce, a vseeno...vem da se je prodajal fiat 130 kupe z V6, mislim da jih je samo ene par primerkov narejenh, porodjaali za smešno ceno, pač fijati so manj zaželjeni od tod tudi nizka cena.. sej pravim ta 832 je pravi stroj, je pa tud ena redki lancij poleg integralke ki bi recimo bila za imet.. a sem skoraj 100 € da ceneje vzdržuješ tako mecko ali porša
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Cawo: če me spomin ne vara , so ABS prinesli v avtomobile iz letalske industrije.
Kdo ga je pa tam izumil pa nimam pojma....

ABS verjamem da je imel že 84, ampak za AB se mi pa res zdi zgodaj....(da ni menjal volana in je bil volan z "AB" cenejši kot brez njega....)

Imaš prav, evo:
The German firm of Bosch had been developing anti-lock braking technology since the 1930s, but the first production cars using Bosch's electronic system became available in 1978. They first appeared in trucks and German limousines from Mercedes-Benz. Systems were later introduced on motorcycles. Anti-lock braking systems were first developed for aircraft. An early system was Dunlop's Maxaret system, introduced in the 1950s and still in use on some aircraft models. This was a fully mechanical system.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
sem pred kratkim bral,da za ugodnosti ni vec potreben certifikat, tudi zavarovalnice dajo popust ce imas v prometni vpiasano starodobnik
wink-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
da spiham prah s te stare teme....

Kako je zdaj z uvozom starodobnikov?

Kakor vem je še vedno meja 25let za status starodobnika ampak se bo konec leta 2013 ta meja premaknila na 30let.

Kakšne papirje potrebujem, če hočem tak avto registrirat pri nas? Da nebi potem ugotovil, da mi kakšni papirji manjkajo...

Zanima me še glede barve starodobnika...ali se lahko avto prebarva na eno drugo barvo (ki je bila klasična za te starodobnike), vse ostale stvari ostanejo originalne in se še vedno lahko pridobi certifikat starodobnika? Sej kje pa vidijo kakšna je originalna barva?