statistika podjetij

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Zdravo,

Kje bi lahko našel (oz. iskal) npr.: število sp-jev, ki so bili ustanovljeni v letu 2011. Ali pa število družb, ki so prenehali poslovati v letu 2011. Super bi bilo, če bi jih lahko filtriral tudi po dejavnostih.
Ajpes ima primerno bazo, ampak njihov iskalnik tega ne omogoča.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Zakaj potrebuješ? Sprašujem, ker če gre za šolsko-akademske potrebe, bi verjetno lahko dobil stvari brezplačno.

Sicer pa kakšen iBon. Ajpes ima ustrezno bazo in vpoglede in karkoli češ, ampak žal ne brezplačno. Pri njih je naprodaj vse, tudi celotna baza s surovimi podatki o poslovanju podjetij (kar je itak osnova za iBon&co)

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
@MihaM: To sem tudi sam našel. Potreboval bi bolj podrobno iskanje oz. z več različnimi parametri

@blazko: rabim za akademske / raziskovalne namene. potem je verjetno najbolje, da najdem nekoga, ki ima iBon.
Na Ajpes-u pa sem šele danes našel cene, ki jih imajo za določene poizvedbe.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Jasno, če mu pomagajo, je super
zmaga.gif
Zdelo se mi je, da je ta poročila verjetno že videl, saj se nahajajo na prvi strani posl. registra?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Moj nasvet - če nima faks, se obrni na Ajpes s prošnjo za polni dostop, s priporočilom profesorja. Dobi jih na telefon, mogoče poznaš kakšnega zaposlenega, najedaj, dokler ne najdeš prave osebe in ko bo dogovorjeno kaj rabiš, jim pošlji še pisno s spremnim pismom mentorja (oz. za kogarkoli rabiš).

Enako taktiko bi lahko ubral pri iBonu, ampak oni so privatna inštitucija... čeprav po moji logiki ti ne bi smeli preveč težiti, samo prodaj jim svojo zgodbo za kaj potrebuješ, seveda jih v raziskavi omeniš in se jim zahvališ. Win-win