Starša nakupovala, 11-letni otrok zaprt v avtu

tomi

Guru
1. sep 2007
18.572
9.809
113
40
MB
daj ne bit taka drama queen.

tukaj je pač spet na plan prišla tista slovenska lastnost, da zdaj so proizvajalci avtov krivi, ne pa nepismeni ljudje, ki zaklepajo svoje otroke v avto
grin1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Pri novem Hyundaju ni problem ven priti, tudi v prtljažniku ima gumb. Za iberwagne pa ne vem, če je tako..
smile-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

tukaj je pač spet na plan prišla tista slovenska lastnost, da zdaj so proizvajalci avtov krivi, ne pa nepismeni ljudje, ki zaklepajo svoje otroke v avto
grin1.gif

Ja poglej. Nismo nepismeni, samo te "podrobnosti" nekateri pač nismo nikjer zasledili.

Meni osebno se ta informacija zdi zelo pomembna.

Sam sicer ne zaklepam otrok v avto,samo včasih se pa lahko zgodi, da bi npr. skočil v kiosk in zaklenil avto, ker se frocu neda ven za 20 sekund.
In me zadane kap. Kaj pa potem?

Sicer redka možnost,samo se mi zdi prav, da smo seznanjeni s tem načinom delovanja zaklepanja avta.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ja iz novejših VW in BMW jev in Renaultov, ne prideš ven, brez lomljenja stekel. To je tudi zato, da lopovi ne razbijejo stekla in si odpro vrata .......

Samo ne glede na vse kaki starši so pa to, povsem neodgovorni, sramota , pa avto na soncu..., sam kužkov ne pustim v avtu v senci za več kot 10 minut... pa je hlajen avto.....

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
je pa zanimivo, da komaj ko se nekaj takega zgodi, začnete vsi malo brat kaj vam avto piše pa malo probavat kak zadeve dejansko delujejo, ko neki ameri smo počasi, ko bo že vsaka najbolj osnovna stvar morala bit z 36 fontom na volanu zalepljena da bo kdo prebral

aja tebi se zdi logično da ce si zaklenjen v avtu (pozabi zdaj razlog), da ne moreš več ven in ckrneš?
Meni se zdi logično, da če avto ZAKLENEM, da je ZAKLENJEN.
In da ga lahko ODKLENEM le tako, kot sem ga ZAKLENIL. (z daljincem ali ključem)
Ker sicer vse skupaj nima smisla.

Če pa avta nočeš imeti zaklenjenega, potem ga pa ne zaklepaj.

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

grin1.gif

Ja poglej. Nismo nepismeni, samo te "podrobnosti" nekateri pač nismo nikjer zasledili.

Meni osebno se ta informacija zdi zelo pomembna.

Sam sicer ne zaklepam otrok v avto,samo včasih se pa lahko zgodi, da bi npr. skočil v kiosk in zaklenil avto, ker se frocu neda ven za 20 sekund.
In me zadane kap. Kaj pa potem?

Sicer redka možnost,samo se mi zdi prav, da smo seznanjeni s tem načinom delovanja zaklepanja avta.

Nisi zasledil ?

"ubervagen" vsakic ko potegnes kjuc ven napise da imas to vklopljeno in dopise da preberi navodila glede tega.

Da pa folk ne bere kaj prida navodil, napotkov, ... je pa jasno ze dolgo casa.

lp

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
spelješ, se avto samodejno zaklene zaradi varnosti, v vukojebini pri 35 crkne aku, motor kompjuter vse skup gre v [cenzura] in ti ostaneš zaklenjen v avtu...odgreš.

Tvojim bližnjim se bo zdelo jako logično.
evil.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
spelješ, se avto samodejno zaklene zaradi varnosti, v vukojebini pri 35 crkne aku, motor kompjuter vse skup gre v [cenzura] in ti ostaneš zaklenjen v avtu...odgreš.
Med vožnjo se zadeva ne zaklene "dead lock", ampak lahko od znotraj vedno s kljuko odpreš.
Sicer pa naj se javi kdo, ki je na tak način ostal v avtu,

Potem pa naj se javi še kdo, ki so mu vlomili v avto z razbitjem stekla in odpiranjem vrat.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
Kolegu so na BMWju odprli na drugačen način,vrata je enostavno odprl.. brez nekih žic in odklepanja kljuk, tako da. Vse skupaj je en velik BS.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.863
6.520
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:

Sicer pa naj se javi kdo, ki je na tak način ostal v avtu,

sicer ni na to temo, vendar meni v navodilih piše, naj upoštevam, da s to funkcijo precej onemogočim dostop do oseb v avtu v primeru nesereče. nekaj takega, no. V biti, premisli, če res živiš nekje, kjer je večja verjetnost, da ti na križišču nekdo not skoči kot da se ti zaletiš (nekdo v tebe, semantika) in te je potrebno reševati. Baje kar otežiš reševanje, če si notri zaklenjen. Bodo to gasilci povedali...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ja iz novejših VW in BMW jev in Renaultov, ne prideš ven, brez lomljenja stekel. To je tudi zato, da lopovi ne razbijejo stekla in si odpro vrata .......

Še 1x, doma imam 20 let starega VAGovca nižjega (najnižjega) razreda s serijski alarmom (brez nadzora notranjosti) ki začne tulit če potegneš kljukico oz. kljuko za odpiranje vrat brez da bi odklenil vozilo (in tako delujejo tudi vsa ostala vozila kar sem jih imel v lasti, vsa s serijskimi alarmi). Tako da me ne prepričaš da je tako zaklepanje varnostni mehanizem proti kraji, ker če bi hoteli stvar narediti varno bi tovrsnosto funkcijo (alarm ob nepooblaščenem odklepanju) vgradili serijsko saj je koneckoncev pri sodobnih vozilih to samo stvar "softwareja". Alarm z nadzorom notranjosti lahko še vedno prodajajo posebej če bi ga hoteli.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.572
9.809
113
40
MB
včeraj probal na clio 4, je šlo odpret normalno, torej ta deadlock verjetno ni po defaultu vklopljen

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
si počakal na drugi "klik" v vratih? nekatri avti vklopijo deadlock 10 ali več sekund po zaklepanju na daljjincu.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.572
9.809
113
40
MB
nisem nič slišal, je pa res da se je moja drla na mene zakaj jo v avto zaklepam, tak da čist možno da sem preslišal
evil.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
brez veze kompliciranje po nepotrebnem. na armaturki bi moral biti gumb za zaklep/odklep vrat, potem pa se lahko brez problema avtomatsko vklopi dead lock zapora ob zaklepanju avta.