Starša nakupovala, 11-letni otrok zaprt v avtu

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

To, da se avta ne da odpreti iz notranjosti, če je zaklenjen z daljincem, se mi zdi naravnost debilno.

Ve kdo za kakšen konkreten razlog (pameten) za to?

Kolikor vem, so imeli to londonski taksiji za časa vožnje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
ksz

To, da se avta ne da odpreti iz notranjosti, če je zaklenjen z daljincem, se mi zdi naravnost debilno.

Varnost (zaradi kraje).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
ksz

Zakaj bi ga moral pa odpirati od znotraj, če je zaklenjen? Kdaj to rabiš?

Vlomilcem pa pride prav seveda, sesuje šipo, potegne za kljuko in naj se mu kar odklene vse?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Npr. zaradi omenjenih primerov z otroki.

Če bo pa steklo razbil, gre pa komot tudi v avto. Razen če nima 180 kg.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
870
63
28
Te primeri z otroci in psi so krivda staršev oz. lastnikov. Vsak ve, kako je če se vsedeš v vroč avto, po vrhu pa še po vseh medijih razlagajo, da se tega ne počne. Tako da to je slaba prednost.
Lopov pa bo takoj vzelo nekaj časa, da bo odstranil vso steklo iz vrat in se skobacal not, ter s tem večjo možnost, da ga zalotijo. S tem, da če hočeš priti do kablov od računalnika, je velikokrat priročno, da so vrata odprta.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Zakaj je tako grozno, da je 11-letni mulc bil 1 uro v stoječem avtu, ko pa je bila nedavno avtocesta zaprta za 4 ure bi pa vsi morali bit zaprti in ne izstopati, a to je pa uredu?
Policija namreč pravi,da je izstopanje iz avta, ki stoji že nekaj ur v stoječi koloni smrtno nevarno. Ne vem sicer zakaj naj bi bilo to tako nevarno, ampak če policija pravi bo menda že držalo.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ključi mu tudi niso delali, da bi se odpeljal v senco? ali pa avtomobilska troblja, da bi opozoril nase?

Hm ? Če bi imel ključe, bi vkurblal avto, vštekal klimo in ga potem najbrž tudi odklenil ?
smile-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Saj vem hudo je take reči brat, ampak zakaj sta razbila sprednjo šipo in ne stransko?

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
predvidevam da je mišljeno sprednjo stransko(voznik ali sovoznik), zadnje stranske ne, ker bi steklo lahko porezalo otroka.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
A ni vseeno katero so razbili? Zaradi debilnih staršev je bilo potrebno klicat policijo na intervencijo in razbijati stvari...katerekoli že. Upam da dobita kazen za kar nekaj šip.

Tule bi bilo potrebno objavit imena in priimke staršev da se vidi in ve !

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Seveda je vseeno, samo čudno mi je razbiti sprednjo šipo in ne stransko, konec koncev je enostavneje priti noter pa tudi nekoga izvleči skozi stransko šipo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.718
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
A ni vseeno katero so razbili? Zaradi debilnih staršev je bilo potrebno klicat policijo na intervencijo in razbijati stvari...katerekoli že. Upam da dobita kazen za kar nekaj šip.

Tule bi bilo potrebno objavit imena in priimke staršev da se vidi in ve !

Ja, starša zatolčt.. Mogoče je mali utrujal da bo mal v avtu počakal, pa da pride za njima. Nekateri avti se namreč lahko tudi samodejno zaklenejo ko greš stran. Tako da vprašanje, jaz se več ničemur ne čudim.

Še vedno mi je totalno off, da ne moreš kar tako iz zaklenjenega avta.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.523
2.895
113
v lokalni ostariji
meni je nekako "razumljivo". tamal je najbrž drkal igrice, ni hotel iti s starši, pa sta mu rekla da če bi počakal v avtu. in se je strinjal. ona sta zaklenila avto od zunaj (avtomatika. pač podzavestno stisneš gumb za zaklepanje) nista pa vedela (no koliko znalcev tukaj gor je vedelo, da avto zaklenjen od zunaj se ne da odpret notri...) da pač tamal ne bo mogel ven.

upam samo, da bo to dovolj veliko opozorilo za ostale starše, da ne smejo zaklepat vozila oziroma naj pustijo vrata odprta če je notri otrok...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
meni je nekako "razumljivo". tamal je najbrž drkal igrice, ni hotel iti s starši, pa sta mu rekla da če bi počakal v avtu. in se je strinjal. ona sta zaklenila avto od zunaj (avtomatika. pač podzavestno stisneš gumb za zaklepanje) nista pa vedela (no koliko znalcev tukaj gor je vedelo, da avto zaklenjen od zunaj se ne da odpret notri...) da pač tamal ne bo mogel ven.

upam samo, da bo to dovolj veliko opozorilo za ostale starše, da ne smejo zaklepat vozila oziroma naj pustijo vrata odprta če je notri otrok...

Ali pa se je avto celo sam zaklenil ... če ima keyless sistem ali pa narejeno tako, da se po določenem času sam zaklene, ko zapustiš avto.

Ko sta starša šla, je itak raje imel vse zaprto, ker je bilo še hladno od klime, čez par minut, ko je hotel odpreti vrata, pa so bila zaklenjena. Edino, kar se sprašujem ... zakaj ni po telefonu poklical staršev? No, saj lahko da jih je ... pa v shopping centru, kjer z ene strani buta muzika, z druge pa se derejo "trgovka sadja in zelenjave na blagajno 3 prosim" nista slišala zvonenja.

Jaz bi v prvi vrsti preganjal proizvajalce avtov ... ja, ok, želijo preprečiti kraje. Ampak kaj je bolj pomembno - avto ali življenje? Saj ne gre samo za vročino poleti. Kaj če nekdo ostane v avtu jeseni/spomladi, pa v bližini začne goreti. Bo zgorel skupaj z avtom ... Pelješ komaj pokretno staro mamo k dohtarju, na poti domov se ustaviš v lekarni, da ji greš po zdravila, ona itak ostane v avtu, ker komaj hodi ... in da pride do požara ...
crazy1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Res je malo smešno, ker kolikor vem je bilo pred leti veliko govora o tem da v prtljažniku mora biti možnost za odpiranje od znotraj, ker kao se lahko kdo notr zapre, na potniški del avta pa kot kaže nihče ni pomislil, pa obstaja velika večja verjetnost zaklepa.

Sicer pa sem jaz že velikokrat pustil otroka spati v avtu na soncu ... s prižgano klimo v hibridu in parkiran na očeh
wink-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.651
6.515
113
v nobenem mojem avtu ni take zadeve za odpiranje od znotraj

ali pa je tako zakamuflirana, da je ne bi našel ko bi bila nuja